IN Store - Novice
IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 17.08.2018 || Jutri bo slovesno odprt prenovljeni Interspar Vič   |  Začetek trgatve v Goriških Brdih bo zanimiv  |   Puklavec Family Wines pred trgatvijo  |  Walmartova prodaja najvišja v zadnjih desetih letih  |  Bliža se Praznik idrijskih žlikrofov  |  AWT novi dobavitelj izdelkov Werner & Mertz   |  Mariborski Europark praznuje polnoletnost  |  Za Ravanico 14 ponudb, pet veljavnih  |  Unilever ima novega logističnega partnerja - JD.com  |  Auchan s potrdili o lokalni izdelavi   |  McBride prodal svojo (evropsko) divizijo  |  Spar se odreka reji jajc iz baterijske reje  |  Višje carine na ameriški riž, žgane pijače in kozmetiko  |  Ministrstvo poudarja pomen uporabe certificiranih semen  |  Bayer začel z integracijo Monsanta  |  Gorenje z razširjeno upravo in predlogom za umik z borze  |  Kras in Vikakoper skupaj na 48. Prazniku terana in pršuta v Dutovljah  |  Peta beograjska FMCG konferenca revije InStore bo 22.novembra  |  Veliki Britaniji grozi pomanjkanje hrane  |  Prenovljeni Ramstore v skopski četrti Novo Lisiče  |   ||
   

Švica: Nestlé "hujša" - v izdelkih manj sladkorja, soli

22.05.2018
Nestlé želi v svojih izdelkih zmanjšati vsebino sladkorja, soli in maščob, s čimer sledi trendom sodobnih prehranjevalnih navad v svetu.
 
 
Švicarsko podjetje bo velike količine denarja investiralo v razvoj izboljšanih izdelkov, ki bodo za kupce bolj zdravi, je sledenje trendom potrdil tudi izvršni direktor podjetja Mark Schneider.
 
Lani je Nestlé v razvoj bolj zdravih izdelkov investiral 1,45 milijarde evrov, sedaj pa namerava raven soli, sladkorja in maščob še zmanjšati. Od leta 2000 je švicarski koncern količino sladkorja v svojih izdelkih v povprečju zmanjšal za 34 %, po novi izboljšavi sledi še 5-odstotno zmanjšanje.
 
Raven soli naj bi se po podatkih tujih medijev zmanjšala še za dodatnih 10 odstotkov, potem ko je Nestlé količino soli od leta 2005 zmanjšal za kar petino. Pomemben cilj je tudi zmanjšanje vsebnosti nasičenih maščob za 10 odstotkov.


Nazaj
 


 
 
 
back to top