IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 25.05.2020 || Množično na plaže in v lokale, oblasti zaskrbljene  |  Alibaba (pričakovano) z rastjo prihodkov in dobička  |  Ta teden odprava nejasnosti glede turističnih bonov  |  Zbirajo prijave za CEO Summit v Sarajevu 18.junija   |  DARKO LUKIĆ: 19.junija 1.FMCG webinar za prodajne in marketinške profesionalce  |  Ob odprtju barov tudi do zastonj piva  |  Iceland v dveh letih odpadke hrane zmanjšal za četrtino  |  Odpirajo vse trgovine, a vseeno nezadovoljstvo na ulicah  |  Lidl v sredo odpira svojo 100. trgovino v ZDA  |  Po fontani piva še fontana cvička  |  Ledić: "Kraš se bo širil na nove trge"  |  Bayer menda dosegel razrešitev prek 50 tisoč tožb zaradi spornega glifosata  |  Valjevska pivara podvojila svoje zmogljivosti  |  V Zagrebu prva ultrahitra e-polnilnica Konzuma in Hrvaškega Telekoma  |  Brian Sharoff, predsednik PLMA, preminil v 77. letu  |  Tudi sosedje razmišljajo o delnem zaprtju trgovin ob nedeljah  |  Politične igre okrog nedeljskega (ne)dela trgovin  |  V New Yorku nagrade za štiri slovenska oljčna olja  |  Junija vendarle prihaja Teden restavracij  |  Blejsko jezero s pomočjo Spara očistili za več kot pol tone odpadkov   |   ||
   

Slovenija: Odprta kuhna jutri v Kopru

11.10.2019
Jutri se bo kulinarična karavana Odprte kuhne še zadnjič letos odpravila na morje. Stojnice, polne domačih in tujih dobrot, bodo ponovno napolnile slikoviti Carpacciov trg in prijazno senco Taverne v Kopru. Najokusnejše druženje, ki ga ekipa Odprte kuhne pripravlja v sodelovanju z Mestno občino Koper, se bo začelo ob 11. uri in trajalo do 21. ure. 

Za to, da nikomur na Obali to soboto ne bo treba kuhati doma, bo tudi tokrat poskrbel pisan nabor različnih ponudnikov, ki bodo obiskovalcem predstavili izbrana poglavja velike enciklopedije svetovne kulinarike. Med drugim se bodo obiskovalci Odprte kuhne lahko poučili o turških dobrotah, kot so kebab na sablji, tradicionalni turški bureki, sarmice v trtinih listih in baklava na stojnici Yildiz Han - hiša turške kulinarike, pri tajski stojnici Roza slona se bodo ob krožniku rezancev Suki Yaki lahko poglobili v to, kako se stopnjuje pridevnik"pekoč", ob slastnih romali roti zvitkih pa bodo potekale učne ure joge za grizalno-cmokalne mišice na stojnici Indijske restavracije Namaste. Estetom bo na voljo tudi posebna delavnica o tem, kako iz najbolj preprostih stvari, kot je hrenovka,  narediti nekaj res okusnega in lepega. Vodili jo bodo vodili profesorji iz ekipe JEDU Wurst & Dogs. 

Na stojnicah Gostilne in pivnice Stari pisker ter Argentino Steakhouse bodo obiskovalci deležni lekcij o tem, kaj je res dober kos mesa in kako ga pripraviti, da iz njega potegnemo najboljše, v Deželi okusov bodo servirali priročne namige, kako jesti kot Egipčan, o gurmanskem bontonu drugih kultur pa se bo moč seznaniti ob srkanju in srebanju legendarnih praženih rezancev Restavracije Kitajski vrt. Tudi to, kako pozitivne rezultate prinaša mešanje različnih kultur, bo na urniku to soboto, in sicer na stojnici Super hrusta, kjer bo Osi v kitajskih žarih pekel odojka in ga postregel s slovenskim kislim zeljem ter praženim krompirjem. 

Za konec poučnega dne bo treba še na kaj sladkega in tekočega. O koristnem vplivu sladkarij na splošno počutje in mir v družini bodo predavali TWISTER Ice Cream Rolls, Dvor Jezeršek ter Atelier Karim ter svoje teorije dokazali z zrolanimi sladoledi, japonskimi palačinkami, nepogrešljivim šmornom in prikupnimi makroni. Z okusnimi kofeinskimi ter fruktozno-herbalnimi poskusi na stojnici ekipe Experiment; no ART = no FUN bo dan še zabavnejši, obiskovalci pa se bodo lahko udeležili tudi okroglih miz iz vinarstva in pivovarstva, ki jih bodo pripravili na stojnicah J&B Vinoteke in Cratf beer.


Nazaj
 


 
 
 
back to top