IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 18.01.2019 || Indra Nooyi zapustila PepsiCo in bi lahko postala glavna v Svetovni banki  |  REVOLUCIONARNO: Žabka kmalu z avtomatiziranimi trgovinami brez prodajalcev   |   V ponedeljek odprtje novega nakupovalnega centra KTC Karlovac  |  Sejem Agra pričakuje več kot 1800 razstavljavcev  |  Naprodaj Mercatorjev center Novi Sad  |  Na krožniku povečini eko hrana iz tujine  |  Nov izvršni direktor v Metro Cash & Carry André Rinnensland  |  David Morris v Agrokorju kot svetovalec  |  Medex znanstveno dokazal blagodejni učinek matičnega mlečka  |  Ahold Delhaize "zaposlil" 500 robotov (VIDEO)  |  Embalaža oljčnega olja Chiavalon med najboljšimi na svetu  |  Kmetje z gensko nespremenjeno sojo zaslužili 1,5 milijona evrov  |  Indija do leta 2030 gospodarsko močnejša od ZDA?  |  Mastercard in Garmin omogočila plačevanje z nosljivo tehnologijo  |  Hofer lani zbral preko 53 ton izdelkov za pomoč ljudem v stiski  |  Več fižola in manj mesa - recept za človeka in Zemljo  |  Revija Marketing magazin objavila pregled največkrat nagrajenih oglaševalcev (VIDEO)  |  Delo o ideji o odkupu Mercatorja   |  ZANIMIVOST: Trump nogometaše Clemsona pogostil s hitro prehrano  |  Močno zastopstvo pivovarjev na "Zelenem tednu" v Berlinu  |   ||
   

Švica: Nestlé "hujša" - v izdelkih manj sladkorja, soli

22.05.2018
Nestlé želi v svojih izdelkih zmanjšati vsebino sladkorja, soli in maščob, s čimer sledi trendom sodobnih prehranjevalnih navad v svetu.
 
 
Švicarsko podjetje bo velike količine denarja investiralo v razvoj izboljšanih izdelkov, ki bodo za kupce bolj zdravi, je sledenje trendom potrdil tudi izvršni direktor podjetja Mark Schneider.
 
Lani je Nestlé v razvoj bolj zdravih izdelkov investiral 1,45 milijarde evrov, sedaj pa namerava raven soli, sladkorja in maščob še zmanjšati. Od leta 2000 je švicarski koncern količino sladkorja v svojih izdelkih v povprečju zmanjšal za 34 %, po novi izboljšavi sledi še 5-odstotno zmanjšanje.
 
Raven soli naj bi se po podatkih tujih medijev zmanjšala še za dodatnih 10 odstotkov, potem ko je Nestlé količino soli od leta 2005 zmanjšal za kar petino. Pomemben cilj je tudi zmanjšanje vsebnosti nasičenih maščob za 10 odstotkov.


Nazaj
 


 
 
 
back to top