IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 29.09.2022 || V jesenskem tednu restavracij tokrat 107 sodelujočih restavracij  |  Lidl bo imel logistični center v Kumanovu  |  Menedžerja leta 2022 sta Blaž Brodnjak in Sabina Sobočan  |  Septembra z rekordno 10-odstotno inflacijo  |  Pri popisih cen živil bodo sodelovali tudi trgovci  |  Tuš v Nami odprl "Gourmet & delikateso", Ana Roš 7.oktobra pekarnico   |  29. september - mednarodni dan ozaveščanja o odpadni hrani in izgubah hrane  |  Barcaffè znova z nazivom Superbrands Slovenija  |  Hofer z atraktivno ponudbo dostave  |  Pepsi lansiral omejeno serijo pijač S'mores z različnimi okusi  |  DZ prek predloga novega zakona o varstvu potrošnikov  |  Stavka zaradi naraščajočih cen  |  Prodaja v trgovinah po šestih mesecih upadla  |  Marks & Spencer z novo ponudbo vegetarijanskih obrokov  |  Uradna otvoritev Tuš "gourmet & delikatese" v Nami  |  Cena za hektar njive lani presegla 22.000 evrov  |  Gospodarsko razpoloženje najslabše v skoraj dveh letih  |  Lani vsak Slovenec zavrgel 68 kilogramov hrane  |  Podjetja še bolj zadržana pri zaposlovanju  |   Gazprom zažugal z neizpolnjevanjem obvez do Naftogaza  |   ||
   

Srbija: Nectar bo letos predelal 100.000 ton surovin

21.10.2013
Podjetje Nectar bo do konca leta predelalo še 30.000 ton različnih surovin: sadja in paradižnikov ter bo tako skupna količina znašala cca. 100.000 ton.
 
"Za naslednje leto načrtujemo razširitev kapacitet, kar bo vsekakor pripeljalo do povečanja skupne količine surovin za predelavo," je agenciji Tanjug. izjavil generalni direktor  Nectarja Čedo Praška.
 
Surovine se predelujejo na petih lokacijah: v Bački Palanki, Vladičinem Hanu, Arilju, Skopju in Ajdovščini.
 
Od teh surovin izdelujejo polproizvode v obliki sadnih koncentratov, zmrznjeno sadje ter aseptične sadne kaše. Ti polproizvodi  se nato uporabljajo za lastno proizvodnjo, preostala količina pa se izvozi na tržišča Evropske unije in Rusije.

Praška je še poudaril, da sta lastna proizvodnja velika prednost podjetja, ker imajo tako zaokrožen ciklus od njive, prek predelave do končnega izdelka.

Nectar poseduje planataže jagod na površini 10 hektarjev, ki so med največjimi v Srbiji ter plantaže drugega sadja kot so jabolka, breskve, marelice, hruške.
 
"Sadje se tako neposredno predeluje v: "Life 100%" sokove in "Nectar Family" nektarje", razlagajo iz podjetja in se ob tem pohvalijo, da je Nectar dobitnik svetovne nagrade za kvaliteto za "Life 100%" sokove v Bruslju leta 2012 po odločitvi internacionalne žirije Superior taste award.

Nazaj
 
 
 
 
back to top