IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 23.06.2018 || Danes že četrti Tušev tek barv  |  Pobuda Moje znamke omogoča polet po Evropi  |  TZS: "Motiviranost in dvig kompetenc zaposlenih pomenita boljšo organizacijo dela"  |  Podeljena priznanja na 39. Mednarodnem ocenjevanju kakovosti mesa  |  Beiersdorf (po finančnem) zapušča še izvršni direktor  |  Tesco: "Če štejemo prodajo piva, bo SP osvojila Anglija!"  |  Bruselj uvedel carino na ameriški viski, brusnice, arašidovo maslo, kozmetiko...  |  L'Oreal in Casino v projekt skupnih drogerij  |  Glasovanje upnikov Agrokorja o upniškem dogovoru 4. julija!  |  Priznanja v kategoriji brezalkoholnih pijač Fructalu, Presadu in podjetju Voda 902  |  E-branjevka v pomoč pri nakupu svežih pridelkov prek spleta  |  Riko v Ukrajini pomaga pri gradnji tovarne sladkorja  |  Ljubljanske mlekarne tudi letos povečujejo odkup slovenskega mleka  |  Rok za prodajo terjatev Tuša prestavili na konec julija  |  Sainsbury's bo prisiljen prodati do 100 trgovin  |  Mondelēz International predstavil novega finančnega direktorja  |  Carrefour prvi predstavil 100 % biorazgradljive vrečke  |  Colruyt posloval nad pričakovanji  |  Sladka hiša na ulici Makedonija  |  Mercator, Idea in Roda osvojili nagrade Superbrands  |   ||
   

Švica: Nestlé "hujša" - v izdelkih manj sladkorja, soli

22.05.2018
Nestlé želi v svojih izdelkih zmanjšati vsebino sladkorja, soli in maščob, s čimer sledi trendom sodobnih prehranjevalnih navad v svetu.
 
 
Švicarsko podjetje bo velike količine denarja investiralo v razvoj izboljšanih izdelkov, ki bodo za kupce bolj zdravi, je sledenje trendom potrdil tudi izvršni direktor podjetja Mark Schneider.
 
Lani je Nestlé v razvoj bolj zdravih izdelkov investiral 1,45 milijarde evrov, sedaj pa namerava raven soli, sladkorja in maščob še zmanjšati. Od leta 2000 je švicarski koncern količino sladkorja v svojih izdelkih v povprečju zmanjšal za 34 %, po novi izboljšavi sledi še 5-odstotno zmanjšanje.
 
Raven soli naj bi se po podatkih tujih medijev zmanjšala še za dodatnih 10 odstotkov, potem ko je Nestlé količino soli od leta 2005 zmanjšal za kar petino. Pomemben cilj je tudi zmanjšanje vsebnosti nasičenih maščob za 10 odstotkov.


Nazaj
 


 
 
 
back to top