IN Store - Novice
IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 16.08.2018 || Spar se odreka reji jajc iz baterijske reje  |  Višje carine na ameriški riž, žgane pijače in kozmetiko  |  Ministrstvo poudarja pomen uporabe certificiranih semen  |  Veliki Britaniji grozi pomanjkanje hrane  |  Prenovljeni Ramstore v skopski četrti Novo Lisiče  |  Nova medijska agencija Marsa, ki ne oglašuje več na You Tube, je GroupM  |  V soboto bo slovesno odprt prenovljeni Interspar Vič   |  Največ sladoleda lani proizvedla Nemčija  |  Dizel in 95-oktanski bencin sta se opolnoči podražila  |  Mariborski Europark praznuje polnoletnost  |  Skupina Kofola v prvi polovici leta uspešno  |  Sadjarji naj bi letos pridelali približno 65.000 ton jabolk  |  Peta beograjska FMCG konferenca revije InStore bo 22.novembra  |  Položili temeljni kamen za poslovno-logistični center Komunale Trebnje  |  S trgatvijo bodo začeli že avgusta  |  Istrski zajtrk je možno naročiti tudi prek spleta  |  Prenovljena Kraš Bonbonnièra tudi v Dubrovniku (VIDEO)  |  Vinogradniki pričakujejo nadpovprečen letnik  |  Letos po pričakovanjih rekordna letina jabolk  |  ZANIMIVOST: Na lovu za rekordom travo kosilo 570 koscev  |   ||
   

BiH: Klet Vukoje odpira destilarno in oljarno

06.12.2017

Najmodernejšo destilarno in oljarno v BiH, ki bosta delali na bazi sodobnih nemških in italijanskih tehnologij bodo kmalu odprli v kraju Zasad polje v Trebinju. Večmilijonska investicija vinske kleti Vukoje bo imela za posledico kar nekaj novih vrst žganja, v oljarni pa bodo izdelovali oljčno olje ekstra deviške kategorije. 

 
 

Kakor je povedal Radovan Vukoje, direktor kleti Vukoje, bo destilarna odprta do konca leta, v njej pa da bodo predelovali več vrst trt in na trgu bo tako kar nekaj novih izdelkov žganja; chardoneja, merlota, vranca...

Pri izdelavi žganja bodo uporabljali tehnologijo nemškega podjetja Adolf Adrian in trgu na ta način ponudili 20 vrst destilatov.

"Izdelovali bomo tudi likerje iz hercegovskih trav, posebna žganja iz grozdja, brendije na bazi konjak tehnologije, a tudi t.i. " barik žganja", ki bodo nekaj časa v sodih," je povedal  Vukoje.


Nazaj
 


 
 
 
back to top