IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 20.04.2019 || Vitinka kupuje Vitaminko?  |  "Odprta kuhna" jutri na Ptuju  |  Od naslednjega leta prepoved titanovega dioksida v hrani  |  V Mercadoni so se poslovili od plastičnih vreč za enkratno uporabo  |  Med prazniki mirovanje medbančnih plačil  |  Ministrica Pivec na 3. Festivalu velikonočne slovenske potice  |  Kroger širi omrežje distribucijskih centrov  |  Čokoladni velikan Barry Callebaut odpira tovarno v Novem Sadu  |  Ali po prodaji Intereurope Pošti Slovenije nastaja nov logistični velikan?  |  Spar z velikonočnimi dobrotami razveselil materinske domove  |  Panvita v Novem mestu odprla prenovljeni mesni center Ave  |  Pivka perutninarstvo napoveduje večjo proizvodnjo  |  PepsiCo v prvem četrtletju dvignil prodajo in dobiček  |  Saputo za 1,12 milijarde EUR odkupil Dairy Crest  |  LIFE omogoča razvoj novih izdelkov  |  Kaufland predstavil ekološko različico penine  |  Trgovec Jumbo odprl sedež v Belgiji  |  Po zaključku 5.FMCG Summit-a revije InStore BiH "by NLB Banka" v Sarajevu  |  Amazon zapira spletno prodajo na Kitajskem  |  Mercator na veliko prodaja premoženje (za več kot 100 milijonov evrov)  |   ||
   

Srbija: Rubinov Vinjak praznoval 60. rojstni dan

06.12.2018
Podjetje Rubin je konec novembra proslavilo tri jubileje: 60 let najbolj znane srbske pijače Vinjak, 40 let Vinjaka 5, vse skupaj pa je začinilo še 40 let obstoja glasbene skupine Riblja čorba.
 
 
Na dogodku 27. novembra, ki ga je podjetje z glasbeno skupino organiziralo v beograjskem nočnem klubu Kasina Community, je izvršna direktorica Rubina, Danijela Jovanović, med drugim povedala: "Vse od svojega začetka, pa vse do danes, je prodaja Vinjaka dosegla rekordnih 400 milijonov litrov. Sodi, v katerih se pijača hrani, so narejeni izključno iz prvovrstnega srbskega gradna (op.a. posebna vrsta hrasta) s Homoljskih planin.
 
Rubin je slavni Vinjak začel proizvajati leta 1958, ko so delavci v Kruševcu napolnili prve sode in vinjak pustili starati. Menda naj bi danes slavno pijačo prvi preizkusili gostilniški veljaki v Prokuplju. Dvajset let kasneje se je začela proizvodnja Rubinove Petice, izdelane iz vinskega žganja, ki so ga v hrastovih sodih potem starali vsaj pet let. Zaradi viteške kapice so ji pravili tudi Vitez.
 
Danes, 60 let po prvem napolnjenem sodu, zmogljivost Vinjaka znaša 15 milijonov litrov, od tega je 6 milijonov litrov spravljenih v 12.000 hrastovih sodih s prostornino 500 litrov, kar Rubin uvršča med največje kleti v Evropi.

Nazaj
 


 
 
 
back to top