IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 26.11.2020 || Od danes večja in modernejša trgovina Spar v Lenartu  |  InStore in NIN 2. in 3. decembra organizirata CEO Summit Beograd 2020  |  Na Aleji bo danes zasvetilo 300 tisoč lučk!  |  ZANIMIVOST: Policija prijela par, ki je poskušal prodati ukraden sir  |  Ministrstvo podaljšalo javno razpravo o skupni kmetijski politiki  |  Indija v nasprotju s celim svetom: "Jejte več sladkorja!"  |  Lastnica lokala strogo prepovedala vsak razgovor o koroni, gostje navdušeni  |  V Gostol-Gopanu dodali liniji za pice in rogljičke  |  V FJK brez uživanja v hrani in pijači na prostem   |  Prodaja parmezana povečana za 15%  |  Največji ameriški dostavljavec hrane DoorDash gre na borzo  |  Kazalnik zaupanja v trgovini na drobno nižji  |  Investicijska vlaganja letos za dva odstotka višja kot lani  |  Spremembe v Nadzornem odboru Pevexa  |  V dm bodo "črni petek" spet naredili tudi "svetlega"  |  Z novim letom predsednik uprave v Palomi Lukaš Keyzlar  |  Hoferjevi Nasmeškotki pomagajo dijakom Botrstva   |  Nestlé se je "znebil" kitajskega proizvajalca Yinlu  |  Lidl Hrvaška ponuja mrežice za večkratni nakup sadja in zelenjave  |  Lidlovo skladišče v Arji vasi dobilo certifikat LEED   |   ||
   

Slovenija: Iščejo (naj) inovativno jed iz topinamburja in štrbonclja

08.07.2020
Sodelujoči v projektu Applause, ki v ospredje postavlja škodljivost in tudi morebitno uporabnost invazivnih tujerodnih vrst, so pripravili natečaj, v sklopu katerega iščejo najbolj inovativno jed iz topinamburja in štrbonclja. 

Namen natečaja je k sodelovanju privabiti kulinarične navdušence, ki bodo ustvarili jed (predjed, glavna jed, sladica) iz gomoljev topinamburja ali laške repe in/ali plodov štrbonclja.
 
Jed (predjed, glavna jed, sladica) mora biti sestavljena iz gomoljev topinamburja ali laške repe (Helianthus tuberosus) in/ali plodov mirabolane ali štrbonclja (Prunus cerasifera). Ostale sestavine sodelujoči izberejo po lastni presoji.
 
Sodelujoči kulinarični navdušenci morajo zapisati recept, po njem pripraviti jed in jo fotografirati, recept in fotografijo pa nato s svojimi osebnimi podatki poslati na elektronski naslov natecaj.jed@ki.si ali na naslov odseka za prehrambeno kemijo na Kemijskem inštitutu na Hajdrihovi 19. Organizatorji recepte zbirajo do 30. septembra in obljubljajo nagrade.
 
Zmagovalni recept bo predstavljen na Festivalu uporabe invazivnih tujerodnih rastlinskih vrst, ki bo oktobra letos potekal v Ljubljani.


Nazaj
 


 
 
 
back to top