IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 01.06.2020 || Največ sredstev namenjenih prikaznemu oglaševanju  |  DARKO LUKIĆ: 19.junija 1.FMCG webinar za prodajne in marketinške profesionalce  |  Danes že možnost rezervacij za Teden restavracij  |  Epidemije je uradno konec, a v praksi še (zdaleč) ne  |  STO je lansirala kampanjo "ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija"  |  Od sobote odprti še bari in restavracije, konec omejitve potovanj po državi  |  Zbirajo prijave za CEO Summit v Sarajevu 18.junija   |   Prihodnji teden dvojna porcija Odprte kuhne   |  Včeraj so odprli nov supermarket Franca v Sutomoru  |  Aldi in Lidl se hitro širita po Apeninskem polotoku  |  V Ćupriji nova Gomexova trgovina  |  TBZ v vseh državah EU z vsaj 30-odstotnim tržnim deležem  |  Spar Madžarska z ekološkimi rešitvami pakiranja  |  Auchan izgublja v Rusiji  |  Tommy bo na Kuku pri Opatiji gradil nakupovalni center  |  Prireja mesa lani nekoliko upadla  |  Nižje odkupne cene za svinjino in težave z odkupom   |  V klavnicah marca 2020 pridobili okoli 13 % več mesa kot v prejšnjem mesecu  |  Maza nagrajena s priznanjem Superior Taste Award  |  1. junij je svetovni dan mleka  |   ||
   

Slovenija: NIJZ opozarja na previdnost pri nakupu morske hrane

08.08.2019
Ribje meso se hitro kvari, če se z ribami ne ravna pravilno, vse od ulova do porabe. Pokvarjene ribe za prehrano ljudi niso primerne, lahko pa so zdravju celo zelo škodljive. 
 
 
 Zato je pomembno, da poznamo znake svežih in pokvarjenih rib, opozarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Sveže ribe spoznamo po površini živo svetle barve in jasnega bleska, napeti koži in tesnem prilagajanju lusk telesu.
 
Sveža riba pri prijemanju polzi iz rok, njene škrge so vlažne, živo rdeče, pokrite z nekoliko steklasto sluzjo in nimajo nikakršnega vonja ali pa je ta tipičen za svežo ribo, pojasnjujejo na inštitutu.
 
Meso rakov je neposredno ob ulovu sterilno, a se zelo hitro kvari. Pri školjkah pa mora biti nadzor nad proizvodnjo in prometom zelo učinkovit, saj školjke lahko povzročijo nevarne zastrupitve in okužbe ljudi. Školjke morajo biti sveže.

Nazaj
 


 
 
 
back to top