IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 15.11.2018 || Najstarejši slovenski menedžer odhaja v pokoj  |  Ceneje.si proglasil najboljše spletne trgovine na "Ecommerce dnevu 2018" v Ljubljani  |  Danes v Ljubljani Ceneje.si razglaša spletne trgovce leta (VIDEO)  |   21. Slovenski festival vin jutri in v petek  |  Coles pripravlja avtomatizirane distribucijske centre  |  Amazonu pripada skoraj tretjina vseh nakupov prek spleta  |  Ruske sankcije ne vplivajo na ukrajinski prevzem Perutnine Ptuj  |  ZANIMIVOST: Kava pomaga blažiti alzheimerjevo in parkinsonovo bolezen  |  Po 1.beograjskem sejmu visokokvalitetne hrane   |  Nemški Tönnies prelaga prihod  |  ZANIMIVOST: Azijec za tartuf odštel 85.000 evrov!  |  MHP kooperantom Perutnine Ptuj obljublja nadaljnji razvoj  |  Lidl učinkoviteje z (ne)uporabo plastike  |  Evropski teden zmanjševanja odpadkov   |  Za 5. beograjsko FMCG konferenco revije InStore, ki bo 22. novembra, že 380 rezervacij  |  Amazonov drugi dom bo razpet med New Yorkom in Arlingtonom  |  Skupina Kofola v devetih mesecih povečala prihodke in dobiček  |  Bayer (po prevzemu Monstanta) s stabilnim poslovanjem  |  Mlekarna Mihajlović lansirala novo blagovno znamko   |  Tradicionalni slovenski zajtrk kot priložnost za osveščanje  |   ||
   

Srbija: Pirotski "kačkavalj" čaka na mednarodni certifikat

15.10.2018
V naslednjih dveh letih bi utegnila Srbija za štiri svoje izdelke prejeti mednarodni certifikat, ki bi državi omogočil, da živila s posebnim logotipom prodaja na območju Evropske skupnosti.
 
 
Za certifikat konkurirajo izdelki z zaščitenim zemljepisnim poreklom in sicer pirotski kačkavalj, leskovački ajvar, fruškogorski med in futoški kupus (zelje). Predstavniki EU so obiskali Pirot in spoznali način proizvodnje tamkajšnje posebnosti - sira kačkavalj.
 
To je prvi mlečni izdelek iz pirotskega območja z zaščitenim zemljepisnim poreklom. Originalni recept, starejši od dveh stoletij, hrani Mlekarska šola. Kot popolnoma naraven izdelek konkurira za mednarodno certificiranje.
 
Branislav Raketić iz Ministrstva za kmetijstvo meni, da je to dober primer za druge in srbske potencialne proizvajalce sira, da se vključijo v sistem zaščite. "Pogoji certificiranja hrane v EU so zelo strogi, zato je potrebno k temu pristopiti zelo resno," je dejal David Liberati, vodja projekta EU za organsko proizvodnjo hrane.



Nazaj
 


 
 
 
back to top