IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 17.07.2018 || Gorivo se je opolnoči (malce) podražilo  |  Plače v trgovini z januarjem 2019 višje  |  Nestlé spet član skupine za trajnostno pridobivanje palmovega olja  |  Stavka v Amazonu tudi pri Nemcih  |  V Ljubljani uradno (ponovno) odprt slovensko-srbski poslovni klub  |  Costcutter zavrnil prevzemno ponudbo trgovca Co-op  |  Naložba novih črpalk verige KTC vredna 27 milijonov kun  |  Walmart se umika še iz japonskega trga  |  Svetoslav Atanasov na čelu Coca-Cola HBC  |  EU in Japonska podpisali trgovinski sporazum  |  V letu 2016 je vsak zavrgel 0,2 kg hrane na dan  |  Današnji Amazonov "prime day" je precej daljši   |  Podravkina Facebook stran Coolinarika ima več kot 500.000 "fanov"  |  Uspešno zaključen projekt FerFud BBQ Tour  |  Waitrose v ponudbo za poletje dodal sladoled z alkoholom  |  V trgovini so danes predstavili novo kolektivno pogodbo  |  Pričetek ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona  |  BiH največ piva uvozi iz Srbije  |  Fructal začel z odkupom breskev  |  Carrefour bo izločil enkratno embalažo  |   ||
   

Svet: Francoski kuharji: "Camembert le iz surovega mleka!"

16.05.2018
Francoski kuharji so se podali v boj za svetovno znani normandijski camembert. Razlog je sprememba postopka izdelave, saj naj bi v bodoče ta znameniti francoski sir lahko izdelovali tudi iz pasteriziranega mleka in ne le iz surovega.
 
Sir bo izgubil svoj karakter in postal vulgarna mehka zmes brez okusa, so v pozivu k ohranitvi tradicionalne izdelave camemberta zapisali zvezdniki francoske kuhinje, med njimi Sebastien Bras, Olivier Roellinger in Anne-Sophie Pic.
 
Ti so prepričani, da je načrtovana sprememba lahko usodno tveganje tudi za kmete, sirarje in uporabnike. Pozivu kuharjev so se pridružili tudi nekateri francoski vinarji in proizvajalci sira.

Nazaj
 


 
 
 
back to top