IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 25.09.2018 || Prenovljeni Center Vič potrošniško izkušnjo dviguje na novo raven  |  Malce nižje cene goriv   |  Rekordnih 170 vrst piva na jesenskem Pivo & Burger Festu  |  Plasta lastništvo v Tovarni olja Gea povečala na 92 odstotkov  |  Akcija:"Imam svojo vrečko!"  |  Še 1 dan za zgodnje prijave na 4. FMCG Summit revije InStore, ki bo v Zagrebu 25.oktobra   |  Tesco odprl prvi trgovini Jack's  |  Izdelki za daljši občutek sitosti debitirali v trgovinah Morrisons  |  Jelena Jazić nova direktorica agencije McCann Beograd  |  Delhaize začel z novim formatom trgovine s ponudbo sveže hrane   |  6.5% povečanje prodaje organske hrane in pijače  |  Lidl postavil zbiralne košare za živali v stiski  |  Lepši časi za proizvajalce rezancev  |  Gorenje predstavilo nove pralne in sušilne stroje WaveActive  |  Direktor Beiersdorfa bo v kratkem postal Belgijec De Loecker  |  Eurospin po Italiji in Sloveniji kmalu tudi na Hrvaškem   |  Brantuša:"Spar prihaja v Srbijo!"  |  Vitaminka na sejmu Worldfood Moscow 2018  |  Uspešen 3. dobrodelni Skazin tek Otrok otroku  |  Zavrnili prehransko in okoljsko pobudo  |   ||
   

Škotska: Nov "najmočnejši" gin s 77% alkohola

12.02.2018
Na Škotskem je destilarna Twin River v Banchoryju (Aberdeenshire) zvarila uradno najmočnejši gin, ki ima kar 77 odstotkov vsebnosti alkohola. Džin, angleški brinovec z najmanj 40 odstotki alkohola, je sicer narejen z dvakratno destilacijo brinovih jagod.
 
Za začetek samo v omejeni količini 101 steklenic in z imenom: ” The Naked Gun ‘Uncut’ " (Slečena pistola) , prvič pa ga uradno predstavili na Gin Festivalu: North East, ki je potekal 9. In 10. februarja. Večina ginov ima  sicer 40-50 odstotkov alkohola.
 
Na svetu se med žganimi pijačami takoj za viskijem popije največ džina.Britanci imajo tudi gintime, čas za džin, kakor je naslov tudi posebne spletne strani o tej priljubljeni pijači, ki ima celo svoj svetovni dan. Ljubezen do džina je verjetno posledica njihove kolonialne zgodovine. Mešanica gina in tonika je bila namreč v britanskih kolonijah 19. stoletja priljubljena pijača, saj je tonik zaradi vsebovanega kinina varoval pred malarijo.

Nazaj
 


 
 
 
back to top