IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 04.07.2022 || Porast e-trgovine leta 2021 za 13 odstotkov  |  Kantar:"Lidl najuspešnejši na francoskem trgu v zadnjem obdobju"   |  Brezplačno mobilno gostovanje v EU se podaljšuje za deset let  |  EU in Nova Zelandija sklenili pogovore o sporazumu o prosti trgovini  |  Za vzdrževanje učnih čebelnjakov razpisanih 17.000 evrov  |  SDH zamenjal nadzornike Pošte Slovenije  |  Vlada nadaljuje sprejemanje ukrepov za naslovitev draginje  |  Odprte prijave na največje tekmovanje spletnih trgovcev v regiji  |  Ifo:"Obeta se nov dvig cen hrane"  |  Tovarna zdrave hrane prisotna tudi v Sloveniji  |  Virtualni spletni seminar: "Shopper Trends 2022" - 14. julija  |  Lidl ni obupal nad prihodom v BiH in išče delavce  |  ZANIMIVOST:Omejena prodaja Nutelle s fotografijami naravnih lepot BiH  |  Evropska komisija odobrila gensko spremenjeno koruzo za živila in krmo  |  Delavski direktor Pošte Slovenije postal Janez Zidar  |  EU predlaga prepoved aromatiziranih tobačnih uparjevalnikov  |  Gomex z novo trgovino, prvo v Obrežu  |  Delhaize odprl prenovljen hipermarket Mega Maxi v Kragujevcu  |  Šinkova izpostavlja pomen digitalizacije za kmetijstvo  |  V zadnjem letu sta se najbolj podražila olje in moka  |   ||
   

Slovenija: Kupujemo manj hrane in pijače

24.12.2012
Analiza Gfk prikazuje podatek o razcvetu diskontnih trgovcev, kjer večino nakupov opravi že skoraj petina Slovencev, v zadnjih štirih letih pa se je za petino znižala tudi številka nakupov hrane in pijače.
 
V Sloveniji se za lastne potrebe kupuje vedno manj hrane in pijače. Po podatkih Gfk se je tovrstna prodaja prehrambenih izdelkov v zadnjih štirih letih, do konca oktobra, zmanjšala za več kot dvakrat in dosega že 19 odstotkov. Raziskava Trgovinski monitor, ki so jo opravili pri Gfk je pokazala tudi to, da glavnino nakupov v diskontnih opravi kar 19 odstotkov Slovencev.
 
Tri petine Slovencev je pridelovalo lastno zelenjavo, Slovenci namreč postajajo tudi vedno bolj previdni pri zapravljanju denarja za osnovna živila, in kar 60 odstotkov jih je med majem in septembrom pridelovalo lastno zelenjavo. 59 odstotkov naj bi jih to počelo, da si zagotovijo višjo kakovost živil, skoraj petina jih pa želi s tem prihraniti.
 
Za sedem odstotkov se je povečala tudi številka tistih, ki ne pridelujejo lastne zelenjave, a jo vsak teden zastonj dobijo  od sorodnikov in prijateljev.

Nazaj
 
 
 
 
back to top