IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 25.06.2022 || ZPS:"Nekateri ekološki izdelki za zaščito pred soncem razočarali"  |  Sušne razmere se zaostrujejo  |  V pripravi interventni ukrepi za pomoč rejcem krav molznic  |   Ministrstvo v ocenjevanje škode v gospodarstvu po junijskem neurju  |  V rastlinjakih Ocean Orchids vzgojili prve sadike vanilije   |  Brezpogojni boj proti inflaciji  |   OZS podelila podelila mojstrske diplome trem generacijam  |  Državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu je Tatjana Buzeti  |  Na Petrolovih servisih ob avtocesti cena dizla znižana  |  Nova trgovina PerSuja v Beogradu  |  Nov supermarket Maxi v Subotici je odprl svoja vrata  |  Poziv kmetov in zadrug k učinkovitemu ukrepanju za "žitno verigo"  |  Merkur s projektom o samooskrbi "prepričal" kar 72 osnovnih šol  |  TZS:"Trgovinska panoga ni vojni dobičkar"  |  Coop napoveduje lansiranje govedine z zmanjšano vsebnostjo metana  |  Luka Reka zasuta s poizvedbami za pretovarjanje žita iz Ukrajine   |   Rusija v rubljih poplačala obresti na dolg v dolarjih  |   Vlada od petka od trgovcev pričakuje prilagoditev marže  |  Delamaris vidi priložnosti za povečanje prodaje na ameriškem trgu  |  OZS:"Vlada mora sprejetiukrepe za ublažitev visokih cen goriv!"  |   ||
   

Hrvaška: Lastniki hrvaških restavracij na udaru davčne uprave

26.05.2022
Lastniki najbolj znanih restavracij na Hrvaškem so te dni začeli prejemati odloke hrvaške davčne uprave, po katerih morajo nekateri poravnati tudi do štiri milijone kun (530.000 evrov) davčnega dolga, je v sredo razkril hrvaški časnik Jutarnji list. 
 
Davčni nadzor bo po pisanju časnika doletel vse restavracije z visokimi prihodki.

"Iz vsega, kar nam zadnje dni v strahu govorijo lastniki zagrebških restavracij, sklepamo, da je minister Zdravko Marić začel davčni masaker gostincev," piše Jutarnji list.

Gostinci so za časnik povedali, da so prejeli odloke, po katerih državi na račun davka na dodano vrednost dolgujejo od 500.000 (66.000 evrov) do štiri milijone kun.

Postopek, ki naj bi doletel gostince vse do skrajnega juga Jadrana, je bil pri vseh gostincih bolj ali manj enak. Ob koncu leta so gostinske objekte, v glavnem tiste s prihodki, večjimi od treh milijonov kun (400.000), začeli obiskovati davčni uradniki. Ti so v restavracijah mesec dni izvajali nadzor in kontrolirali knjigovodstvo. Potem so sledili meseci miru, dokler v zadnjih dneh na naslove lastnikov niso začele prihajati davčne odločbe, ki so s svojimi zneski šokirale lastnike.

Kot še piše časnik, je davčna inšpekcija ocenila, da strošek živil v končni ceni obroka ne sme biti višji od 40 odstotkov. Tam, kjer so ugotovili, da je bil ta del višji, so na razliko zaračunali davek na dodano vrednost, meneč, da ne gre za realne cene, ampak za način prikrivanja neprijavljenih računov.

Nazaj
 
 
 
 
back to top