IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 13.08.2022 || Metro je v tretjem četrtletju zabeležil 27-odstotno rast prodaje  |   Spirit bo kot v. d. še naprej vodil Rok Capl  |  Prepoved izvoza sončničnih semen  |  Amazon prevzel ameriško podjetje iRobot  |  Salus v polletju povečal prihodke, dobiček nižji  |  Letošnja letina hmelja za 40 odstotkov nižja od lanske  |  Golob:"Po energetskem draginjskem dodatku po potrebi tudi prehranski!"  |   Cene osnovnih živil bo spremljalo podjetje April 8  |  Dva nova objekta Gomexa, v Zemunu in Laliću   |  Očitki Italije glede balzamičnega kisa so neutemeljeni  |  Za direktorja AVK štiri prijave  |  Cene in stroški v kmetijstvu še naprej rastejo  |  Potrošniško razpoloženje avgusta opazno navzgor  |  Tegut odprl novo samopostrežno trgovino v Heusenstammu  |  Na Hrvaškem vse več srbskih gostov kljub pozivom srbskih politikov, naj ne letujejo tam  |  Zaloge na debelo in njihova prodaja v ZDA junija navzgor za 1,8 odstotka  |  Italija zahteva uvedbo postopka proti Sloveniji zaradi pravilnika o balzamičnem kisu  |  Večina zaposlenih se je vrnila na delovna mesta  |  9. FMCG SUMMIT revije InStore 25. oktobra v hotelu Hyatt Regency Beograd  |  InStore:"Trgovinski zemljevid Srbije 2022" (tudi na spletu)  |   ||
   

Slovenija: Mednarodno priznanje Maximu

16.11.2012
Tako v avstrijski izdaji priznanega kulinaričnega vodnika Gault&Millau, kot v novem slovenskem kulinaričnem vodniku,  je Mercatorjeva restavracija Maxim ocenjena med najboljšimi.
 
V Gaul&Millau je Maximov šef Andrej Kuhar ocenjen kot izvrsten, saj obvlada nekaj, kar znajo le redki - povezovati klasično kuhinjo z izvrstnimi osnovnimi živili, pri tem pa je izvedba superiorna. V kulinaričnem vodiču so med drugim zapisali naslednje: "Če se ti pečena račja jetrca na rdečem zelju in figova chutney kar stopijo v ustih in te vsak grižljaj mariniranega lososa na vasabi kremi odpelje v svojo škotsko domovino, veš, kako se okusi visoka kuhinjaCurry kapučino s škampi in kaneloni z jastogom na zelenjavni posteljici skrajšajo čas pričakovanja naslednjih jedi. V tempurinem testu ocvrti žabji kraki na grobi gorčični omaki so bili prav tako kot roza pečen jagenjčkov hrbet z olivno tapenado naravnost bajni. Čokoladni sufle je zaključil nepozabno kulinarično doživetje v slovenski prestolnici."  
 
In kaj pravi Andrej Kuhar na te superlative? "To, kar nam je uspelo doseči, moramo ne le obdržati, ampak še nadgraditi. Za to si prizadeva vsa ekipa, jaz pa bom nadaljeval z združevanjem smernic klasične in sodobne kuhinje." V slovenskem kulinaričnem vodniku Uroša Mencingerja pa Maximovo bistvo označijo kot 'brezkompromisnost od sestavin do izvedbe' in 'vrhunski Haute Cuisine s slovensko dušo' in dodajo: ''Kuhar pač rad kuha! In ta energija se čuti v vsaki njegovi jedi… Glavna odlika predvidljivosti jedi je ravno v tem, da veš, da bo vrhunsko!"
 
 
Restavracija Maxim je namenjena poznavalcem in gurmanom, saj ponuja resnično vrhunsko pogostitev. Zaščitni znak so naravni in polni okusi, ki jih gastronomski mojstri izvabijo s preprostim, prvovrstnim in ustvarjalnim načinom priprave. Restavracija slovi tudi po širokem izboru najkakovostnejših vin iz slovenskih in tujih vinorodnih okolišev ter po izboru najprestižnejših konjakov. Vse v restavraciji Maxim je ustvarjeno v slast in užitek okuševalca in le njemu je dana čast, da vse, kar je bilo položeno predenj, zazna z vsemi čutili.
 
Maximovo uspešnost potrjuje tudi že osvojeno priznanje Ljubljanski znak kakovosti za vrhunsko ponudbo (Ljubljana Quality Selection), ki ga vsako leto dodeljuje komisija za kakovost v turizmu.

Nazaj
 
 
 
 
back to top