IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 27.04.2017 || Zaključil se je tretji FMCG Summit v Sarajevu   |  Odprta nova trgovina Idea v Šavniku  |  Atlantic je v prvem kvartalu dosegel pomembno rast dobičkonosnosti  |  V letu 2017 Spar načrtuje za 200 milijonov evrov naložb  |  Rodoljub Drašković ponuja Todoriću prevzem poslovanja Agrokorja v Srbiji  |  Tommy jutri odpira supermarket v Viškovu  |  Odprt supermarket Plodine Cres  |  Nov izvozni trg za VodaVodo  |  Lenta objavila načrte o odpiranju novih trgovin  |  Moč mobilnih telefonov se veča  |  Biedronka bo letos dobila 100 novih prodajaln  |  Edekina lanska prodaja dosegla 50 milijard evrov  |  Mercator v letu 2016 zmanjšal prodajo, a povečuje tržni delež  |  IGD: "Trg spletne prodaje živil se bo do leta 2020 podvojil"  |  Carlsberg proslavil 125 let ustanovitve pivovarne v Čelarevu  |  NIJZ: "Naj prazniki minejo brez alkohola"  |  Židan: "Podnebje zahteva spremembo usmeritev kmetijske politike"  |  Billa nadaljuje s širitvijo na Češkem  |  Čizmić: "Mercator ima sedaj še večjo samostojnost"  |  Coca Cola v četrtletju z nižjimi prihodki in dobičkom  |   ||
   

Slovenija: Peta sezona gurmanskih dogodivščin z Odprto kuhno

24.03.2017
Danes v svojo že peto sezono vstopa Odprta kuhna, nedvomno najslastnejša znanilka pomladi pri nas. Popularna kulinarična tržnica pri nas bo letos gostovala v Ljubljani, Celju, Kopru in Novi Gorici. Starim znancem se bodo letos, med drugimi, pridružili Urška Dvoraček in Luka Nagode iz Lude, Jorg Zupan iz Ateljeja, Marko Gorela iz Istrian Tapas, Marko Ručman iz restavracije Altroké in še mnogi drugi.

 
 
"Tudi letos začenjamo v Ljubljani na Pogačarjevem trgu, kjer se bomo ob vrhunski ponudbi hrane in pijače družili vsak sončni petek, dokler bo vreme jeseni dopuščalo," je ob pripravah na začetek nove sezone povedala Alma Kochavy, vodja projekta. Odprta kuhna pa bo letos ponovno gostovala tudi v drugih slovenskih mestih.
 
Prvo bo na vrsti Celje, in sicer v soboto, 1. aprila. Sledilo bo gostovanje v Kopru v soboto, 15. aprila, prvi letošnji obisk Nove Gorice pa Odprta kuhna načrtuje v sredo, 26. aprila.

Kulinarična karavana Odprte kuhne bo Mestno tržnico Celje, Carpacciov trg in Taverno v Kopru ter Bevkov trg v Novi Gorici obiskala vsak mesec enkrat, izjema sta le julij in avgust.
 
"Takrat bo tudi naš urnik bolj počitniški in se bomo na Odprti kuhni družili le ob petkih v Ljubljani," pravi Kochavyjeva. Sicer pa se bo Pogačarjev trg v gurmansko-družabno središče Slovenije prelevil vsak petek marca, aprila, maja in oktobra med 10. in 21. uro, od junija do septembra pa med 10. in 22. uro.
 
Vse informacije bodo ljubiteljem Odprte kuhne kot vedno na voljo na spletni strani www.odprtakuhna.si in na Facebook strani projekta.

Koncept najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas ostaja enak – raznolikost, izvirnost, svežina in kakovost v jedeh z vseh koncev Slovenije in iz svetovnih kuhinj, ki jih dopolnjuje resnično bogata ponudba vin, koktajlov, piva in drugih pijač. Lani je na 40 dogodkih projekta sodelovalo kar 75 različnih ponudnikov, letos se obeta še kakšen več. "Zadnjih nekaj mesecev smo preživeli v intenzivnih dogovorih s ponudniki in z veseljem lahko povem, da nam bo uspelo na Odprte kuhne letos pripeljati nove kulinarične zgodbe, nove chefe in nove restavracije. Mislim, da smo mejo za mednarodno kulinariko že dosegli, zato smo letos še več poudarka dali sodelovanju s ponudniki iz različnih slovenskih regij," je opisal direktor Lior Kochavy, a opozoril, da ekipa Odprte kuhne kljub temu nima namena v neskončnost širiti nabora ponudnikov, temveč največ dela vlaga v vzdrževanje ravni kakovosti, ki jo želijo nuditi obiskovalcem. "Od tega ne odstopamo in kot kulinarična tržnica se od drugih, podobnih projektov razlikujemo prav v tem, da ulično hrano za Odprto kuhno snujejo tudi v nekaterih najboljših slovenskih restavracijah, kot sta Hiša Franko in JB Restavracija," je poudaril Lior Kochavy. 

Posebnost Odprte kuhne je tudi njena zelena "duša", saj si organizatorji ves čas prizadevajo za ukrepe za ločevanje vseh odpadkov in za uporabo povratne ali v celoti razgradljive embalaže. "Ker hrano obožujemo in cenimo, tudi viškov na Odprti kuhni ne mečemo stran. Zato sodelujemo z Zavodom Pod strehco, ki že pripravljene obroke razdeli družinam v stiski, iz še neuporabljenih sestavin pa v svoji ljudski kuhinji pripravi lastne obroke,"je dejala Alma Kochavy.

Nazaj
 


 
 
 
back to top