IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 16.01.2019 || Delo o ideji o odkupu Mercatorja   |  ZANIMIVOST: Trump nogometaše Clemsona pogostil s hitro prehrano  |  Močno zastopstvo pivovarjev na "Zelenem tednu" v Berlinu  |  Pri Sparu usmerjeni k varstvu okolja  |  Prepoved dodanega sladkorja v sokovih  |  Amazon uničuje na milijone ton neprodanega blaga  |  Lindt prodajo povečal za dobrih 5 odstotkov  |  Direktorica družbe METSPA odslej Anita Belak Bradač  |  Proizvajalci prek Spara izvozili za 68 mio. evrov blaga  |  Na Gorenjskem zagnali projekt Od pridelka do izdelka  |  Kmetje še ta mesec do prvih neposrednih plačil za 2018  |  Regulirana bencin in dizel spet nekoliko dražja  |  Nestlé zapira tovarno v Temišvarju  |  Kosovo omililo pogoje za odpravo carin na srbsko blago  |  Despar zagnal projekt za boj proti debelosti  |  Rok za odkup deleža v Intereuropi podaljšan na začetek februarja  |  Izdelki Whole Foods kmalu tudi na celinskem delu Evrope  |  Konzum (še zmeraj) najuspešnejše podjetje Agrokorja  |  V Tušu še naprej podpirajo mlade smučarske upe  |  Nova trgovina Mercator Levstikov trg v Ljubljani širi koncept trgovin Minute  |   ||
   

Srbija: Rubinov Vinjak praznoval 60. rojstni dan

06.12.2018
Podjetje Rubin je konec novembra proslavilo tri jubileje: 60 let najbolj znane srbske pijače Vinjak, 40 let Vinjaka 5, vse skupaj pa je začinilo še 40 let obstoja glasbene skupine Riblja čorba.
 
 
Na dogodku 27. novembra, ki ga je podjetje z glasbeno skupino organiziralo v beograjskem nočnem klubu Kasina Community, je izvršna direktorica Rubina, Danijela Jovanović, med drugim povedala: "Vse od svojega začetka, pa vse do danes, je prodaja Vinjaka dosegla rekordnih 400 milijonov litrov. Sodi, v katerih se pijača hrani, so narejeni izključno iz prvovrstnega srbskega gradna (op.a. posebna vrsta hrasta) s Homoljskih planin.
 
Rubin je slavni Vinjak začel proizvajati leta 1958, ko so delavci v Kruševcu napolnili prve sode in vinjak pustili starati. Menda naj bi danes slavno pijačo prvi preizkusili gostilniški veljaki v Prokuplju. Dvajset let kasneje se je začela proizvodnja Rubinove Petice, izdelane iz vinskega žganja, ki so ga v hrastovih sodih potem starali vsaj pet let. Zaradi viteške kapice so ji pravili tudi Vitez.
 
Danes, 60 let po prvem napolnjenem sodu, zmogljivost Vinjaka znaša 15 milijonov litrov, od tega je 6 milijonov litrov spravljenih v 12.000 hrastovih sodih s prostornino 500 litrov, kar Rubin uvršča med največje kleti v Evropi.

Nazaj
 


 
 
 
back to top