IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 19.02.2019 || Lani manjši odkup mleka  |  Alibaba želi trgovine Metroja  |  Prvič po letu 2006 več prašičev   |  Na seji Sveta za promocijo o dosežkih dosedanjih kampanj in načrtih za naprej  |  ZANIMIVOST: Carlsberg izumil pametni sodček  |  Reckitt Benckiser lani posloval uspešno  |  Vabilo na brezplačno izobraževanje TZS v Novem mestu  |  Družba Metalka Commerce poravnala kupnino za kompleks Vinaga  |  Coca-Cola HBC začela s procesom nakupa Bambija  |  Uvedba digitalnega davka za spletne trgovce  |  Preiskava proti Amazonu zaradi spornih trgovinskih praks  |  Ninamedia: Pri odločitvi o nakupu mesa pretehtata kakovost in poreklo  |  Danes in v sredo zanimiva predavanja DMS na GZS  |  HOTEL SUMMIT SRBIJA - 21. MAREC 2019  |  Sixt Primorska drugič zapored zmagovalec pokala Spar  |  Po uspešni rasti v prenovo plačnega sistema Merkurja  |  V Riminiju od danes do torka sejem piva in hrane “Beeratraction”  |  Zaključena prodaja desetih Mercatorjevih trgovskih centrov Supernovi  |  Danes 6. Salon penečih vin Ljubljana   |   Domači trgovci lani povečali tržni delež, Bingo na vrhu  |   ||
   

Slovenija: "Odprta kuhna" danes zaključuje uspešno 6. sezono

26.10.2018
Leto pomembnih uspehov in priznanj za kulinarično tržnico, a na koncu največ šteje zadovoljen gost. Ekipa že novembra pripravlja novo presenečenje.Priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna bo danes na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zaključila šesto sezono delovanja, ob čemer ne kaže nobenih znakov, da bi ekipi zmanjkovalo elana ali idej.
 
Prav nasprotno – samo letos so izpeljali kar 41 dogodkov v petih slovenskih mestih, na katerih je več kot 70 različnih ponudnikov, od tega 19 novih, obiskovalce navdušilo s preko tristo različnimi slovenskimi in mednarodnimi jedmi v klasičnih in sodobnih različicah. V Ljubljani so ponudbo tudi nadgradili s projektom Slovenija – Kulinarična destinacija, za katerega so prejeli nagrado snovalec 2018, ki jo  inovativnim projektom v turizmu, ki bodo z uresničitvijo prispevali k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije, podeljuje Slovenska turistična organizacija.

"Na to smo še posebej ponosni, saj je naš cilj od prvega dne prispevati k umeščanju Slovenije na kulinarični zemljevid sveta. V okviru projekta Slovenija – kulinarična destinacija smo od 1. junija do 21. septembra izvedli 14 dogodkov, na katerih smo obiskovalcem osrednje ljubljanske tržnice s pomočjo turističnih organizacij, malih proizvajalcev in rokodelcev predstavili preko 30 slovenskih destinacij. Spoznavali smo njihovo kulinarično tradicijo z izvirnimi lokalnimi in regionalnimi jedmi, tipičnimi prehranskimi izdelki ter s kulinariko povezanimi obrtmi, hkrati pa odkrivali nove pristope h gastroturizmu in sveže ideje predstavljanja bogate slovenske tradicije," je ob zaključku sezone povedal ustanovitelj Odprte kuhne, Lior Kochavy.

Odprto kuhno in nekaj kuharskih mojstrov, ki na njej redno sodelujejo, je letos obiskala tudi strokovna komisija nagrad Evropska gastronomska regija, ki jih podeljuje Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT. "Kot zdaj že vemo, je Slovenija na začetku oktobra naziv Evropska gastronomska regija 2021 tudi prejela in veseli nas, da smo lahko prispevali kamenček v mozaiku tega uspeha, za katerega so si s skupnimi močmi prizadevale številne slovenske inštitucije, organizacije in posamezniki, ki delujejo na področju gastronomije, turizma in gospodarstva," je dejala Alma Kochavy, ustanoviteljica projekta Odprta kuhna.

Poleg 26 petkov v prestolnici je Odprta kuhna letos kar petkrat gostovala v Celju, štirikrat v Novi Gorici ter po trikrat v Kopru in na Ptuju.
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top