IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 18.11.2018 || Paviljon Čebelji svet bo stal v Mirni Peči  |  Barilla v prevzem družinskega podjetja iz okolice Trsta  |  Za prehrano porabimo največ žit, zelenjave in mesa  |  Za 5. beograjsko FMCG konferenco revije InStore že več kot 400 rezervacij  |  Plasta potrdila iztisnitev malih delničarjev iz Tovarne olja Gea  |  Odprli so nov nakupovalni center Promenada v Novem Sadu  |  Danes tradicionalni slovenski zajtrk kot priložnost za osveščanje  |  Do konca tedna Ameriški dnevi v Intersparu Citypark  |  Čapljinska Lasta ponovno zagnala proizvodnjo  |  (Legalna) prodaja cigaret na najnižji stopnji  |  Odprt nov Tommy maximarket v Splitu  |  Vitalia na trgu Bangladeša  |  Uvoz cigaret se je povečal za 39 odstotkov  |  Znani zmagovalci natečaja Lidlov mladi vinar 2018  |  Stobijev Roze v Washington Postu  |  Veriga Žito marketi proslavila 30 let obstoja  |  Alibaba bo imela prvo evropsko vozlišče v Liégeu  |  Coop predstavil vegansko mleko iz indijskih oreščkov  |  Na kratko iz sveta lastnih blagovnih znamk...  |  Lidl naslednji četrtek odpira še štiri trgovine  |   ||
   

Svet: Francoski kuharji: "Camembert le iz surovega mleka!"

16.05.2018
Francoski kuharji so se podali v boj za svetovno znani normandijski camembert. Razlog je sprememba postopka izdelave, saj naj bi v bodoče ta znameniti francoski sir lahko izdelovali tudi iz pasteriziranega mleka in ne le iz surovega.
 
Sir bo izgubil svoj karakter in postal vulgarna mehka zmes brez okusa, so v pozivu k ohranitvi tradicionalne izdelave camemberta zapisali zvezdniki francoske kuhinje, med njimi Sebastien Bras, Olivier Roellinger in Anne-Sophie Pic.
 
Ti so prepričani, da je načrtovana sprememba lahko usodno tveganje tudi za kmete, sirarje in uporabnike. Pozivu kuharjev so se pridružili tudi nekateri francoski vinarji in proizvajalci sira.

Nazaj
 


 
 
 
back to top