IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 05.04.2020 || NA KRATKO: Trgovci od vsepovsod...  |  Ranljive skupine od danes še (zadnjo) uro dlje v trgovinah  |  Kobal:"Zaradi krize s koronavirusom se draži proizvodnja"  |  Med izjeme vrtnarije in cvetličarne ter tudi gradbena dela  |  Mojca Briščik ostaja direktorica SOZ  |  Leonardo DiCaprio s hrano pomaga revnim Američanom   |  NIJZ s priporočili za dostavljavce hrane  |  Skupina Modelo zaustavila proizvodnjo piva Corona  |  Lidl v Marylandu odprl veliko distribucijsko središče  |  Amazon se je povezal s taksi službo Lyft  |  Srbija lani največja svetovna izvoznica višenj  |  ANALIZA: Kdor bo ujel pravi trenutek s pravimi sporočili bo veliki zmagovalec krize  |  RAZISKAVA (Nielsen): "Nadpovprečna rast prodaje pri skoraj vseh blagovnih skupinah"  |  Vsakih 10 mark za domače izdelke pomeni 35 milijonov KM prihodkov mesečno  |  DZ potrdil paket ukrepov za pomoč ob epidemiji  |  Obvezno označevanje porekla osnovnih sestavin na živilih z izpostavljenim poreklom  |  Konzum vzpostavil povezavo z 200 novimi manjšimi pridelovalci  |  Družba BTC podarila 100.000 zaščitnih mask  |  Novost iz Žitovih pekarn - pakirani top kruhi  |  Pivčeva na poskusni pridelavi zelenjave v Ocean Orchids  |   ||
   

BiH: Klet Vukoje odpira destilarno in oljarno

06.12.2017

Najmodernejšo destilarno in oljarno v BiH, ki bosta delali na bazi sodobnih nemških in italijanskih tehnologij bodo kmalu odprli v kraju Zasad polje v Trebinju. Večmilijonska investicija vinske kleti Vukoje bo imela za posledico kar nekaj novih vrst žganja, v oljarni pa bodo izdelovali oljčno olje ekstra deviške kategorije. 

 
 

Kakor je povedal Radovan Vukoje, direktor kleti Vukoje, bo destilarna odprta do konca leta, v njej pa da bodo predelovali več vrst trt in na trgu bo tako kar nekaj novih izdelkov žganja; chardoneja, merlota, vranca...

Pri izdelavi žganja bodo uporabljali tehnologijo nemškega podjetja Adolf Adrian in trgu na ta način ponudili 20 vrst destilatov.

"Izdelovali bomo tudi likerje iz hercegovskih trav, posebna žganja iz grozdja, brendije na bazi konjak tehnologije, a tudi t.i. " barik žganja", ki bodo nekaj časa v sodih," je povedal  Vukoje.


Nazaj
 


 
 
 
back to top