IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 23.10.2018 || Še dva dneva do 4. FMCG Summit-a revije InStore v Zagrebu   |  Novi logistični center verige X5 v Petrozavodsku  |  In Your Pocket razglasil najboljše lokale s hrano v Ljubljani  |  Dogovor o zmanjšanem pakiranju sladkorja, soli, masti  |  Simončič je novi predsednik Sveta RS za kmetijstvo in podeželje  |  Praznik kave "TriestEspresso Expo" od 25. do 27.oktobra tudi z Barcaffejem  |  Kompetentni kadri za večjo konkurenčnost živilstva  |  Spremembe v vodstvu Coca Cole  |  Študentje s top inovacijo pod imenom "MOUSSE-HAVE" danes na sejmu Sial v Parizu  |  Svetovni dan jabolk - 21. oktober  |  Odprt nov Tommy hipermarket v Malinski  |  Ali prihajajo piščanci, ki jih hranijo z GSO?  |  Paloma kmalu v pomembno posodobitev proizvodnje  |  P&G ob rasti dobička in nespremenjenih prihodkih znižal napoved  |  V Konzumu razmišljajo o vstopu na makedonski trg  |  Ljubljanske mlekarne povečujejo izvoz  |  Novo poslovalnico Lidla v Hočah odpirajo v četrtek, nato še eno v Melju  |   Ljubljanske mlekarne pripravile akcijo za blagovno znamko Alpsko (VIDEO)  |  Ministrica s predstavniki živilsko-predelovalne industrije o stanju v panogi  |  Končal se je 25. Zlati boben v Portotožu  |   ||
   

Švica: Nestlé "hujša" - v izdelkih manj sladkorja, soli

22.05.2018
Nestlé želi v svojih izdelkih zmanjšati vsebino sladkorja, soli in maščob, s čimer sledi trendom sodobnih prehranjevalnih navad v svetu.
 
 
Švicarsko podjetje bo velike količine denarja investiralo v razvoj izboljšanih izdelkov, ki bodo za kupce bolj zdravi, je sledenje trendom potrdil tudi izvršni direktor podjetja Mark Schneider.
 
Lani je Nestlé v razvoj bolj zdravih izdelkov investiral 1,45 milijarde evrov, sedaj pa namerava raven soli, sladkorja in maščob še zmanjšati. Od leta 2000 je švicarski koncern količino sladkorja v svojih izdelkih v povprečju zmanjšal za 34 %, po novi izboljšavi sledi še 5-odstotno zmanjšanje.
 
Raven soli naj bi se po podatkih tujih medijev zmanjšala še za dodatnih 10 odstotkov, potem ko je Nestlé količino soli od leta 2005 zmanjšal za kar petino. Pomemben cilj je tudi zmanjšanje vsebnosti nasičenih maščob za 10 odstotkov.


Nazaj
 


 
 
 
back to top