IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 25.05.2020 || Množično na plaže in v lokale, oblasti zaskrbljene  |  Alibaba (pričakovano) z rastjo prihodkov in dobička  |  Ta teden odprava nejasnosti glede turističnih bonov  |  Zbirajo prijave za CEO Summit v Sarajevu 18.junija   |  DARKO LUKIĆ: 19.junija 1.FMCG webinar za prodajne in marketinške profesionalce  |  Ob odprtju barov tudi do zastonj piva  |  Iceland v dveh letih odpadke hrane zmanjšal za četrtino  |  Odpirajo vse trgovine, a vseeno nezadovoljstvo na ulicah  |  Lidl v sredo odpira svojo 100. trgovino v ZDA  |  Po fontani piva še fontana cvička  |  Ledić: "Kraš se bo širil na nove trge"  |  Bayer menda dosegel razrešitev prek 50 tisoč tožb zaradi spornega glifosata  |  Valjevska pivara podvojila svoje zmogljivosti  |  V Zagrebu prva ultrahitra e-polnilnica Konzuma in Hrvaškega Telekoma  |  Brian Sharoff, predsednik PLMA, preminil v 77. letu  |  Tudi sosedje razmišljajo o delnem zaprtju trgovin ob nedeljah  |  Politične igre okrog nedeljskega (ne)dela trgovin  |  V New Yorku nagrade za štiri slovenska oljčna olja  |  Junija vendarle prihaja Teden restavracij  |  Blejsko jezero s pomočjo Spara očistili za več kot pol tone odpadkov   |   ||
   

Slovenija: Mlinotest zmanjšuje vsebnost dodane soli za 5 odstotkov

16.10.2019
Zaveze odgovornosti sprejemajo živilska podjetja, ki se zavedajo svojega vpliva na potrošnike ter jim želijo z informiranjem in preoblikovanjem svojih živil omogočati zdrav življenjski slog. S ponosom in odgovornostjo zavezo podpisujejo tudi v Mlinotestu.
 
 

"V Mlinotestu bomo v obstoječem asortimanu pekovskih izdelkov naše blagovne znamke do leta 2022 zmanjšali vsebnost dodane soli za 5 %. Poleg tega bomo na stopnjo vsebnosti soli pozorni pri prihodnjem razvoju pekovskih izdelkov, saj se zavedamo, da so kruh in pekovska peciva živila, ki so pogosto na mizi, zato je zelo pomembno, da prav pri njih razmišljamo o zmanjšanju soli v naši prehrani, kar pomembno vpliva na naše zdravje. Podpisali smo tudi zavezo na področju polnozrnatih izdelkov, ki jih sicer potrošnikom že ponujamo in po katerih radi posegajo, z današnjim podpisom pa se zavezujemo, da bomo v prihodnje namenili še več razvojnih aktivnosti vključevanju polnozrnatih sestavin v pekovske izdelke. Naši izdelki že zdaj sledijo tem smernicam, pozorno spremljamo svetovne trende in z njimi usklajujemo ponudbo. Sodobni potrošnik je namreč zelo osveščen glede sestave živil, pozorno izbira živila glede na njihovo hranilno vrednost in skladnost s smernicami zdrave prehrane, obenem pa si želi tudi dobrega okusa. Zato veliko pozornosti in truda usmerjamo v razvoj ne samo za zdravje ugodnih, ampak tudi za okus naših potrošnikov všečnih izdelkov. Sledimo usmeritvi, da mora biti zdravo tudi dobrega okusa, saj bo potrošnik v tem primeru raje posegel po izdelku," je povedal Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotest.

V Mlinotestu že ob podpisu zaveze odgovornosti o zmanjšanju vsebnosti dodane soli za 5 % zmanjšujejo dodano sol v petih najbolj prodajanih vrstah kruha. Priljubljenost vsem znanega Janezovega hlebca s semeni, ajdovske popoldanske štruce, francoske in primorske štruce ter znanih bobolov je velika in ker se teh vrst kruha zelo veliko poje, bo tudi učinek, ki ga želi zaveza doseči, velik in bo dosegel širok krog potrošnikov. Seveda bodo v prihodnje dani zavezi sledili tudi pri drugih pekovskih izdelkih.
 
"Tradicija in tradicionalni okusi niso v nasprotju s sodobnimi dognanji o prehrani in izdelkih, ki blagodejno vplivajo na naše počutje in zdravje. Zato v Mlinotestu gradimo na razvoju takšnih izdelkov, ki ohranjajo tradicionalne okuse, ki jih potrošniki cenijo in iščejo še posebej pri kruhu. Z razvojem pa ustvarjamo tudi nove, inovativne izdelke in z mnogimi ne samo sledimo prehranskim trendom, ampak jih soustvarjamo. In seveda sledimo zavezam, ki jih dajemo potrošnikom. Današnji podpis je naša obljuba, da bo tako tudi v prihodnje,"  je ob slovesnem podpisu zaveze odgovornosti še izpostavil Kobal.
 
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top