IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 29.09.2022 || V jesenskem tednu restavracij tokrat 107 sodelujočih restavracij  |  Lidl bo imel logistični center v Kumanovu  |  Menedžerja leta 2022 sta Blaž Brodnjak in Sabina Sobočan  |  Septembra z rekordno 10-odstotno inflacijo  |  Pri popisih cen živil bodo sodelovali tudi trgovci  |  Tuš v Nami odprl "Gourmet & delikateso", Ana Roš 7.oktobra pekarnico   |  29. september - mednarodni dan ozaveščanja o odpadni hrani in izgubah hrane  |  Barcaffè znova z nazivom Superbrands Slovenija  |  Hofer z atraktivno ponudbo dostave  |  Pepsi lansiral omejeno serijo pijač S'mores z različnimi okusi  |  DZ prek predloga novega zakona o varstvu potrošnikov  |  Stavka zaradi naraščajočih cen  |  Prodaja v trgovinah po šestih mesecih upadla  |  Marks & Spencer z novo ponudbo vegetarijanskih obrokov  |  Uradna otvoritev Tuš "gourmet & delikatese" v Nami  |  Cena za hektar njive lani presegla 22.000 evrov  |  Gospodarsko razpoloženje najslabše v skoraj dveh letih  |  Lani vsak Slovenec zavrgel 68 kilogramov hrane  |  Podjetja še bolj zadržana pri zaposlovanju  |   Gazprom zažugal z neizpolnjevanjem obvez do Naftogaza  |   ||
   

Slovenija: V BTC Cityju odslej izdelki zvezde Daria Cecchinija

19.11.2018
Ljubljano je minuli teden obiskal svetovno znani gastronomski zvezdnik Dario Cecchini, ki nosi laskav naziv najboljši mesar na svetu.
 
 
Mesne specialitete Daria Cecchinija so svetovno znane, in sicer zaradi posebnega načina priprave mesa, ki temelji na trajnostnem pristopu, spoštovanju živali in narave. Odslej pa jih bo mogoče okušati tudi v Sloveniji, in sicer v restavraciji diVino v ljubljanskem BTC Cityju.
 
V diVinu bodo vsako sredo zvečer tudi poskusili pričarati toskansko vzdušje, saj bodo uprizorili "Cecchini show”, s katerim je zaslovel ta gastronomski čarovnik iz majhnega toskanskega kraja Panzano.
 
Kot je na novinarski konferenci v Ljubljani številnim predstavnikom slovenskih in italijanskih medijev povedal Cecchini, njegove 45-letne izkušnje temeljijo na 200-letni družinski tradiciji mesarstva. Ta je osnovana na spoštovanju živali, zato slednjim zagotavlja veliko prostora za pašo, dobro hrano oz. nadstandardno vzrejo s popolnoma drugačnimi pristopi, kot veljajo za množično proizvodnjo.
 
"Filozofija je preprosta, gre za umetnost mesarstva. Antica Macelleria Cecchini je majhno, družinsko podjetje, zato skrbno iščemo partnerje, ki morajo biti dobri in razumeti moje delo in filozofijo. Zato smo izbrali restavracijo diVino, s čigar ekipo delamo že eno leto, in sicer z namenom, da strankam ponudimo le najboljše”, je med drugim povedal Cecchini.
 
"Tu se počutim kot doma, Sloveniji pa prinašam sporočilo svoje družine, sporočilo prijateljskih odnosov do slovenskega naroda”, je dodal. Vodja restavracije diVino Julija Krenker je poudarila, da si sodelovanje z enim največjih gastronomskih mojstrov na svetu štejejo v veliko čast.


Nazaj
 
 
 
 
back to top