IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 23.09.2021 || Novembra podražitev tobačnih izdelkov  |  Boj za zaščito vina prošek  |  Nove Michelinove zvezdice...  |  Družba DHL Express razglašena za najboljše delovno mesto  |  Mercator v prvem polletju z veliko rastjo poslovnega izida  |  Michelinova zvezdica zasijala (tudi) v Gostišču Grič  |  Lidl z novimi projekti za manj zavržene hrane   |  Slovenija je prva država v Evropi z (novim) Googlovim orodjem - "market finder-jem"  |  ZZS predstavila zadružne vinske kleti  |  Ana Roš & Tuš zvezdi(ci) Michelina   |  GZS:"Industrija ob rasteh cen energentov za nujen dialog z državo"  |  Pomemben dogovor Kauflanda z osnovnimi šolami  |  Jutri delavnica o praktičnih vidikih izvoza in uvoza   |  DIA trgovine prilagodila za večje oddelke svežega programa  |  Barilla toži nad visokimi cenami pšenice  |  Dvig trenda spletnega nakupovanja  |  Strokovnjaki za prehransko ustreznost svetujejo kupcem v Asdi  |  Italijani svarijo Britance: "Hranijo vas s ponaredki"  |  Potrošniki septembra slabše razpoloženi  |  ZANIMIVOST: Nasproti policije bo prvi muzej kanabisa  |   ||
   

Slovenija: Letino hmelja na Koroškem oklestila toča

12.09.2021
Letino hmelja na Koroškem je letos oklestila toča. Največji koroški hmeljar Jože Čas je povedal, da bo zaradi neurij, ki so prizadela območje Dravske doline, suhega hmelja letos za okoli 110 ton manj kot ponavadi. 
 
Na hmeljarskih posestvih v Radljah ob Dravi, Turiški vasi in na območju Polskave sicer letno pridelajo okoli 350 ton suhega hmelja.

V Hmeljarstvu Čas hmelj pridelujejo na 160 hektarjih površin. Na posestvih pridelujejo hmelj slovenskih sort aurora, styrian golding, bobek in styrian wolf, suhi hmelj pa prodajo tujim veletrgovcem, ki hmelj tržijo po celem svetu, je povedal Čas.

Obiranje letošnje letine hmelja bodo na posestvih Hmeljarstva Čas zaključili v prihodnjih dneh. Za obiranje hmelja najamejo sezonske delavce večinoma iz Romunije, nekaj je tudi domačih. Za obiranje hmelja potrebujejo 30 sezonskih delavcev, medtem ko jih za spomladanska opravila na vseh treh posestvih potrebujejo okoli 70.

Nazaj
 


 
 
 
back to top