IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 23.05.2018 || Predstavitev govornikov na FMCG Summitu Ljubljana  |  Program FMCG Summit Ljubljana, 7. junij 2018  |  Nama z višjim dobičkom  |  9.junija na Pogačarjevem trgu drugi Festival kraškega pršuta   |  Velik šampionski pokal podjetju Best Seed Producer  |  Okrevanje trga piva za 5,2 odstotka  |  Mastercard predstavil pobudo Accelerate  |  Pred vrati VII. Hrvaško homebrew prvenstvo  |  V Beogradu poteka 5."Marketing Summit" revije InStore in Akademije Financ  |  Nestlé "hujša" - v izdelkih manj sladkorja, soli  |  Carrefour bi utegnil zapreti 227 trgovin Dia  |  Nov Lidl v Veliki Gorici  |  Po "spornem" zaužitju radenske interne analize vzorcev niso pokazale odstopanj  |  ZANIMIVOST: Jajca so zdrava  |   V Ljubljani o dvojni kakovosti izdelkov in pravicah potrošnikov  |  Tuš druga največja veriga drogerij v državi  |  Vinska klet Zlati grič vabi na dan odprtih vrat  |  Spar zaposlenim plače v povprečju povečal za skoraj 10 %  |  Carnexu pokal za najboljšega proizvajalca  |  Coca-Cola še zmeraj prva, a zasledovalci vse bližje  |   ||
   

Italija: Trg brezglutenske hrane doživel 22-odstotno rast

20.04.2017
Trg brezglutenskih živil je v Italiji lani zrasel za 22 odstotkov in dosegel prihodke od prodaje v višini 175 milijonov evrov.
 
 
Rezultate je predstavil organizator največjega vsakoletnega sejma brezglutenske hrane pri naših zahodnih sosedih - Gluten Free Expo, ki ga je med 18. in 21. novembrom gostil Rimini.
 
Raziskava je potrdila, da so ena izmed najhitreje rastočih kategorij živil brez glutena piškoti, saj se je prodaja lani povečala za 24,9 odstotkov. Solidno rast je zabeležila tudi kategorija brezglutenskih testenin, kjer se je prodaja proizvajalcem lani dvignila za približno petino (21,3 odstotka).
 
Na tretjem mestu sta kategoriji kruha in mlečnih izdelkov (15 odstotkov), potem prigrizki (11 odstotkov), sledijo mesni izdelki (10,2 odstotka), sladoled in zamrznjeni izdelki (7,9 odstotka), moka (6,3 odstotka) in žitarice za zajtrk (2,4 odstotka).

Nazaj
 


 
 
 
back to top