IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 09.07.2020 || Med avtohtonimi izdelki s Paga poleg sira tudi konoplja?  |  Letno poročilo GZS za leto 2019  |  Nestlé "Incredible" spremenil v "Sensational" burger  |  Jeseni odprtje nakupovalnega centra Galerija Beograd  |  Kmetje podorali na desetine ton solate  |  Tedeschi in Stanković "iz oči v oči" na Weekend Media Festivalu v Rovinju  |  Stokomak odprl trgovino v Ohridu  |  Tönnies znova odprl obrat (vendar le za uradne osebe)  |  Mastercard: "Med karanteno močno narasla lokalna potrošnja"  |  Maske bodo obvezne v vseh zaprtih prostorih  |  Kmalu odprtje največjega Bingovega nakupovalnega središča v BiH  |  Amazon iz ponudbe umaknil vse artikle ekipe Washington Redskins  |  Amazon odpira (nove) brezgotovinske supermarkete (VIDEO)  |  Kmalu nova trgovinica na gradu Podsreda  |  Gomex povsem prenovil objekt v Vršcu   |  Jana 800 je nova (omejena) etiketa  |  Fama praznuje 30.rojstni dan v novih prostorih uprave  |  V Gorenju razvojni center za kuhalne in pomivalne aparate skupine Hisense  |  Nove (regijske) revije InStore tudi na spletu  |  Mlekarna Celeia v poletje s svežino Kraljičinega jogurta  |   ||
   

Slovenija: Na Jezerskem že 61. Ovčarski bal

11.08.2019
Turistično društvo Jezersko in Gostišče ob Planšarskem jezeru danes na Jezerskem organizirata že 61. Ovčarski bal. Na najstarejši slovenski etnografski prireditvi  tudi letos prikazujejo stare običaje življenja na planini, prigon ovc v dolino ter dela, povezana s predelavo ovčje volne od striženja, predenja, cvirnanja do pletenja nogavic.

  
V programu, ki se je začel ob 11. uri je nastopila jezerska folklorna skupina z najmlajšimi plesalci in jezerski harmonikarski ansambel.
 
Za pestro popoldne skrbi narodno zabavni ansambel Veseli svatje.

Obiskovalci brbončice razvajajo z domačimi jedmi, pripravljenimi na tradicionalni način na odprtem ognjišču.
 
Masunjek s kislim mlekom in ajdovi žganci z zeljem so bile jedi, ki so si jih na planini pripravljali tudi pastirji.

Nazaj
 


 
 
 
back to top