IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 10.12.2022 || Prenovljena trgovina dm v Sarajevu  |   Luka Koper z rekordnim številom pretovorjenih avtomobilov  |  Obrtnik in podjetnik leta sta Leon Kranjc in Ivan Cajzek  |  Združenje hotelirjev za prilagoditev zakonodaje specifikam turistične panoge  |  Nova revija InStore (št.109) na spletu  |  Nova Maxi supermarketa v Obrenovcu in na Kopaoniku  |  Razširjeno partnerstvo Nomad Foods in Publicis grupe  |  Prihodnje leto izdajajo prva bankovca s podpisom ženske  |  V sedmem popisu košarica živil nekoliko dražja  |  Vesna Nahtigal z novim letom prevzema položaj generalne direktorice GZS  |  Ferrero kupuje Wells Enterprises  |   Gomex je odprl objekta v Jagodini in Kovačici  |  Eva Petrič v prestižni newyorški trgovini tokrat z razstavo čipk in parfumov  |  Musk za trenutek izgubil prvo mesto na Forbsovi lestvici najbogatejših  |  Vlada zvišala davek na presežni dobiček MOL na 95 odstotkov  |  Lidl Srbija je izvozil za 10 milijonov evrov blaga  |  V Bovcu so odprli Spar št. 112  |  Mate Štetić nov član uprave Atlantic Grupe  |  O pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize  |  Kort je odprl hipermarket na Palah  |   ||
   

Slovenija: Kupujemo manj hrane in pijače

24.12.2012
Analiza Gfk prikazuje podatek o razcvetu diskontnih trgovcev, kjer večino nakupov opravi že skoraj petina Slovencev, v zadnjih štirih letih pa se je za petino znižala tudi številka nakupov hrane in pijače.
 
V Sloveniji se za lastne potrebe kupuje vedno manj hrane in pijače. Po podatkih Gfk se je tovrstna prodaja prehrambenih izdelkov v zadnjih štirih letih, do konca oktobra, zmanjšala za več kot dvakrat in dosega že 19 odstotkov. Raziskava Trgovinski monitor, ki so jo opravili pri Gfk je pokazala tudi to, da glavnino nakupov v diskontnih opravi kar 19 odstotkov Slovencev.
 
Tri petine Slovencev je pridelovalo lastno zelenjavo, Slovenci namreč postajajo tudi vedno bolj previdni pri zapravljanju denarja za osnovna živila, in kar 60 odstotkov jih je med majem in septembrom pridelovalo lastno zelenjavo. 59 odstotkov naj bi jih to počelo, da si zagotovijo višjo kakovost živil, skoraj petina jih pa želi s tem prihraniti.
 
Za sedem odstotkov se je povečala tudi številka tistih, ki ne pridelujejo lastne zelenjave, a jo vsak teden zastonj dobijo  od sorodnikov in prijateljev.

Nazaj
 
 
 
 
back to top