IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 08.07.2020 || V Gorenju razvojni center za kuhalne in pomivalne aparate skupine Hisense  |  Nove (regijske) revije InStore tudi na spletu  |  Mlekarna Celeia v poletje s svežino Kraljičinega jogurta  |  Blagovna znamka: "Naše najboljše", se je predstavila  |  Aldi v partnerstvu s Plantonom preprečuje klanje moških piščancev  |  GSK in PMI skupaj v proizvodnjo cepiva za Covid-19  |  Kmetijska zadruga Agro-MV iz Sivca bo gradila sušilnico   |  Albert Heijn prevzema Jumbo Heerschap prodajalne  |  Nemčija lani največja evropska izvoznica čokolade  |  Iščejo (naj) inovativno jed iz topinamburja in štrbonclja  |  Raziskava: "E-prodaja živil bo letno rasla za 23 odstotkov"  |  Tikveš na tekmovanju Citadelles du Vin osvojil štiri zlate medalje  |  Hofer donira 5000 evrov v podporo otroškega tabora  |  Državni zbor o noveli zakona o trgovini prihodnji četrtek na izredni seji  |  Pridelek ekološko pridelanega sadja v 2019 manjši kot v 2018  |  Uber za 2,35 milijarde evrov kupuje dostavno službo Postmates  |  Okrogla miza o mobilizaciji evropskega podeželja  |  V Kragujevcu postavili prvi reciklomat  |  Barcaffè z Aljo Horvat pripravil posebne skodelice za kavo  |  Trgovec Kam včeraj odprl nov market v glavnem mestu  |   ||
   

Slovenija: Parkov festival vin in kulinarike popestril zimski utrip Nove Gorice

04.02.2020
Minuli petek so v novogoriškem hotelu Park na šestem festivalu vin in kulinarike Park Wine Stars povezali znanje Hitovega gostinskega kadra in lokalnih pridelovalcev vin. 

Spoznavanje vin 22 pridelovalcev iz štirih primorskih vinorodnih okolišev so pospremili s kulinaričnimi kreacijami sedmih Hitovih kuharjev iz vse Slovenije, dodali ščepec glasbe in plesa ter vnovič ustvarili dogodek, ki je popestril zimski utrip na Goriškem.   

Festival Park Wine Stars, ki je na Goriškem odprl sezono vinsko-kulinaričnih prireditev, je tudi tokrat pritegnil številne zvedave udeležence. Več kot tristo gostov je v gostoljubnem in elegantnem prostoru Parkove restavracije Tiffany izkoristilo priložnost za nepozabno degustacijsko izkušnjo primorskih vin. 

Kar 22 pridelovalcev vin iz Vipavske doline, Brd, Krasa in Slovenske Istre je gostom predstavilo več kot 60 vzorcev vin. Individualni izbori vinarjev so oblikovali široko degustacijsko paleto, v kateri se je zvrstilo več avtohtonih (rebula, zelen, pinela, refošk…), tradicionalnih (malvazija) in mednarodnih sort (sivi pinot, sauvignon, merlot) ter prepoznavnih belih in rdečih zvrsti. Uvod v degustacijski sprehod je ponudil izbor penečih se vin, glavnino so predstavljale penine pridelane po klasični metodi, iz avtohtonih sort in zvrsti.
 
Med njimi velja kot posebnost omeniti prvo slovensko belo penino, narejeno izključno iz grozdja sorte modri pinot. Med degustacijo so se gostje lahko podali na izziv prepoznavanja sortnih značilnosti"skritega vina" s pomočjo Parkovega sommelierja Mitje Piska. Žreb je na koncu določil, da si je povabilo na Parkov eno-gastronomski večer prislužila gostje iz Slovenije, ki je na kuponu za žreb pravilno obkrožila sorto (rebula) in letnik (2018) skritega vzorca. Tudi tisti, ki so festival zamudili (in že pričakujejo njegovo poletno različico konec meseca avgusta) lahko na blogu Park Gourmet izvedo nekaj zanimivosti o gostujočih vinarjih, kuharjih ter preberejo poučno predstavitev avtohtonih primorskih vinskih sort. 

Okuse dogodka je s kulinaričnimi kreacijami nadgradilo kar 7 Hitovih kuharjev iz Hitovih hotelov iz vse Slovenije. Adi Blaško (vodja kuhinje v Hotelu Park), Tadej Jug in Alen Pernek so odprli vrata Parkove kuhinje Aleksandru Travici iz Hotela Perla, Sebastjanu Pahorju iz Hotela Lipa (Šempeter pri Gorici), barve Kranjske Gore pa sta dogodku zastopala Janja Bučić (Hotel Korona) in Boštjan Kovačič (Hit Alpinea).

Za dobro organizacijo enega najbolj elegantnih festivalov je tudi tokrat poskrbela predana ekipa hotela Park, ki posebno pozornost namenja kulinariki in kulturi uživanja vin. V Parkovem koledarju dogodkov se namreč redno vrstijo različne priložnosti za druženja, kot so na primer eno-gastronomski večeri z gostujočimi vinarji in večerje z zabavo.   

V družbi Hit so znova potrdili, da prav tovrstno festivalsko dogajanje (ki so ga popestrili nastopi jazz tria Šepetavec in zračne akrobacije Dua Kamikazete), predstavlja zanimivo obliko povezovanja širšega turističnega območja ter prinaša priložnost za širitev kulture uživanja vin in hkrati popestritev mestnega dogajanja.  




Nazaj
 


 
 
 
back to top