IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 20.04.2021 || Jubilejni 30. SOF je prestavljen na jesen  |  Citypark praznuje 19. rojstni dan z novimi projekti  |  Strežba na terasah ob testiranju natakarjev in upoštevanju varnostnih ukrepov  |  ZANIMIVOST: Domino pico dostavlja vozilo Nuro, a brez voznika (VIDEO)  |  Vlada z akcijskim načrtom za izboljšanje prehranskih in gibalnih navad  |  ZANIMIVOST: Varteks izdelal moško obleko s protivirusnim premazom  |  Podgoršek razume protest in podpira ureditev odnosov v prehranski verigi  |  Raziskava: "Pogosti obiski restavracij s hitro prehrano lahko skrajšajo življenje"  |  Država za pomoč po škodi zaradi pozebe namenja milijardo evrov  |  Intermarché & Casino ustvarila novo zavezništvo  |  Donje Svetice bodo trajni sedež Kauflanda, nasproti gradijo trgovino  |  Spletna trgovina zabeležila rast za kar 58 odstotkov   |  Nova generalna direktorica Tetra Paka je Lyndsey Loyden-Edwards  |  Stanić Beverages z naložbo 1,35 milijona evrov v tovarno Juicy sokov   |  Anton Podlesnik:"Na kmetiji moraš delati s srcem in z veseljem"  |  Po štirih mesecih odprli trgovine  |  Hrvaško ministrstvo zagnalo akcijo hrvaški otoki - območja brez covida-19  |  ZANIMIVOST: Slovenska vesoljska dišava za slovensko astronavtko   |  Sredi maja odprtje vseh lokalov?  |  Priprava pravnih podlag za pomoč po pozebi  |   ||
   

Slovenija: Naj krof pripravila slaščičarna Cafe Central z Obale

10.02.2021
Naj krof Slovenije 2021 so po izboru Turistično gostinske zbornice Slovenije pripravili v slaščičarni Cafe Central v portoroškem hotelu Lifeclass. Akcijo so v zbornici letos izvedli prvič, gostinci pa so krofe strokovni komisiji poslali po hitri pošti, poroča STA.
 
 
Najbolje ocenjeni ponudnik bo za svoje krofe eno leto lahko uporabljal naziv Naj krof Slovenije 2021 po izboru Turistično gostinske zbornice Slovenije.Strokovna komisija v sestavi predsednika Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije in mednarodnega ocenjevalca WACS Tomaža Vozlja, strokovne učiteljice na Srednji slaščičarski šoli - BIC Ljubljana Cecilije Per ter kuharske mojstrice in mednarodne ocenjevalke WACS Alme Rekić je drugo mesto podelila Termam Banovci, tretje mesto pa sta si razdelila delavnica pekarstva živilske šole Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana ter Kavarna in slaščičarna Maxim.
 
Med posamezniki je prvo mesto osvojila Urška Širec iz Pragerskega. Organizatorji srečanja so prejeli krofe, ki jih je pripravilo 33 udeležencev iz cele Slovenije, od Primorske do Prekmurja, od Dolenjske do Gorenjske ter Ljubljane. Ponudniki so uporabili veliko domišljije in ustvarili različne krofe, za polnilo so uporabili klasično marelično marmelado, pa tudi oljčno marmelado, žajbljev karamel, suho sadje s skuto ter skuto s smetano, so zapisali na zbornici.
 
Namen dogodka, ki sta ga partnersko podprla Pošta Slovenije in Mercator, je bil vliti nekaj optimizma v teh težkih časih za turizem, negovati bogato slovensko kulinarično tradicijo in se vključiti v projekt Slovenija evropska regija gastronomije 2021, so sklenili sporočilo za javnost.

Nazaj
 


 
 
 
back to top