IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 22.01.2020 || Intermarche je umaknil 140 aditivov, predstavili so "Franco-score"  |   Ocado sodeluje z japonskim Aeonom  |  Kmetijstvo in gastronomija z roko v roki pri promociji  |  Đuro zvezda nove kampanje za Barcaffè Black'n'Easy (VIDEO)  |  Carrefour na nakupovalnem pohodu - prevzel še Potager city  |  Conad prodajo PL kategorije lani povečal za 8 odstotkov  |  V kratkem možnost plačila s QR kodo  |  Slovesna otvoritev tovarne Sarajevskega kiseljaka v Kreševu  |  Šok: Kaufland se umika iz Avstralije!  |  Petrol bo vodila Nada Drobne Popović   |  Eurospin letos z 20 diskonti (končno) prihaja tudi na Hrvaško  |  Marsova zaobljuba našemu planetu (VIDEO)  |  Mina:"Poslovanje PUL se je izboljšalo!"  |  Kupci imajo radi organske proizvode toda...   |  Tuš s projektom Šolar na smuči osrečil otroke  |  Vrednost odkupljenih kmetijskih pridelkov narasla za 9 %  |  Hrvaški proizvajalci prek Spara prodali za 74 milijonov evrov  |  Voli z naložbami v kmetijsko proizvodnjo za 2,38 milijona evrov  |  Aleja bo odprta 19.marca (VIDEO)  |  MI Braća Pivac prevzela Kraš  |   ||
   

Slovenija: Med mladimi iščejo Tuševo zvezdico 2020

14.01.2020
Vseslovenski kulinarični projekt Tuševa zvezdica stopa v novo, šesto leto ter išče nove, izvirne in kreativne mojstre kuhinje.
 
Vsako leto skozi izobraževalna tekmovanja najuglednejši kulinarični strokovnjaki v Sloveniji podajo svoj pogled in spodbujajo mlade k drugačnemu pristopu k pripravi in serviranju izvirnih jedi.
 
Srednješolci, ki se izobražujejo za poklice kuhar, natakar in turistični animator, se bodo tako letos v treh predtekmovanjih pomerili v pripravi regionalno obarvanih jedi. Prvo predtekmovanje bo že jutri, 15. januarja, na Srednji šoli Izola.
 
Projekt Tuševa zvezdica v Tušu pripravljajo v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, ki poskrbi za strokovno veljavo dogodka. Lani so si s pripravo in postrežbo regionalnih jedi najvišjo lovoriko priborili dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje in tudi letos organizatorji računajo na dober odziv slovenskih gostinskih in turističnih srednjih šol.
 
"Ponosni smo, da lahko mlade in njihovo izjemno kreativnost vsako leto predstavimo javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke, hkrati pa dajemo poklicem, na katerih temelji dobršen del slovenskega gospodarstva, veljavo, ki si jo zasluži," poudarjajo v Tušu.  
 
Kuharji, natakarji in turistični animatorji bodo jutri po vnaprej znanih merilih pripravljali in servirali regionalno obarvane jedi. "Slovenija bo v letu 2021 Evropska gastronomska regija, zato je prav, da mladi razmišljajo o tem in spoznavajo izjemnost naše kulinarike," poudarjajo v partnerju projekta Društvu kuharjev in slaščičarjev, ki bdi nad potekom tekmovanja in skrbi za ocenjevanje pripravljenih jedi.
 
Poleg same priprave, okusa in izgleda jedi velik poudarek namenjajo tudi serviranju jedi pred gosti. "Mladi tukaj pogosto presenetijo in pokažejo tisto svojo kreativnost in izvirnost," še dodajajo v društvu. V Tušu se posvečajo različnim področjem družbene odgovornosti, še posebej pozorni pa so na mlade, ki pomenijo prihodnost Slovenije.
 
Podpirajo mlade smučarje, otrokom iz socialno ogroženih družin omogočajo letovanje na morju, iz leta v leto je v strokovni in širši javnosti vedno bolj odmeven tudi njihov kulinarični projekt, namenjen mladim kulinaričnim in turističnim navdušencem. Letošnje, že 6. tekmovanje za Tuševo zvezdico na poseben način povezuje in združuje tudi Tuševo sodelovanje z lokalnim okoljem, od koder prihaja kar 70 % izdelkov na njihovih policah in iz njih bodo na vsakem predtekmovanju ter v finalu nastajale nove, slovenske kulinarične mojstrovine.

Nazaj
 


 
 
 
back to top