IN STORE in your country:
|
|
![]() |
SLOVENIJA | Nedelja, 07.03.2021 | || | || |
Slovenija: Priložnosti za trajno okrevanje agroživilske industrije po epidemiji15.01.2021
Pandemija Covid-19 je močno prizadela gospodarstvo, kar je za marsikateri gospodarski sektor pomenilo velik šok in zahteva ustrezno ukrepanje.
![]() Kljub temu, da je pandemija temeljito pretresa tudi agroživilsko industrijo, je obenem ponudila nove priložnosti na nekaterih področjih, pa tudi pospešila nekatere trende, ki so se v agroživilski industriji že razvijali. Predvsem je opažen trend digitalizacije ter še večji preferenci potrošnikov do kupovanja lokalnih proizvodov.
EIT Food je v sodelovanju z družbo Deloitte pripravil poročilo z naslovom: Food Foresight: Vpliv COVID-19 na živilski sektor v srednji in vzhodni Evropi. V poročilu os obravnavani ključni trendi in značilnosti v obdobju pred pandemijo, kartografiranje vplivov Covid-19 na agroživilski sektor v Sloveniji ter možne scenarije in posledice, ki jih bo ta sektor občutil ko se bodo zadeve normalizirale.
V nadaljevanju so predstavljene priložnosti in področja rasti za različne segmente agroživilskega sektorja. Pandemija je namreč spremenila "pravila igre" v vseh segmentih in s tem pokazala potrebo po prilagoditvi na novo stanje. Kmetje so začeli pogosteje prihajati v neposreden stik s potrošniki, trgovci so se morali prilagoditi na spletni način prodaje izdelkov, potrošniki pa so postali bolj pozorni na kupovanje domače hrane in prehranskih izdelkov.
O možnostih okrevanja poroča Inštitut za nutricionistiko, ki je povzel organizacijo EIT Food. Več o tem si lahko preberete v njihovem poročilu. Nazaj
|
|
|