IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 18.02.2020 || EU bo prepovedala uvoz sadja s sledovi klorpirifosa  |  Januarja se je pri komunalah nakopičilo še 5700 ton odpadne embalaže  |  Otvoritev Lidla št.60 tudi s predajo donacije Spominčici   |  Danes v Beogradu odprli Muzej čokolade  |  Nova izvršna direktorica znamke Donat Mg je Darja Teržan  |  ZANIMIVOST: Barry Callebaut bo tiskal čokolado  |  EKSKLUZIVNO: Slovenska podjetja na EuroShopu 2020 V Düsseldorfu (FOTOREPORTAŽA)  |  Red Bull rekordno po prihodkih, količinski prodaji in dobičku iz poslovanja  |  Dia z novim izvršnim direktorjem za matični (in brazilski) trg  |  EKSKLUZIVNO: Konzumova Džakula in Peras na EuroShopu 2020 o pomenu mobilnih naprav  |  Vanja Halilović na položaj vodje trženja podjetja Kutjevo  |  Zagrebška borza izključila delnice sedmih podjetij bivšega Agrokorja  |  London po brexitu ne bo sprejemal pravil EU   |  Pregled proizvodnje mleka in mlečnih izdelkov v letu 2019  |  Pekarna Grosuplje v novo leto s številnimi odličji  |  Orbico začel s projektom Orbico Adriatic Wines   |  V Merkurju višje osnovne plače ob podpisani Podjetniški kolektivni pogodbi   |  Direktor Ahold Delhaize Frans Mulller: "V Belgiji je trgovin preveč"  |  Letna proizvodnja Sarajevskega kiseljaka lani presegla 120 milijonov litrov  |  Luksemburg se pridružuje državam z oznako Nutri-Score  |   ||
   

Slovenija: Kadri med ključnimi izzivi za razvoj pekarstva

14.02.2020
Ustrezni kadri so eden ključnih izzivov razvoja panoge pekarstva, zato je pomembno sodelovanje izobraževalnih institucij in gospodarstva, poudarjajo predstavniki pekarskih podjetij ter fakultete in srednjih šol. To si bodo prizadevali izboljšati tudi s sporazumom o krepitvi sodelovanja, ki so ga podpisali v Ljubljani.
 

 
Sporazum so podpisali Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS ter Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Biotehniški center Naklo, Izobraževalni center Piramida Maribor, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana in Šolski center Šentjur.

Slovenska pekarska panoga je v minulih desetletjih dosegla visoko raven kakovosti, bodo pa podjetja odličnost v prihodnje lahko zagotavljala le, če bodo imela najboljše in najbolj predane sodelavce, je poudaril predsednik sekcije Janez Bojc.
 
 

 


Nazaj
 


 
 
 
back to top