IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 24.08.2019 || Agra št.57 jutri odpira vrata  |  Nutra Swiss Bio investiral v Izolo  |  Po oznakah prehranske vrednosti kmalu še ekološke nalepke?  |  Casino prodaja še za dve milijardi evrov premoženja  |  Na Ptuju o prenosu znanja za napredek kmetijstva in podeželja  |  Ni zanimanja za Amazon Fresh   |  Pevec najavil nov nakupovalni center v Slavonskem Brodu  |  Odprt "Marti retail park" na Reki  |  Stop Shop odprl "retail park" v Sremski Mitrovici  |  Utapljanje v odpadni hrani  |  Hmeljarji pričakujejo od 2200 do 2300 ton hmelja  |  Jutri tradicionalni praznik idrijskih žlikrofov  |  Intermarché sodeluje z Microsoftom  |  Dokončan postopek izredne uprave nad 22 družbami koncerna Agrokor  |  Predlog zakonodaje proti TBZ  |  V Selexu rast prodaje TBZ (trgovinske blagovne znamke)   |  Trgovinski "potresi" z vstopi in izstopi (velikih) trgovcev  |  Koprsko pristanišče med 100 najbolj povezanimi kontejnerskimi pristanišči na svetu  |  Prvi Gomex v Barandi  |  Dukat odpira diskontne trgovine  |   ||
   

Svet: IPCC zaskrbljen nad podnebnimi spremembami

08.08.2019
Mednarodni panel za podnebne spremembe je v danes objavljenem poročilu izpostavil tesno povezavo med rabo zemljišč in podnebnimi spremembami.
Več kot 100 strokovnjakov je opozorilo na nenasitnost človeštva, ko gre za hrano in naravne vire. Poročilo poziva k temeljitim spremembam načina življenja, če želimo ohraniti Zemljo zanamcem.Temperatura zraka nad zemljo se je od predindustrijske dobe že zvišala za 1,5 stopinje Celzija. To je dvakrat toliko, kot se je dvignila globalna povprečna temperatura, ki vključuje tudi zrak nad oceani. Človeštvo se sooča z vse višjim tveganjem suš, gozdnih požarov, taljenja permafrosta in nestabilnih zalog hrane.Poročilo izpostavlja velik pomen načina prehranjevanja na podnebje. Če bi posamezniki zmanjšali uživanje mesa, bi lahko nahranili več ljudi z rabo manjše površine zemljišč, so ocenili strokovnjaki.

Nazaj
 


 
 
 
back to top