IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 10.07.2020 || Krkinim delničarjem za tretjino višja dividenda kot lani, med nadzorniki tudi Lahovnik  |  Fama praznuje 30.rojstni dan v novih prostorih uprave  |  Trgovec Franca odprl supermarket v Bijelom Polju  |  Hrvaška nestrpno pričakuje današnji vstop v mehanizem ERM 2  |  Julij prinaša zagon programa zvestobe Walmart+  |  KZ Vipava bo Fructalu lahko ponudila le od 20 do 30 ton breskev  |  Ob rasti turizma v Kranju glavni izziv dvig potrošnje gostov  |  Večinski lastnik Dukata najavil možnost "iztiskanja" malih delničarjev  |  Ahold Delhaize se vključuje v bitko za prevzem verige Hema  |  Med avtohtonimi izdelki s Paga poleg sira tudi konoplja?  |  Letno poročilo GZS za leto 2019  |  Nestlé "Incredible" spremenil v "Sensational" burger  |  Jeseni odprtje nakupovalnega centra Galerija Beograd  |  Kmetje podorali na desetine ton solate  |  Tedeschi in Stanković "iz oči v oči" na Weekend Media Festivalu v Rovinju  |  Stokomak odprl trgovino v Ohridu  |  Tönnies znova odprl obrat (vendar le za uradne osebe)  |  Mastercard: "Med karanteno močno narasla lokalna potrošnja"  |  Maske bodo obvezne v vseh zaprtih prostorih  |  Kmalu odprtje največjega Bingovega nakupovalnega središča v BiH  |   ||
   

Slovenija: Gostinci nezadovoljni z ukrepi NIJZ

28.05.2020
Gostinci opozarjajo, da je kar nekaj priporočil NIJZ neživljenjskih, zato jih je težko ali nemogoče izpolnjevati, s tem pa so izpostavljeni morebitnim kršitvam in s tem povezanimi sankcijami. 

Najbolj neizvedljivo je zagotavljanje ukrepa, da je treba med gosti zagotavljati razdaljo 1,5 m. V sekciji za gostinstvo in turizem pri OZS predlagajo, da NIJZ popravi ukrep varnostne razdalje na zgolj meter med mizami, čiščenje sanitarij pa naj bo po potrebi in glede na število gostov.
 
Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS obenem poudarja, da v Avstriji ne predpisujejo ukrepov pakiranja pribora, čiščenja sanitarij vsako uro in drugih ukrepov, ki jih gostinci ne morejo zagotavljati, saj so odvisni od volje in discipline gostov. Da so ukrepi neživljenjski, pa menijo tudi gostje, ki prihajajo v restavracije z masko.
 
Ob mizi jo lahko snamejo, do toaletnih prostorov pa morajo ponovno z masko. Tudi zato se marsikdo še ne odloči za obisk restavracije, kar je za gostinstvo slabo. Sicer pa tudi gostinci, tako kot frizerji in kozmetiki, opozarjajo, da je delo z masko za zaposlene izjemno težko, še posebej tistih, ki delajo v kuhinjah. 

"Predsednik OZS Branko Meh bo vodstvu NIJZ, predvidoma še ta teden, osebno predstavil problematiko obrtnikov in se zavzel za čimprejšnje omilitve ukrepov,"so sporočili iz OZS. 

Nazaj
 


 
 
 
back to top