IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 12.12.2018 || Lidl trgovino št. 55 odpira jutri v Ilirski Bistrici  |  Esselunga v Milanu odprla trgovski center prihodnosti  |   Sberbank začel sprejemati ponudbe za prodajo svojega deleža v Agrokorju  |  Aldi Süd in Aldi Nord bosta sodelovala še bolj  |  Vlada želi bolj zdravo (predelano) hrano  |  Mastercard in Microsoft združujeta moči   |  Pri Tušu trkajo za srečo alpskih smučarjev (VIDEO)  |  Uspešno zaključen 5. Hoferjev natečaj "Deluj eko - ohrani čebelo in smreko"  |  Približno 10 % zavržene hrane ustvari FMCG sektor  |  Amazon svoje trgovine brez blagajn seli tudi na letališča  |  Kaufland (spet) zaprt tudi dan po božiču  |  Budimka z novimi lastniki še pred novim letom?  |  Tesco začel z velikimi cenovnimi akcijami (beri znižanji)   |  Znani finalisti za nagrade Effie Slovenija  |  Trgovci zaradi protestov izgubili že milijardo evrov  |   Prodaja se Žitkova lastnina mlina   |  V prazničnem decembru se povprečno zredimo za dva kilograma  |  Unilever investira v razvoj pralne kapsule brez plastike  |  Kosovo namerava manjkajoče blago iz Srbije in BiH nadomestiti s proizvodi iz regije  |  Colruyt z novim letom uvaja nočne izmene  |   ||
   

Slovenija: "Odprta kuhna" danes zaključuje uspešno 6. sezono

26.10.2018
Leto pomembnih uspehov in priznanj za kulinarično tržnico, a na koncu največ šteje zadovoljen gost. Ekipa že novembra pripravlja novo presenečenje.Priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna bo danes na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zaključila šesto sezono delovanja, ob čemer ne kaže nobenih znakov, da bi ekipi zmanjkovalo elana ali idej.
 
Prav nasprotno – samo letos so izpeljali kar 41 dogodkov v petih slovenskih mestih, na katerih je več kot 70 različnih ponudnikov, od tega 19 novih, obiskovalce navdušilo s preko tristo različnimi slovenskimi in mednarodnimi jedmi v klasičnih in sodobnih različicah. V Ljubljani so ponudbo tudi nadgradili s projektom Slovenija – Kulinarična destinacija, za katerega so prejeli nagrado snovalec 2018, ki jo  inovativnim projektom v turizmu, ki bodo z uresničitvijo prispevali k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije, podeljuje Slovenska turistična organizacija.

"Na to smo še posebej ponosni, saj je naš cilj od prvega dne prispevati k umeščanju Slovenije na kulinarični zemljevid sveta. V okviru projekta Slovenija – kulinarična destinacija smo od 1. junija do 21. septembra izvedli 14 dogodkov, na katerih smo obiskovalcem osrednje ljubljanske tržnice s pomočjo turističnih organizacij, malih proizvajalcev in rokodelcev predstavili preko 30 slovenskih destinacij. Spoznavali smo njihovo kulinarično tradicijo z izvirnimi lokalnimi in regionalnimi jedmi, tipičnimi prehranskimi izdelki ter s kulinariko povezanimi obrtmi, hkrati pa odkrivali nove pristope h gastroturizmu in sveže ideje predstavljanja bogate slovenske tradicije," je ob zaključku sezone povedal ustanovitelj Odprte kuhne, Lior Kochavy.

Odprto kuhno in nekaj kuharskih mojstrov, ki na njej redno sodelujejo, je letos obiskala tudi strokovna komisija nagrad Evropska gastronomska regija, ki jih podeljuje Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT. "Kot zdaj že vemo, je Slovenija na začetku oktobra naziv Evropska gastronomska regija 2021 tudi prejela in veseli nas, da smo lahko prispevali kamenček v mozaiku tega uspeha, za katerega so si s skupnimi močmi prizadevale številne slovenske inštitucije, organizacije in posamezniki, ki delujejo na področju gastronomije, turizma in gospodarstva," je dejala Alma Kochavy, ustanoviteljica projekta Odprta kuhna.

Poleg 26 petkov v prestolnici je Odprta kuhna letos kar petkrat gostovala v Celju, štirikrat v Novi Gorici ter po trikrat v Kopru in na Ptuju.
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top