IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 12.12.2018 || Lidl trgovino št. 55 odpira jutri v Ilirski Bistrici  |  Esselunga v Milanu odprla trgovski center prihodnosti  |   Sberbank začel sprejemati ponudbe za prodajo svojega deleža v Agrokorju  |  Aldi Süd in Aldi Nord bosta sodelovala še bolj  |  Vlada želi bolj zdravo (predelano) hrano  |  Mastercard in Microsoft združujeta moči   |  Pri Tušu trkajo za srečo alpskih smučarjev (VIDEO)  |  Uspešno zaključen 5. Hoferjev natečaj "Deluj eko - ohrani čebelo in smreko"  |  Približno 10 % zavržene hrane ustvari FMCG sektor  |  Amazon svoje trgovine brez blagajn seli tudi na letališča  |  Kaufland (spet) zaprt tudi dan po božiču  |  Budimka z novimi lastniki še pred novim letom?  |  Tesco začel z velikimi cenovnimi akcijami (beri znižanji)   |  Znani finalisti za nagrade Effie Slovenija  |  Trgovci zaradi protestov izgubili že milijardo evrov  |   Prodaja se Žitkova lastnina mlina   |  V prazničnem decembru se povprečno zredimo za dva kilograma  |  Unilever investira v razvoj pralne kapsule brez plastike  |  Kosovo namerava manjkajoče blago iz Srbije in BiH nadomestiti s proizvodi iz regije  |  Colruyt z novim letom uvaja nočne izmene  |   ||
   

Slovenija: V BTC Cityju odslej izdelki zvezde Daria Cecchinija

19.11.2018
Ljubljano je minuli teden obiskal svetovno znani gastronomski zvezdnik Dario Cecchini, ki nosi laskav naziv najboljši mesar na svetu.
 
 
Mesne specialitete Daria Cecchinija so svetovno znane, in sicer zaradi posebnega načina priprave mesa, ki temelji na trajnostnem pristopu, spoštovanju živali in narave. Odslej pa jih bo mogoče okušati tudi v Sloveniji, in sicer v restavraciji diVino v ljubljanskem BTC Cityju.
 
V diVinu bodo vsako sredo zvečer tudi poskusili pričarati toskansko vzdušje, saj bodo uprizorili "Cecchini show”, s katerim je zaslovel ta gastronomski čarovnik iz majhnega toskanskega kraja Panzano.
 
Kot je na novinarski konferenci v Ljubljani številnim predstavnikom slovenskih in italijanskih medijev povedal Cecchini, njegove 45-letne izkušnje temeljijo na 200-letni družinski tradiciji mesarstva. Ta je osnovana na spoštovanju živali, zato slednjim zagotavlja veliko prostora za pašo, dobro hrano oz. nadstandardno vzrejo s popolnoma drugačnimi pristopi, kot veljajo za množično proizvodnjo.
 
"Filozofija je preprosta, gre za umetnost mesarstva. Antica Macelleria Cecchini je majhno, družinsko podjetje, zato skrbno iščemo partnerje, ki morajo biti dobri in razumeti moje delo in filozofijo. Zato smo izbrali restavracijo diVino, s čigar ekipo delamo že eno leto, in sicer z namenom, da strankam ponudimo le najboljše”, je med drugim povedal Cecchini.
 
"Tu se počutim kot doma, Sloveniji pa prinašam sporočilo svoje družine, sporočilo prijateljskih odnosov do slovenskega naroda”, je dodal. Vodja restavracije diVino Julija Krenker je poudarila, da si sodelovanje z enim največjih gastronomskih mojstrov na svetu štejejo v veliko čast.


Nazaj
 


 
 
 
back to top