IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 17.06.2019 || Projekt Trgovinko zaključil (letošnje) poslanstvo   |  Vtisi obiskovalcev po 2. FMCG Summit-u  |  Ukinjeno zbiranje zamaškov za dobrodelne namene  |  Prepoved brezplačnih plastičnih vrečk tudi v gorah  |  FOTOGALERIJA: Utrinki z 2. FMCG Summit-a revije InStore  |  1. Slap Vino Festival jutri  |  Ljubljanska vinska pot jutri  |  Proizvajalci mleka v prahu želijo izriniti velike korporacije  |  AB InBev organiziral enoto za kibernetsko varnost  |  V Pomurju letos več pšenice, tudi kakovost boljša  |  Kamnik vabi s festivalom "Kjer se Alpe končajo in dobro pivo začne"  |  Lidl vlaga pol milijarde v širitev po Londonu  |  Unilever želi povečati portfelj blagovnih znamk  |  Vodi Jana zlato priznanje na tekmovanju Monde Selection  |  V BBI centru odprli dm prodajalno na dveh nadstropjih  |  Spornost predloga zakona o embalaži za tobačne izdelke  |  Na Beverly Hillsu bodo prenehali prodajati cigarete  |  2.FMCG konferenca revije InStore uspešno zaključena  |  Ob odprtju prvega Aldija dolge vrste (VIDEO)  |  Albert Heijn v svojih proizvodih ukinja dodano sol  |   ||
   

Slovenija: Danes že 150. Odprta kuhna v Ljubljani

22.03.2019
Odprta kuhna je danes ob 10. uri na Pogačarjevem trgu vstopila v pravljično sedmo sezono, za katero je neumorna organizacijska ekipa pripravila tudi lepo mero novosti. 
 
 
"Za nas bo tokratna otvoritev sezone še posebej praznična, saj bomo prav ta petek obeležili že 150. Odprto kuhno v Ljubljani in 200. Odprto kuhno nasploh," je nekaj dni preden se s to priljubljeno kulinarično tržnico v prestolnici prične pomlad povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.
 
Tudi to sezono bo ponudba osvežena z novimi trendi, pridružili so se novi vrhunski kuharski mojstri, od aprila pa bo nova tudi posebna stojnica, ki bo v celoti posvečena naravnim oziroma živim vinom, saj slednja postajajo vse bolj priljubljena tudi pri nas.  
 
Na Pogačarjevem trgu bo Odprta kuhna domačine in obiskovalce Ljubljane razveseljevala vsak sončni petek do konca oktobra, na njej pa bo svoje dobrote vsakič ponudilo okoli petdeset ponudnikov iz vse Slovenije.
 
"Toliko stojnic namreč sprejme Pogačarjev trg, sicer pa je število ponudnikov, s katerimi sodelujemo, večje. Trenutno imamo potrjeno sodelovanje s skoraj 70 različnimi ponudniki, pričakujemo pa, da bo končna številka narasla na okoli 80. Nekateri sodelujejo vsak petek, drugi občasno, tretji pa se nam pridružijo nekajkrat na sezono. Tako je ponudba vsak petek nekoliko drugačna. K temu seveda prispevajo tudi sezonske jedi in novosti, ki jih naši partnerji redno uvajajo v ponudbo, tako da je res vedno na voljo kaj novega in vznemirljivega. Kljub novostim pa nekaj že sedmo leto ostaja enako in to so standardi kakovosti, kreativnosti in inovativnosti, od katerih ne odstopamo in ki jih morajo izpolnjevati vsi ponudniki. Ohranjamo tudi sodelovanje s Slovensko  filantropijo, ki ob koncu vsake Odprte kuhne v Ljubljani zbere neporabljene sestavine in že pripravljene jedi ter jih razdeli pomoči potrebnim," je pojasnila Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.
 
Na Odprto kuhno se bodo poleg legendarnega Janeza Bratovža iz JB Restavracije in Luke Koširja iz Gostišča Grič, katerega sašimi iz slovenske postrvi s fižolovo solato je postal nepogrešljiva klasika petkovih gurmanskih druženj, po krajšem premoru vrača tudi markantni Jorg Zupan z  Ateljejem.
 
Povratnik je tudi Danilo – gostilna & vinoteka, katere vodenje sta od še ene legende, kuharske mojstrice Vesne Čarman, uspešno prevzela njena otroka Nina in Gašper Čarman, kulinaričnemu vrtiljaku Odprte kuhne pa se je letos pridružila tudi restavracija Evergreen, kjer kuha mladi, komaj 26-letni chef Mojmir Šiftar, ki ga je kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenia izbral za mladega talenta 2019.
 
Omeniti velja tudi chefa Zdravka Robiča, ki ustvarja v restavraciji prenovljenega stoletnega hotela Planinka v Ljubnem ob Savinji, na Odprti kuhni pa bo pripravljal tradicionalne jedi z domiselnimi zasuki ter elementi visoke kulinarike.
 

 


Nazaj
 


 
 
 
back to top