IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 24.06.2019 || Jagros v petek odpira nov center v Šentjurju  |  Odprta dva nova Gomexa v Čačku in Banatskem Novem Selu  |  ZANIMIVOST: Kelogg's žitarice spremenil v pivo  |  Jumbo razkril prve lokacije trgovin v Belgiji  |  Pernod Ricard prevzel blagovno znamko gina Malfy  |  Carrefour prodaja milijardni (80 %) del poslovanja na Kitajskem  |  Predstavitev idrijskih žlikrofov na Češkem  |  Podgoršek: "Živilstvo je pomembna panoga, ki jo moramo krepiti"  |  Dogoš pri Mariboru z novo prodajalno zelenjave   |  Visoka kakovost mleka LM omogoča uspešne domače in izvozne projekte  |  Študija:"Ni značilnega geografskega vzorca o razlikah v sestavi živil"  |  Ali bo Johnson&Johnson moral plačati (nove) odškodnine?  |  Po ugotovitvah uprave za varno hrano pristna kava  |  Tržnica Idea Italia na Pogačarjevem trgu v Ljubljani konec tedna  |  Costco avgusta prihaja še na Kitajsko  |  Na trg vstopil AC Food iz Velike Kladuše  |  Kuhar: "Povprečen Slovenec je še vedno naiven kupec"  |  GSK prodaja znamke v skupni vrednosti 1,1 milijarde evrov  |  Tesco se pripravlja na odprtja trgovin Finest  |  IGD: "Do leta 2023 največji trg trgovine na drobno!"  |   ||
   

Slovenija: Severnoprimorska živilsko-predelovalna industrija na poti krožnega gospodarstva

17.05.2019
Vinarstvo in živilsko-predelovalna panoga sta na Severnem Primorskem ključni veji gospodarstva, ki imata poleg generiranja dobička in delovnih mest pomembno nalogo ohranjanja kulturne krajine in trajnostne rabe naravnih virov.orica, Cerkno in Idrija.
 

 
Zato je Primorski tehnološki park pripravil prvega od dogodkov o krožnem gospodarstvu, ki jih podpira projekt Embrace.
      
Primorski tehnološki park bo vsebine, namenjene uvajanju principov krožnega gospodarstva za vinarje in živilska podjetja, vključil v svoje izobraževalne programe.

Krožno gospodarstvo deluje po načelu zdrave kmečke pameti.
 
"Na kmetih se ni zavrglo nobene stvari, pač pa se je vse recikliralo ali porabilo v druge namene," je povedal direktor Kleti Brda Silvan Peršolja.
 
Na prvem pogovornem dogodku so gostili tudi direktorico Mlekarne Planika iz Kobarida Anko Lipušček Miklavič (na fotografiji)

Nazaj
 


 
 
 
back to top