IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 22.04.2018 || Iz Ljubljanice so letos (s Sparom) potegnili tono in pol odpadkov  |  Todorić:” Naredil sem napako z vražjim Mercatorjem!”  |  7. Festival čokolade (v znamenju št.7) v Radovljici  |  Po Ljubljani z dogodivščinami Odprte kuhne na vrsti Koper, sledi Nova Gorica...  |  Spar odprl 101. trgovino v Idriji  |  Jutri ekološko-čistilna akcija za čisto Ljubljanico s Sparom  |  FerFud BBQ TOUR – žar turneja danes v Mariboru   |  Zaključen marketinški tsunami FMCG v Zagrebu  |  Pivovarni Heineken in Bavaria uspešni izven Evrope  |   Trgovci za InStore potrdili, da bodo zaračunavali vrečke  |  Amazon presegel 100 milijonov naročnikov na storitev Prime  |  Od jutri v prenovljeno prodajalno dm v Škofji Loki  |   P&G prevzel del ponudbe Merck-a za 3,4 milijarde evrov  |  Šibek dolar slabi Unilever  |  Danone z največjo rastjo prodaje v zadnjih petih letih  |  Natur Premium Perutnine Ptuj vstopa na makedonski trg   |  Dan zemlje - "prenehajmo svet onesnaževati s plastiko!"  |  Mercator:"Dobrodošli v Great!"  |  Priznanje Logist leta v Frigologo   |  Hud mraz marca skrčil prodajo na drobno   |   ||
   

Škotska: Nov "najmočnejši" gin s 77% alkohola

12.02.2018
Na Škotskem je destilarna Twin River v Banchoryju (Aberdeenshire) zvarila uradno najmočnejši gin, ki ima kar 77 odstotkov vsebnosti alkohola. Džin, angleški brinovec z najmanj 40 odstotki alkohola, je sicer narejen z dvakratno destilacijo brinovih jagod.
 
Za začetek samo v omejeni količini 101 steklenic in z imenom: ” The Naked Gun ‘Uncut’ " (Slečena pistola) , prvič pa ga uradno predstavili na Gin Festivalu: North East, ki je potekal 9. In 10. februarja. Večina ginov ima  sicer 40-50 odstotkov alkohola.
 
Na svetu se med žganimi pijačami takoj za viskijem popije največ džina.Britanci imajo tudi gintime, čas za džin, kakor je naslov tudi posebne spletne strani o tej priljubljeni pijači, ki ima celo svoj svetovni dan. Ljubezen do džina je verjetno posledica njihove kolonialne zgodovine. Mešanica gina in tonika je bila namreč v britanskih kolonijah 19. stoletja priljubljena pijača, saj je tonik zaradi vsebovanega kinina varoval pred malarijo.

Nazaj
 


 
 
 
back to top