IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 26.05.2019 || 2. FMCG SUMMIT revije InStore - le še 50 prostih mest!  |  47. Teden cvička poteka v Trebnjem  |  TZS s "Trgovinkom" 22.maja v Kopru   |  Po Pašti fešti, 2. slovenskem festivalu testenin  |  Uvozili 208.000 ton medu v EU  |  Po včerajšnjem FMCG brand forumu revije InStore v Beogradu  |   2. FMCG SUMMIT revije InStore v Ljubljani ima spletno stran  |  Tradicionalni dm tek letos poseben s "koraki in vrečkami"  |  Jutri Festival kranjske klobase v Medvodah  |  Mlekarna Celeia posodablja in krepi svojo korporativno blagovno znamko  |  Na Pogačarjevem trgu najdaljša potica in rolada velikanka  |  Portorož v znamenju vina in rož  |  Intereuropa v četrtletju s padcem čistega dobička  |  Ameriškim kmetom dodatnih 16 milijard dolarjev  |  Mercator ob 70 letnici podprl 70 društev (VIDEO)  |  Tommy odprl maximarket v Biogradu na Moru  |  Marks & Spencer množično zapira trgovine  |  Trg substitutov mesa bo do 2029 narasel desetkratno  |  V Trstu prisotni najboljši picopeki  |  Prijave za natečaj Barcaffè Barista Cup do 25.maja  |   ||
   

Slovenija: Pivka perutninarstvo napoveduje večjo proizvodnjo

18.04.2019
Pivka Perutninarstvo išče nove rejce piščancev, saj se nameravajo v kratkem seliti na tuje trge, poleg tega pa drastično raste povpraševanje po njihovih izdelkih.
 
 
Pred letom so od stečajnega upravitelja družbe Mip prevzeli  proizvodni obrat v Kromberku in julija lani zagnali tam proizvodnjo. Trenutno imajo tam zaposlenih 68 delavcev, na včerajšnji novinarski konferenci pa so napovedali novo povečanje proizvodnje.  
 
Med rejci Pivke perutninarstvo je 55 večinoma primorskih kmetij, ki skupaj vzredijo dobrih 7,5 milijona piščancev na leto. V podjetju vidijo priložnosti za rast, zato iščejo nove rejce, vlagajo v nove prostore in opremo ter razvijajo novosti.
 
Njihova zadnja inovacija je že začinjeno in pečeno piščančje meso, ki ga pred postrežbo le pogrejemo. Imajo nadzor nad krmo, rejo in vsemi postopki v predelavi.  Vse piščance za Pivko perutninarstvo vzredi 55 kmetov – pogodbenih rejcev večinoma s Primorskega. 
 
Vse piščance za Pivko perutninarstvo vzredi 55 kmetov – pogodbenih rejcev večinoma s Primorskega. Kmetom, ki se zanimajo za pogodbeno rejo piščancev, pomagajo pri urejanju dokumentacije za gradnjo hleva in izbiri dobaviteljev opreme. Zagotavljajo jim tudi finančne spodbude in strokovno podporo.
 
Z nakupom proizvodnega obrata nekdanjega Mipa v Kromberku, ki je sameval devet let, so rešili prostorsko stisko in si zagotovili pogoje za razvoj za prihodnjih deset let in več. Pridobili so večje proizvodne, skladiščne in manipulativne površine, ki so jim zaradi širitve programov in rasti proizvodnje na sedežu podjetja, na Kalu pri Pivki, močno primanjkovali.
 
V Kromberku so pridobili tudi tehnološko dovršeno aseptično sobo za pakiranje narezkov, ki jo imenujejo tudi soba s kontrolirano atmosfero. V nakup teh prostorov, selitev in zagon proizvodnje so vložili 4,5 milijona evrov.
 
Lani poleti so v Kromberk preselili proizvodnjo obarjenih mesnin blagovnih znamk Pivka in Njami s Kala, ki jih naredijo tri tisoč ton na leto. V prostorih na Kalu, kjer so prej delali te izdelke, pa širijo program mesa za peko in žar. V Kromberku delajo tudi barjene in poltrajne mesnine sestrske družbe Kras iz Šepulj, ki jo je pred enim letom kupila Jata Emona.

Nazaj
 


 
 
 
back to top