IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 23.10.2018 || Še dva dneva do 4. FMCG Summit-a revije InStore v Zagrebu   |  Novi logistični center verige X5 v Petrozavodsku  |  In Your Pocket razglasil najboljše lokale s hrano v Ljubljani  |  Dogovor o zmanjšanem pakiranju sladkorja, soli, masti  |  Simončič je novi predsednik Sveta RS za kmetijstvo in podeželje  |  Praznik kave "TriestEspresso Expo" od 25. do 27.oktobra tudi z Barcaffejem  |  Kompetentni kadri za večjo konkurenčnost živilstva  |  Spremembe v vodstvu Coca Cole  |  Študentje s top inovacijo pod imenom "MOUSSE-HAVE" danes na sejmu Sial v Parizu  |  Svetovni dan jabolk - 21. oktober  |  Odprt nov Tommy hipermarket v Malinski  |  Ali prihajajo piščanci, ki jih hranijo z GSO?  |  Paloma kmalu v pomembno posodobitev proizvodnje  |  P&G ob rasti dobička in nespremenjenih prihodkih znižal napoved  |  V Konzumu razmišljajo o vstopu na makedonski trg  |  Ljubljanske mlekarne povečujejo izvoz  |  Novo poslovalnico Lidla v Hočah odpirajo v četrtek, nato še eno v Melju  |   Ljubljanske mlekarne pripravile akcijo za blagovno znamko Alpsko (VIDEO)  |  Ministrica s predstavniki živilsko-predelovalne industrije o stanju v panogi  |  Končal se je 25. Zlati boben v Portotožu  |   ||
   

Slovenija: Po Ljubljani z dogodivščinami Odprte kuhne na vrsti Koper, sledi Nova Gorica...

20.04.2018
V svojo že šesto sezono je vstopila Odprta kuhna, nedvomno najslastnejša znanilka pomladi pri nas. V petek v Ljubljani, nato gostovanja po Sloveniji...
 
 
Prva je bila z otvoritvenim dogodkom na Pogačarjevem trgu na vrsti Ljubljana brez katerih si petkov v mestu sploh ne predstavljamo več. Priljubljena kulinarična tržnica bo letos dobrojedcem iz domačih in tujih logov, ki jih je vedno več, postregla z rekordno ponudbo, ki jo je obogatilo več kot 15 novih ponudnikov.
 
Odprta kuhna bo letos ponovno gostovala tudi v drugih slovenskih mestih.
 
Za Ljubljano sledi gostovanje v Kopru v soboto, 21. aprila, prvi letošnji obisk Nove Gorice pa Odprta kuhna načrtuje v sredo, 25. aprila.
 
Po lanski uspešni premieri se Odprta kuhna letos vrača tudi na Ptuj, kjer se bo kulinarična karavana prvič ustavila v soboto, 12. maja.

"Povsem noro je, kako se razvija kulinarična scena v Sloveniji, zato pomanjkanja izbire res ni na našem jedilnem listu," se je pred otvoritvijo nasmejal Lior Kochavy, ustanovitelj tega uspešnega projekta, ki Ljubljano in Slovenijo krepi kot kulinarični destinaciji v svetovnem merilu. Svetovni mediji si na Odprti kuhni podajajo pregovorno kljuko in odhajajo navdušeni: "Ljubljano postavlja ob bok svetovnim prestolnicam ulične hrane", "Najboljša kulinarična tržnica, kar sem jih obiskal", "Prava petkova institucija", "Združuje najboljše slovenske chefe in gurmanske guruje na čudoviti al fresco lokaciji"m je samo nekaj utrinkov iz njihovih zapisov, a tisti pravi čar Odprte kuhne se, kot je običajno, skriva v neštetih drobnih trenutkih in podrobnostih.

Tako se človek tu lahko zaplete v pogovor s študentko iz Nove Zelandije, ki si tolaži domotožje z novozelandsko jagnjetino na žaru; opazuje branjevke s tržnice, ki sprva plašno poskusijo, nato pa navdušeno pospravijo japonske omlete; se namuzne fini dami, ki si je zaželela odojkovih ušesk; potreplja mlade mojstre priprave burgerja, ki se jim tresejo roke, ko si njihovega burgerja zaželi legendarni Janez Bratovž; in se navdušuje nad šestletniki, ki so pozabili, česa vsega ne marajo, in se mirno bašejo s sašimijem, jetrci, falaflom in seveda šmornom. Srkajo se ostrige, hrustajo najboljši hot dogi, enako veselo se iskrijo mehurčki penin in kraft piva, estradniki si delijo stopnice z mladimi popotniki, glavne zvezde pa so brez dvoma omamni krožniki in njihovi simpatični ustvarjalci, ki mesijo, mešajo, pražijo, zvijajo, cvrejo in včasih kratko malo čarajo jedi, napitke in vzdušje, tako da politikov nihče še opazi ne in si lahko v miru privoščijo sardelice in kozarček rujnega. 

"Odprta kuhna diši po radosti, prijateljstvu in veselju do življenja, ki ga bomo tudi v šesti sezoni skupaj s približno 80 različnimi ponudniki vse do pozne jeseni rade volje trosili po Sloveniji," je zaključila Alma Kochavy, vodja projekta, in povabila k spremljanju spletne strani odprtakuhna.si za vse aktualne informacije.

Nazaj
 


 
 
 
back to top