IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 17.11.2019 || Začenja se Evropski teden zmanjševanja odpadkov  |  ECOMMERCE DAY 2019 zrušil vse rekorde  |  Rekordnih 238 okusov sladoleda v Vancouvru  |  Nova Sirkova penina "Bjana blanc de noir" z novim logotipom   |  Amazon zakupil še dve spletni domeni v BiH  |  Skupina Petrol z višjim dobičkom  |  Tradicionalni slovenski zajtrk uvod v dan slovenske hrane  |  Tosama od nedelje do torka na sejmu PLMA V Chicagu  |  Odprtje trgovinskega centra Bingo Živinice  |  GZS:"Dolžniška zavora bo znižala gospodarsko rast"  |  Gault&Millau razglasil najboljše za leto 2020  |  Mlekarna Dean Foods išče zaščito pred stečajem  |  Države Bricsa kritične do trgovinskega protekcionizma  |  Premium tonik Dialogue predstavila Danijela Martinović in Tomaž Kavčič  |  Parmezan največkrat ponarejeno živilo na svetu  |  Walmartu tretje četrtletje polepšala e-prodaja  |  Lani dve tretjini vinarjev poslovali z dobičkom  |  Žitov zajtrk reševalnih ekip, gasilcev in v porodnišnicah  |  Pošta Slovenije zaključila prevzem družbe Intereuropa  |  Spodbujanje kratkih nabavnih verig in lokalne samooskrbe  |   ||
   

Slovenija: Podgoršek: "Živilstvo je pomembna panoga, ki jo moramo krepiti"

24.06.2019
Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se je udeležil slovesnosti ob 20. obletnici višje strokovne šole IC Piramida Maribor, ki je v teh letih pomembno vplivala na razvoj živilske tehnologije v regiji.
 
 
Podgoršek je poudaril, da ga veseli, da so kmetijstvo, živilstvo in skrb za varno prehrano vedno bolj cenjeni, da panoga pridobiva na veljavi: "Višja šola dosega izvrstne rezultate, ustvarja perspektivne kadre, ki so hitro zaposljivi, kar kaže na kakovost in aplikativnost programov ter dobre, požrtvovalne učitelje. Še posebej pa me veseli dobra vpetost v lokalno okolje ter sodelovanje z okoliškimi kmetovalci, prehrambeno industrijo in širšo regijo. Na ministrstvu se zavedamo, da je pomembno krepiti in graditi celotno verigo s preskrbe s hrano, torej tudi živilsko predelovalni sektor."
 
Ob obeležitvi jubileja so bile podeljene tudi diplome letošnjim diplomatom. Podgoršek je vsem diplomantom čestital in jim zaželel uspešno poklicno pot ter se zahvalil ravnateljici dr. Blanki Vomberger za oranje ledine, promocijo ajde in drugih avtohtonih žitaric ter dvajsetletno uspešno vodenje zavoda.

Nazaj
 


 
 
 
back to top