IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 23.04.2019 || Vino izvažajo v 42 držav  |  Mlekarna Planika začela oskrbovati še sektor gostinstva  |  Pivopivci zapravili lani več   |  Tovarna olja Gea lani z dvigom dobička  |  Veliki uvozniki sadja, zelenjave, mesa...  |  Unilever brez težav prebrodil prodajo poslovanja z margarino  |  Bencin jutri dražji za 2,5 centa, dizel pa za 1,8 centa  |  Ferreru in Lavazzi grozili z zastrupitvijo njihovih izdelkov  |  Posebne vrste trgovin, kjer so cene za pol nižje  |  Kraft Heinz kot novega direktorja imenoval Miguela Patricia  |  Spar odprl trgovino št. 80. s solarno energijo  |  Matic Vizjak predstavil prvi slovenski Spritz  |  Casino podjetju Apollo Global prodal za pol milijarde evrov nepremičnin  |  MK Group tudi lani največji srbski izvoznik surovin  |  Fama lani prodajo povečala za skoraj 10 odstotkov  |  Beerwulf svoj spletni program piva lansiral v nove države (VIDEO)  |  Coca-Cola povečala prihodke, dobiček in vrednost delnice  |  Franc Jager najavlja izgradnjo hotela na Pagu   |  Hofer do konca leta brez plastičnega pribora in kozarcev za enkratno uporabo  |  Znane so najboljše spletne trgovine   |   ||
   

Slovenija: European Food Summit o vlogi hrane pri oblikovanju družbe prihodnosti

18.03.2019
 V svetu, ki ga zaznamujejo brexit, migrantska kriza, populizem ter okoljska degradacija, se ne smemo spraševati, kaj lahko Evropa naredi za nas ampak kaj lahko mi naredimo za Evropo, je na Evropskem simpoziju hrane v Ljubljani poudaril kurator simpozija Andrea Petrini.
                      
Že John F. Kennedy je rekel: ne vprašaj, kaj lahko država naredi zate, vprašaj raje, kaj lahko ti narediš za državo.
 
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je simpozij izpostavil kot enega najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov.
 
"Ni naključje, da je gostitelj tega prestižnega kulinaričnega dogodka prav Slovenija - majhna, a edinstvena država, ki ponuja izjemno gastronomsko raznolikost," je dejal.

Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak je izpostavila, da je Slovenija postala ena najbolj vročih kulinaričnih destinacij sveta, naši kuharski mojstri pa postavljajo trende po vsem svetu. 
 
Ljubljana od petka do jutri (torka) gosti Evropski simpozij hrane oziroma European Food Summit, v sklopu katerega se  predstavljajo nekateri največji svetovni kuharski mojstri. Slovenija je s tem po navedbah organizatorjev za štiri dni postala središče gastronomskega sveta.

Nazaj
 


 
 
 
back to top