IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 26.10.2021 || Dnevnik:"Na obzorju novi lastniki Mercatorja"  |  Haier odslej tudi v Sloveniji  |  Varjenje "rdečega" piva kmalu v Laškem  |  Gerd Chrzanowski prevzema naloge šefa Schwarz grupe  |  Nov Univerexport v Beočinu  |  Podgoršek na konferenci Treh morij poudaril pomen večje proizvodnje beljakovin  |  Nova pravila EU bodo povzročila dvig cen  |  Evropski simpozij hrane med 6.in 8.novembrom v Ljubljani  |  V četrtek Akademija strojništva 2021  |  Nov Maxi supermarket v Subotici  |  Spar Slovenija podaril tono hrane za reševalne in terapevtske živali  |   Žabka preizkuša Jush aplikacijo za dostavo na dom  |  Odprta kuhna se poslavlja, prihodnje leto jubilejna sezona  |  16. razpis za nacionalne štipendije L'Oréal-Unesco  |  8. FMCG Retail Summit revije InStore v Beogradu (do 1.novembra cenejše prijave)!  |   Kmalu še dve odprtji Lidla in sicer v Kruševcu in Bački Palanki  |  Sadje bo v ospredju letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka  |  Dogajanje na Expu v znamenju EU  |  Ifo:"Razpoloženje v gospodarstvu krojijo težave v dobavnih verigah"  |  Na Gospodarskem razstavišču potekal sejem Narava-zdravje  |   ||
   

Slovenija: Kupujemo manj hrane in pijače

24.12.2012
Analiza Gfk prikazuje podatek o razcvetu diskontnih trgovcev, kjer večino nakupov opravi že skoraj petina Slovencev, v zadnjih štirih letih pa se je za petino znižala tudi številka nakupov hrane in pijače.
 
V Sloveniji se za lastne potrebe kupuje vedno manj hrane in pijače. Po podatkih Gfk se je tovrstna prodaja prehrambenih izdelkov v zadnjih štirih letih, do konca oktobra, zmanjšala za več kot dvakrat in dosega že 19 odstotkov. Raziskava Trgovinski monitor, ki so jo opravili pri Gfk je pokazala tudi to, da glavnino nakupov v diskontnih opravi kar 19 odstotkov Slovencev.
 
Tri petine Slovencev je pridelovalo lastno zelenjavo, Slovenci namreč postajajo tudi vedno bolj previdni pri zapravljanju denarja za osnovna živila, in kar 60 odstotkov jih je med majem in septembrom pridelovalo lastno zelenjavo. 59 odstotkov naj bi jih to počelo, da si zagotovijo višjo kakovost živil, skoraj petina jih pa želi s tem prihraniti.
 
Za sedem odstotkov se je povečala tudi številka tistih, ki ne pridelujejo lastne zelenjave, a jo vsak teden zastonj dobijo  od sorodnikov in prijateljev.

Nazaj
 


 
 
 
back to top