IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 15.11.2018 || Najstarejši slovenski menedžer odhaja v pokoj  |  Ceneje.si proglasil najboljše spletne trgovine na "Ecommerce dnevu 2018" v Ljubljani  |  Danes v Ljubljani Ceneje.si razglaša spletne trgovce leta (VIDEO)  |   21. Slovenski festival vin jutri in v petek  |  Coles pripravlja avtomatizirane distribucijske centre  |  Amazonu pripada skoraj tretjina vseh nakupov prek spleta  |  Ruske sankcije ne vplivajo na ukrajinski prevzem Perutnine Ptuj  |  ZANIMIVOST: Kava pomaga blažiti alzheimerjevo in parkinsonovo bolezen  |  Po 1.beograjskem sejmu visokokvalitetne hrane   |  Nemški Tönnies prelaga prihod  |  ZANIMIVOST: Azijec za tartuf odštel 85.000 evrov!  |  MHP kooperantom Perutnine Ptuj obljublja nadaljnji razvoj  |  Lidl učinkoviteje z (ne)uporabo plastike  |  Evropski teden zmanjševanja odpadkov   |  Za 5. beograjsko FMCG konferenco revije InStore, ki bo 22. novembra, že 380 rezervacij  |  Amazonov drugi dom bo razpet med New Yorkom in Arlingtonom  |  Skupina Kofola v devetih mesecih povečala prihodke in dobiček  |  Bayer (po prevzemu Monstanta) s stabilnim poslovanjem  |  Mlekarna Mihajlović lansirala novo blagovno znamko   |  Tradicionalni slovenski zajtrk kot priložnost za osveščanje  |   ||
   

Slovenija: Rebula Bagueri osvojila platinasto nagrado decanter

08.11.2018
Danes imajo v Kleti Brda martinovanje, ki ga bo oplemenitil poseben dosežek. Njihova rebula Bagueri, letnik 2013, je na najelitnejšem ocenjevanju vin Decanter dobila 97 od sto točk in platinasto medaljo, poročajo Finance.
 
 
 
"To je za nas veliko presenečenje, hkrati pa dokaz, da je naša rebula blizu popolnosti. S to nagrado smo se prebili v elitno ligo," pravi Silvan Peršolja, direktor briške kleti, ki ima v letniku navadno od štiri do šest milijonov litrov vina.
 
Z rebulo, ki je njihova avtohtona sorta in zadnja leta v svetu pridobiva veljavo, se ukvarjajo vrsto let. V Goriških brdih je dobrih dva tisoč hektarjev vinogradov, rebula raste le na 4,6 hektarja. Iz 18.700 trt rebule na devetih vinogradih pridelajo 22.400 steklenic na leto.
 
"To so naše izbrane lege za rebulo. Velikanski dosežek je, da so jo nagradili s 97 točkami. Zaradi te nagrade rebule nismo podražili. Tako smo se odločili iz spoštovanja do kupcev, res pa je, da zanimanje za to vino raste in ga bomo dvakrat hitreje prodali," dodaja Peršolja.
 
Decanterjeva medalja jih je pripeljala tudi do novih kupcev. Več kartonov nagrajene rebule je naročila restavracija z Michelinovo zvezdico v Belgiji. Po količini in kakovosti je letošnji vinski letnik nadpovprečen. Že lani so povečali izvoz in domačo prodajo. Bližajo se cilju, da pol vina izvozijo.

Nazaj
 


 
 
 
back to top