IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 27.07.2017 || Agrokor danes izplačuje stari dolg malim dobaviteljem  |  Refresco za več kot milijardo evrov kupuje pijačarski del Cotta  |  Agraria se zanima za večji delež v Vinakopru  |  Potrošniško zaupanje julija navzgor  |  Kmalu gradnja intermodalnega terminala v Batajnici  |  Pivka Perutninarstvo z novo trgovino v Postojni  |  Rekordne cene masla   |  Rok za prijavo del na Zlatem bobnu do 31.julija  |  Ikea pripravljena za odprtje 10. avgusta  |   Lidl kreditira Pulo  |  Studio Moderna kupil poljsko "Mango Home Shopping TV"  |  Bo Aldi že do leta 2020 drugi največji trgovec v Evropi?  |  Naprednejša proizvodnja v "čipsarni" Chips Way   |   Kuehne + Nagel okrepil liderski položaj  |  Lidlovo preoblikovanje logistike sadja  |  As Group delovno obeležil deseto obletnico prevzema Kenta   |  AB InBev prevzel proizvajalca energijskih pijač Hiball  |  Ob avtocesti pri Celju Piškovi začeli graditi sodoben logistični center  |  Znana trgovca z večjo ponudbo za vegetarijance   |  Waitrose izvaža v Indijo in na Kitajsko  |   ||
   

Italija: Trg brezglutenske hrane doživel 22-odstotno rast

20.04.2017
Trg brezglutenskih živil je v Italiji lani zrasel za 22 odstotkov in dosegel prihodke od prodaje v višini 175 milijonov evrov.
 
 
Rezultate je predstavil organizator največjega vsakoletnega sejma brezglutenske hrane pri naših zahodnih sosedih - Gluten Free Expo, ki ga je med 18. in 21. novembrom gostil Rimini.
 
Raziskava je potrdila, da so ena izmed najhitreje rastočih kategorij živil brez glutena piškoti, saj se je prodaja lani povečala za 24,9 odstotkov. Solidno rast je zabeležila tudi kategorija brezglutenskih testenin, kjer se je prodaja proizvajalcem lani dvignila za približno petino (21,3 odstotka).
 
Na tretjem mestu sta kategoriji kruha in mlečnih izdelkov (15 odstotkov), potem prigrizki (11 odstotkov), sledijo mesni izdelki (10,2 odstotka), sladoled in zamrznjeni izdelki (7,9 odstotka), moka (6,3 odstotka) in žitarice za zajtrk (2,4 odstotka).

Nazaj
 


 
 
 
back to top