IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 17.06.2019 || Gorivo od polnoči precej cenejše  |  Budimke (še vedno) noče nihče  |  Zaključen stečaj Klasja  |  Jagros 28. junija odpira nov center v Šentjurju  |  Študija: Jadransko morje med najbolj onesnaženimi s plastiko  |  Nestlé se še naprej usmerja (tudi) h konditorjem  |  Zelena luč za povečanje uvoza govedine iz ZDA  |  Bayer v iskanje zamenjave za glifosat namenja 5 milijard evrov  |  PPR reja ponuja priložnosti za rejce in Spodnje Podravje  |  Znana datum in lokacija odprtja prve trgovine Mercadona  |  Pernod Ricard prevzel premijsko znamko viskija Rabbit Hole  |  Coca-Cola in Costa "postregli" s kavo v pločevinki  |  Midi organic odprl obrat za toplotno obdelavo sadja  |  Vlada potrdila predlog zakona o omejitvi uporabe cigaret  |  Carrefour v Parizu odprl prvo (ločeno) restavracijo   |  Projekt Trgovinko zaključil (letošnje) poslanstvo   |  Vtisi obiskovalcev po 2. FMCG Summit-u  |  Ukinjeno zbiranje zamaškov za dobrodelne namene  |  Prepoved brezplačnih plastičnih vrečk tudi v gorah  |  FOTOGALERIJA: Utrinki z 2. FMCG Summit-a revije InStore  |   ||
   

Slovenija: Rebula Bagueri osvojila platinasto nagrado decanter

08.11.2018
Danes imajo v Kleti Brda martinovanje, ki ga bo oplemenitil poseben dosežek. Njihova rebula Bagueri, letnik 2013, je na najelitnejšem ocenjevanju vin Decanter dobila 97 od sto točk in platinasto medaljo, poročajo Finance.
 
 
 
"To je za nas veliko presenečenje, hkrati pa dokaz, da je naša rebula blizu popolnosti. S to nagrado smo se prebili v elitno ligo," pravi Silvan Peršolja, direktor briške kleti, ki ima v letniku navadno od štiri do šest milijonov litrov vina.
 
Z rebulo, ki je njihova avtohtona sorta in zadnja leta v svetu pridobiva veljavo, se ukvarjajo vrsto let. V Goriških brdih je dobrih dva tisoč hektarjev vinogradov, rebula raste le na 4,6 hektarja. Iz 18.700 trt rebule na devetih vinogradih pridelajo 22.400 steklenic na leto.
 
"To so naše izbrane lege za rebulo. Velikanski dosežek je, da so jo nagradili s 97 točkami. Zaradi te nagrade rebule nismo podražili. Tako smo se odločili iz spoštovanja do kupcev, res pa je, da zanimanje za to vino raste in ga bomo dvakrat hitreje prodali," dodaja Peršolja.
 
Decanterjeva medalja jih je pripeljala tudi do novih kupcev. Več kartonov nagrajene rebule je naročila restavracija z Michelinovo zvezdico v Belgiji. Po količini in kakovosti je letošnji vinski letnik nadpovprečen. Že lani so povečali izvoz in domačo prodajo. Bližajo se cilju, da pol vina izvozijo.

Nazaj
 


 
 
 
back to top