IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 20.09.2019 || NA KRATKO: Novo pri trgovcih s celega sveta...  |  Jutri bodo odprli 186. Oktoberfest  |  Aldi kupuje trgovine Leader Price (Casino)?  |  Continente preizkuša nove proizvode  |  Novi ljudje v Fortenovi Grupi  |  V slabem mesecu trije novi supermarketi Franca v Podgorici   |  Pivnico pri PU v Tivoliju bo od novembra upravljalo podjetje Jezeršek gostinstvo  |  ZANIMIVOST: Za 1 kg kaviarja iz polžev do 3000 evrov  |  Kampanja za potrošnike:"Imaš prav", se je predstavila   |  Rogljeva druga na regionalnem tekmovanju Barcaffè Barista Cup   |  Poročilo vlade o stanju kmetijstva, živilstva, gozdarstva in ribištva v letu 2018  |  Včeraj odprli nov Lidl v beograjskem (zemunskem) Tošinem bunaru   |  Za manjši Mipovi nepremičnini ni bilo zanimanja   |  Impossible Foods debitira na policah  |  Diskonterja Aldi in Lidl na Otoku še kar napredujeta  |  Po 9.kongresu kozmetike in velnesa v Ljubljani  |  Kioskom dovoljena prodaja živil do 300 gramov  |  V Ljubljani poteka Barcaffè Barista Cup finale  |  Coca-Cola HBC (spet) najbolj trajnostno usmerjena družba za prodajo pijač   |  Danes dražba za zadnje Mipovo premoženje  |   ||
   

Slovenija: Prihajajo velika svetovna kuharska imena

15.03.2019
Jutri (16.–19. marec), se bo začel letošnji European Food Summit, ki bo v Sloveniji gostil največja svetovna kuharska imena in ugledne predstavnike s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta.
 
Ljubljana bo od jutri do torka gostila Evropski simpozij hrane oziroma European Food Summit, v sklopu katerega se bodo predstavili nekateri največji svetovni kuharski mojstri. Slovenija bo s tem po navedbah organizatorjev za štiri dni postala središče gastronomskega sveta.

 Prvi dan dogodka se bosta zvrstila predpremiera nove sezone Odprte kuhne ter inovativni kulinarični sprehod po Ljubljani. Simpozij bo v pravem pomenu besede potekal v ponedeljek z govorci s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta. Osrednja tema bo trajnostno delovanje.

Dogodek organizira Jezeršek gostinstvo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo in Turizmom Ljubljana, kurator pa je Andrea Petrini, eno najpomembnejših imen visoke kulinarike. Tuje kuharske mojstre je pomagala privabiti tudi ena največjih kuharskih mojstric na svetu Ana Roš.
 
Zvrstili se bodo številni zanimivi dogodki, med njimi zagotovo najpomembnejši strokovni simpozij pod vodstvom Ane Roš in Andree Petrinija z navdihujočimi zgodbami največjih svetovnih kuharskih imen, kulinarični sprehod po kulturnih hramih in znamenitostih z najboljšimi ljubljanskimi chefi – Gourmet Ljubljana Crawl, predpremiera nove sezone Odprte kuhne v Križankah, nepozabna doživljajska večerja, smučarska tekma Audi Gourmet pokal in še veliko več. 

Nazaj
 


 
 
 
back to top