IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 19.11.2019 || Bencin spet dražji skupaj z dizlom  |  V EU vendarle dogovor o proračunu za 2020  |  Povečuje se količina komunalnih odpadkov, a se tudi več ločuje  |  Mednarodni dan ozaveščanja o polnozrnatih žitih  |  Klub slovenskih podjetnikov s pobudo za več podjetnosti v družbi  |  Prijave za CEO Summit Beograd revije InStore - 4. december 2019  |  Coty za pol milijarde evrov odkupuje kozmetično linijo Kylie Jenner  |  Aldi začel z dostavo alkohola na dom  |  Izvoznik leta 2019 je podjetje Seltron  |  V petek ponovno odprtje mariborske trgovine Zelena japka  |  Jumbo v Belgiji (za zdaj) krepko presegel pričakovanja  |  V Trebinju odprli trgovino s kozmetiko in zdravili  |  Več kot 80 % ljudi ima pozitivno izkušnjo z e-nakupovanjem  |  14. Vrh slovenskega gospodarstva v sredo na GZS  |  V kratkem 60 novih trgovin Pam Local  |  Rast spletne trgovine okrepila poslovanje Deutsche Post DHL  |  Pošta Slovenije z namero za prevzem Intereurope  |  Na voljo 700.000 evrov za novo sodelovanje v shemah kakovosti  |  Nov logistični center podjetja California Šped v Dobanovcih  |  Dan odprtih vrat na TZS z naslovom "Trgovski poklici" 21.novembra  |   ||
   

Slovenija: Odprta kuhna jutri v Kopru

11.10.2019
Jutri se bo kulinarična karavana Odprte kuhne še zadnjič letos odpravila na morje. Stojnice, polne domačih in tujih dobrot, bodo ponovno napolnile slikoviti Carpacciov trg in prijazno senco Taverne v Kopru. Najokusnejše druženje, ki ga ekipa Odprte kuhne pripravlja v sodelovanju z Mestno občino Koper, se bo začelo ob 11. uri in trajalo do 21. ure. 

Za to, da nikomur na Obali to soboto ne bo treba kuhati doma, bo tudi tokrat poskrbel pisan nabor različnih ponudnikov, ki bodo obiskovalcem predstavili izbrana poglavja velike enciklopedije svetovne kulinarike. Med drugim se bodo obiskovalci Odprte kuhne lahko poučili o turških dobrotah, kot so kebab na sablji, tradicionalni turški bureki, sarmice v trtinih listih in baklava na stojnici Yildiz Han - hiša turške kulinarike, pri tajski stojnici Roza slona se bodo ob krožniku rezancev Suki Yaki lahko poglobili v to, kako se stopnjuje pridevnik"pekoč", ob slastnih romali roti zvitkih pa bodo potekale učne ure joge za grizalno-cmokalne mišice na stojnici Indijske restavracije Namaste. Estetom bo na voljo tudi posebna delavnica o tem, kako iz najbolj preprostih stvari, kot je hrenovka,  narediti nekaj res okusnega in lepega. Vodili jo bodo vodili profesorji iz ekipe JEDU Wurst & Dogs. 

Na stojnicah Gostilne in pivnice Stari pisker ter Argentino Steakhouse bodo obiskovalci deležni lekcij o tem, kaj je res dober kos mesa in kako ga pripraviti, da iz njega potegnemo najboljše, v Deželi okusov bodo servirali priročne namige, kako jesti kot Egipčan, o gurmanskem bontonu drugih kultur pa se bo moč seznaniti ob srkanju in srebanju legendarnih praženih rezancev Restavracije Kitajski vrt. Tudi to, kako pozitivne rezultate prinaša mešanje različnih kultur, bo na urniku to soboto, in sicer na stojnici Super hrusta, kjer bo Osi v kitajskih žarih pekel odojka in ga postregel s slovenskim kislim zeljem ter praženim krompirjem. 

Za konec poučnega dne bo treba še na kaj sladkega in tekočega. O koristnem vplivu sladkarij na splošno počutje in mir v družini bodo predavali TWISTER Ice Cream Rolls, Dvor Jezeršek ter Atelier Karim ter svoje teorije dokazali z zrolanimi sladoledi, japonskimi palačinkami, nepogrešljivim šmornom in prikupnimi makroni. Z okusnimi kofeinskimi ter fruktozno-herbalnimi poskusi na stojnici ekipe Experiment; no ART = no FUN bo dan še zabavnejši, obiskovalci pa se bodo lahko udeležili tudi okroglih miz iz vinarstva in pivovarstva, ki jih bodo pripravili na stojnicah J&B Vinoteke in Cratf beer.


Nazaj
 


 
 
 
back to top