IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 19.04.2019 || "Odprta kuhna" jutri na Ptuju  |  Od naslednjega leta prepoved titanovega dioksida v hrani  |  V Mercadoni so se poslovili od plastičnih vreč za enkratno uporabo  |  Med prazniki mirovanje medbančnih plačil  |  Ministrica Pivec na 3. Festivalu velikonočne slovenske potice  |  Kroger širi omrežje distribucijskih centrov  |  Čokoladni velikan Barry Callebaut odpira tovarno v Novem Sadu  |  Ali po prodaji Intereurope Pošti Slovenije nastaja nov logistični velikan?  |  Spar z velikonočnimi dobrotami razveselil materinske domove  |  Panvita v Novem mestu odprla prenovljeni mesni center Ave  |  Pivka perutninarstvo napoveduje večjo proizvodnjo  |  PepsiCo v prvem četrtletju dvignil prodajo in dobiček  |  Saputo za 1,12 milijarde EUR odkupil Dairy Crest  |  LIFE omogoča razvoj novih izdelkov  |  Kaufland predstavil ekološko različico penine  |  Trgovec Jumbo odprl sedež v Belgiji  |  Po zaključku 5.FMCG Summit-a revije InStore BiH "by NLB Banka" v Sarajevu  |  Amazon zapira spletno prodajo na Kitajskem  |  Mercator na veliko prodaja premoženje (za več kot 100 milijonov evrov)  |  Snago "pripojili" k JP Vodovod-Kanalizacija  |   ||
   

Slovenija: Danes že 150. Odprta kuhna v Ljubljani

22.03.2019
Odprta kuhna je danes ob 10. uri na Pogačarjevem trgu vstopila v pravljično sedmo sezono, za katero je neumorna organizacijska ekipa pripravila tudi lepo mero novosti. 
 
 
"Za nas bo tokratna otvoritev sezone še posebej praznična, saj bomo prav ta petek obeležili že 150. Odprto kuhno v Ljubljani in 200. Odprto kuhno nasploh," je nekaj dni preden se s to priljubljeno kulinarično tržnico v prestolnici prične pomlad povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.
 
Tudi to sezono bo ponudba osvežena z novimi trendi, pridružili so se novi vrhunski kuharski mojstri, od aprila pa bo nova tudi posebna stojnica, ki bo v celoti posvečena naravnim oziroma živim vinom, saj slednja postajajo vse bolj priljubljena tudi pri nas.  
 
Na Pogačarjevem trgu bo Odprta kuhna domačine in obiskovalce Ljubljane razveseljevala vsak sončni petek do konca oktobra, na njej pa bo svoje dobrote vsakič ponudilo okoli petdeset ponudnikov iz vse Slovenije.
 
"Toliko stojnic namreč sprejme Pogačarjev trg, sicer pa je število ponudnikov, s katerimi sodelujemo, večje. Trenutno imamo potrjeno sodelovanje s skoraj 70 različnimi ponudniki, pričakujemo pa, da bo končna številka narasla na okoli 80. Nekateri sodelujejo vsak petek, drugi občasno, tretji pa se nam pridružijo nekajkrat na sezono. Tako je ponudba vsak petek nekoliko drugačna. K temu seveda prispevajo tudi sezonske jedi in novosti, ki jih naši partnerji redno uvajajo v ponudbo, tako da je res vedno na voljo kaj novega in vznemirljivega. Kljub novostim pa nekaj že sedmo leto ostaja enako in to so standardi kakovosti, kreativnosti in inovativnosti, od katerih ne odstopamo in ki jih morajo izpolnjevati vsi ponudniki. Ohranjamo tudi sodelovanje s Slovensko  filantropijo, ki ob koncu vsake Odprte kuhne v Ljubljani zbere neporabljene sestavine in že pripravljene jedi ter jih razdeli pomoči potrebnim," je pojasnila Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.
 
Na Odprto kuhno se bodo poleg legendarnega Janeza Bratovža iz JB Restavracije in Luke Koširja iz Gostišča Grič, katerega sašimi iz slovenske postrvi s fižolovo solato je postal nepogrešljiva klasika petkovih gurmanskih druženj, po krajšem premoru vrača tudi markantni Jorg Zupan z  Ateljejem.
 
Povratnik je tudi Danilo – gostilna & vinoteka, katere vodenje sta od še ene legende, kuharske mojstrice Vesne Čarman, uspešno prevzela njena otroka Nina in Gašper Čarman, kulinaričnemu vrtiljaku Odprte kuhne pa se je letos pridružila tudi restavracija Evergreen, kjer kuha mladi, komaj 26-letni chef Mojmir Šiftar, ki ga je kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenia izbral za mladega talenta 2019.
 
Omeniti velja tudi chefa Zdravka Robiča, ki ustvarja v restavraciji prenovljenega stoletnega hotela Planinka v Ljubnem ob Savinji, na Odprti kuhni pa bo pripravljal tradicionalne jedi z domiselnimi zasuki ter elementi visoke kulinarike.
 

 


Nazaj
 


 
 
 
back to top