IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 20.03.2019 || Računsko sodišče z negativnim mnenjem Občini Ajdovščina glede pridobivanja delnic Mlinotesta  |  Bayerjeva vrednost na borzah pada zaradi afere z (Monsantovim) herbicidom   |  Na svetovni dan poezije lahko kavo "plačate" s pesniškimi verzi  |  Mercator nadaljuje s poslovanjem po lex Mercator  |  Lahko "poroko" Sainsbury's - ASDA reši milijardno znižanje cen?  |  Metro kitajski del posla prodaja za 1,76 milijarde evrov  |  Odštevanje do začetka veljave zakonske omejitve količine trans maščob v živilih  |  Vispak predstavil novo verzijo Zlatne džezve - Sad pa sad  |  Esselunga lansirala otroško linijo  |  Žito Luks leto zaključil s 500.000 evri dobička  |  Lokalni izdelki v novi trgovini Zakladi Kočevske   |  HOTEL SUMMIT SRBIJA - 21. MAREC 2019  |  Danes odprtje trgovine ZK v Kočevju  |  Trikrat večji uvoz žganih pijač   |  Mlinar odprl prvo prodajalno na Finskem  |  Do poletja nov nakupovalni center v Županji  |  Cedevita ob abrahamu "vrača" TV reklame (VIDEO)  |  Ocado v Washingtonu odpira ameriško pisarno  |  ICA z velikimi naložbami v spletno prodajo  |  Certifikat o zaščiti oljčnega olja Istra  |   ||
   

Slovenija: Rebula Bagueri osvojila platinasto nagrado decanter

08.11.2018
Danes imajo v Kleti Brda martinovanje, ki ga bo oplemenitil poseben dosežek. Njihova rebula Bagueri, letnik 2013, je na najelitnejšem ocenjevanju vin Decanter dobila 97 od sto točk in platinasto medaljo, poročajo Finance.
 
 
 
"To je za nas veliko presenečenje, hkrati pa dokaz, da je naša rebula blizu popolnosti. S to nagrado smo se prebili v elitno ligo," pravi Silvan Peršolja, direktor briške kleti, ki ima v letniku navadno od štiri do šest milijonov litrov vina.
 
Z rebulo, ki je njihova avtohtona sorta in zadnja leta v svetu pridobiva veljavo, se ukvarjajo vrsto let. V Goriških brdih je dobrih dva tisoč hektarjev vinogradov, rebula raste le na 4,6 hektarja. Iz 18.700 trt rebule na devetih vinogradih pridelajo 22.400 steklenic na leto.
 
"To so naše izbrane lege za rebulo. Velikanski dosežek je, da so jo nagradili s 97 točkami. Zaradi te nagrade rebule nismo podražili. Tako smo se odločili iz spoštovanja do kupcev, res pa je, da zanimanje za to vino raste in ga bomo dvakrat hitreje prodali," dodaja Peršolja.
 
Decanterjeva medalja jih je pripeljala tudi do novih kupcev. Več kartonov nagrajene rebule je naročila restavracija z Michelinovo zvezdico v Belgiji. Po količini in kakovosti je letošnji vinski letnik nadpovprečen. Že lani so povečali izvoz in domačo prodajo. Bližajo se cilju, da pol vina izvozijo.

Nazaj
 


 
 
 
back to top