IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 23.09.2017 || Sirk: "Le z izgradnjo drugega tira bomo na globalnem logističnem zemljevidu"  |  Zelena luč za Ceto   |  Nova sezona projekta Štartaj Slovenija  |   3. FMCG Summit Zagreb - prijavite se po "first minute" ceni!  |   V Veliki Gorici odprli trgovino Bipa št.94  |  Gefco s poudarkom na nadaljnjem razvoju v regiji Adriatic  |  Obeta se rast lastnih blagovnih znamk   |  Tesco zagnal projekt "Fresh Veg Range", namenjen otrokom  |  Napredek pri povečanju trgovanja s Kitajsko  |  Mlinotest kuhal polento velikanko in odprl vrata obiskovalcem  |  Philip Morris International prehaja na brezdimne izdelke  |  Gorenje na "Expo Niš 2017"  |  Padel svetovni rekord v hitrostnem požiranju rezancev  |  Židan: "Kmetijstvo čakajo težave"  |  25. oktobra 11. Strateška konferenca o trgovini TZS  |  Spar predstavil novo linijo "superfood" napitkov  |  Hy-Vee v čistko pri lastnih blagovnih znamkah  |  Lidl odprl svojo 50. trgovino v Sloveniji  |  Odprt novi Tommy v Vrgovcu  |  Nov regionalni direktor podjetja Mars   |   ||
   

Italija: Trg brezglutenske hrane doživel 22-odstotno rast

20.04.2017
Trg brezglutenskih živil je v Italiji lani zrasel za 22 odstotkov in dosegel prihodke od prodaje v višini 175 milijonov evrov.
 
 
Rezultate je predstavil organizator največjega vsakoletnega sejma brezglutenske hrane pri naših zahodnih sosedih - Gluten Free Expo, ki ga je med 18. in 21. novembrom gostil Rimini.
 
Raziskava je potrdila, da so ena izmed najhitreje rastočih kategorij živil brez glutena piškoti, saj se je prodaja lani povečala za 24,9 odstotkov. Solidno rast je zabeležila tudi kategorija brezglutenskih testenin, kjer se je prodaja proizvajalcem lani dvignila za približno petino (21,3 odstotka).
 
Na tretjem mestu sta kategoriji kruha in mlečnih izdelkov (15 odstotkov), potem prigrizki (11 odstotkov), sledijo mesni izdelki (10,2 odstotka), sladoled in zamrznjeni izdelki (7,9 odstotka), moka (6,3 odstotka) in žitarice za zajtrk (2,4 odstotka).

Nazaj
 


 
 
 
back to top