IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 19.07.2019 || Coca-Cola bo izdelke Costa še letos ponudil na desetih trgih  |  Petrolov sedež kmalu v futuristični obliki  |  Znanstveniki odkrili način omejitve bolezni krompirja  |  Sta trgovinska centra E. Leclerc naprodaj?  |  Barclays: "Obstaja možnost združitve Carrefour-Casino"  |  Pivčeva opisala razmere na Blokah kot izredne  |  Na seji Sveta za promocijo o projektu:"Naša super hrana"   |  "Najboljši sosed" letos ponuja 100 dijaških štipendij  |  InStore št. 76 na poti k naslovnikom  |  Evropska komisija v podrobno preiskavo Amazona  |  Sainsbury's kot prvi odpira lokal brez alkohola  |  Podpisan sporazum o prosti trgovini s Turčijo  |  Mondelēz International pridobil večinski delež v družbi Perfect Snacks  |  ZANIMIVOST: Šest najbolj priljubljenih živil med kradljivci  |  Stavke v Amazonu (tudi) ob razprodajah  |  Mercator z akcijo "Ustavi se" pomaga Društvu Onkoman  |  Fortenova grupa prodaja odvečne nepremičnine  |   Amazonu se eBay posmehuje (VIDEO)  |  Jumbo prevzel verigo Agrimarkt  |  Carrefour se je za dostavo na dom povezal s španskim "startup"-om Glovo  |   ||
   

Slovenija: European Food Summit o vlogi hrane pri oblikovanju družbe prihodnosti

18.03.2019
 V svetu, ki ga zaznamujejo brexit, migrantska kriza, populizem ter okoljska degradacija, se ne smemo spraševati, kaj lahko Evropa naredi za nas ampak kaj lahko mi naredimo za Evropo, je na Evropskem simpoziju hrane v Ljubljani poudaril kurator simpozija Andrea Petrini.
                      
Že John F. Kennedy je rekel: ne vprašaj, kaj lahko država naredi zate, vprašaj raje, kaj lahko ti narediš za državo.
 
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je simpozij izpostavil kot enega najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov.
 
"Ni naključje, da je gostitelj tega prestižnega kulinaričnega dogodka prav Slovenija - majhna, a edinstvena država, ki ponuja izjemno gastronomsko raznolikost," je dejal.

Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak je izpostavila, da je Slovenija postala ena najbolj vročih kulinaričnih destinacij sveta, naši kuharski mojstri pa postavljajo trende po vsem svetu. 
 
Ljubljana od petka do jutri (torka) gosti Evropski simpozij hrane oziroma European Food Summit, v sklopu katerega se  predstavljajo nekateri največji svetovni kuharski mojstri. Slovenija je s tem po navedbah organizatorjev za štiri dni postala središče gastronomskega sveta.

Nazaj
 


 
 
 
back to top