IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 26.05.2019 || 2. FMCG SUMMIT revije InStore - le še 50 prostih mest!  |  47. Teden cvička poteka v Trebnjem  |  TZS s "Trgovinkom" 22.maja v Kopru   |  Po Pašti fešti, 2. slovenskem festivalu testenin  |  Uvozili 208.000 ton medu v EU  |  Po včerajšnjem FMCG brand forumu revije InStore v Beogradu  |   2. FMCG SUMMIT revije InStore v Ljubljani ima spletno stran  |  Tradicionalni dm tek letos poseben s "koraki in vrečkami"  |  Jutri Festival kranjske klobase v Medvodah  |  Mlekarna Celeia posodablja in krepi svojo korporativno blagovno znamko  |  Na Pogačarjevem trgu najdaljša potica in rolada velikanka  |  Portorož v znamenju vina in rož  |  Intereuropa v četrtletju s padcem čistega dobička  |  Ameriškim kmetom dodatnih 16 milijard dolarjev  |  Mercator ob 70 letnici podprl 70 društev (VIDEO)  |  Tommy odprl maximarket v Biogradu na Moru  |  Marks & Spencer množično zapira trgovine  |  Trg substitutov mesa bo do 2029 narasel desetkratno  |  V Trstu prisotni najboljši picopeki  |  Prijave za natečaj Barcaffè Barista Cup do 25.maja  |   ||
   

Francija: Od naslednjega leta prepoved titanovega dioksida v hrani

19.04.2019
Francija uvaja spremembe v prehranski zakonodaji in tako vključno z letom 2020 prepoveduje dodajanje titanovega dioksida. Tamkajšnja agencija za zdravje in varnost je sklenila, da ne obstaja dovolj trdnih dokazov, da omenjena snov ni škodljiva.
 
 
Titanov dioksid je sicer zelo razširjen dodatek k tistim živilom, ki jih proizvajalci želijo obarvati belo, največ se uporablja v industriji barv in prehrane, kjer je označen z E171. Njegove sledi lahko najdete pri čokoladi, v žvečilnih gumijih in pri številnih drugih izdelkih.
 
Francija je predlani naročila natančen pregled učinka omenjene snovi, ki so jo preizkušali na živalih. Tamkajšnji državni inštitut za agroživilske raziskave (INRA) je prišel do zaključka, da se je E171 na primerkih iz črevesja preselil na ostale dele telesa.
 
"Ker imamo premalo podatkov o učinkovanju te spojine na človeško telo, smo se raje odločili, da snov prepovemo, ker je tveganje preveliko," so sporočili vodilni v raziskavi.
 



Nazaj
 


 
 
 
back to top