IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 03.08.2020 || Zaradi zastrupitve z alkoholom že več kot 100 mrtvih  |  Mastercard predstavil rešitve platforme Market Trends   |  Centralizacija finančnih operacij v Magnitu  |  Maska kot modni dodatek v času Covida 19  |  Lidl odprl velikansko skladišče v Peterboroughu  |  Ciper zaradi sira blokira sporazum Ceta  |  V juniju odkupljenega za 2,9 % več mleka kot tak čas lani  |  V Skopju raste največji regijski nakupovalni center  |  Raziskava: Potrošnikom je trenutno najbolj pomemben denar   |  Forbesova lestvica: Amazon 4., Coca-Cola na 6. mestu  |  V okviru projekta Seneno meso in mleko zaživel zavod  |  Beograjska Chocollama začela s proizvodnjo organske surove čokolade  |  Kar 47 nagrad vinu Puklavec family na ocenjevanju Vino Slovenija   |  V Melbournu policijska ura in nakupovanje le enkrat dnevno  |  Marko Čadež za regionalno sodelovanje  |  Dukat v prvem polletju z 100.000 kunami neto dobička  |  Bo Slovenija umaknila tožbo v zadevi teran?  |  Mejnik Eligme in BTC: Tisoč lokacij s plačilnim sistemom GoCrypto   |  Blagovna znamka Labello praznuje 111. obletnico  |  Amazon med pandemijo podvojil čisti dobiček  |   ||
   

Slovenija: Iščejo (naj) inovativno jed iz topinamburja in štrbonclja

08.07.2020
Sodelujoči v projektu Applause, ki v ospredje postavlja škodljivost in tudi morebitno uporabnost invazivnih tujerodnih vrst, so pripravili natečaj, v sklopu katerega iščejo najbolj inovativno jed iz topinamburja in štrbonclja. 

Namen natečaja je k sodelovanju privabiti kulinarične navdušence, ki bodo ustvarili jed (predjed, glavna jed, sladica) iz gomoljev topinamburja ali laške repe in/ali plodov štrbonclja.
 
Jed (predjed, glavna jed, sladica) mora biti sestavljena iz gomoljev topinamburja ali laške repe (Helianthus tuberosus) in/ali plodov mirabolane ali štrbonclja (Prunus cerasifera). Ostale sestavine sodelujoči izberejo po lastni presoji.
 
Sodelujoči kulinarični navdušenci morajo zapisati recept, po njem pripraviti jed in jo fotografirati, recept in fotografijo pa nato s svojimi osebnimi podatki poslati na elektronski naslov natecaj.jed@ki.si ali na naslov odseka za prehrambeno kemijo na Kemijskem inštitutu na Hajdrihovi 19. Organizatorji recepte zbirajo do 30. septembra in obljubljajo nagrade.
 
Zmagovalni recept bo predstavljen na Festivalu uporabe invazivnih tujerodnih rastlinskih vrst, ki bo oktobra letos potekal v Ljubljani.


Nazaj
 


 
 
 
back to top