IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 21.01.2021 || V boju proti koronavirusu prvič uvajajo policijsko uro  |  Delo: "V Ikeo po nakupih konec februarja" (VIDEO)  |  Nov Gomex v Banatskem Karlovcu odpirajo jutri  |  BTC-jev pospeševalnik lani s startupi zbral več kot 4,8 milijona evrov  |  ZRS Koper opozarja na nevarnost zaprtja inštituta za oljkarstvo  |  Procter & Gamble v trimesečju z rastjo prihodkov in dobička  |  S prihodnjim tednom odprti servisi in nekatere vrste trgovin  |  Albert Heijn tržni delež povečal na 35 odstotkov  |  EIB svari pred krčenjem investicij  |  V Mariboru zaživela preoblikovana podravska regionalna razvojna agencija  |  Dobri poslovni rezultati verige DIS v letu 2020  |  Aldi zapira štiri regionalna podjetja  |  FedEx bo v Evropi odpustil do 6300 ljudi  |  ČZS in podjetje Kinézika razvila kozmetični izdelek BeeCare  |  V Lidlu po 200 dolarjev vsakemu, ki se cepi  |  Ruski diskonter Mere nadaljuje z odpiranji   |  Sainsbury's bo odprl prvo trgovino v Katarju  |  Nove izjeme pri ponujanju blaga in storitev s soboto  |  Podaljšali nekatere protikoronske ukrepe in priporočila  |  GZS-ZKŽP: "Odločitev za bolj uravnoteženo prehrano nikoli lažja"  |   ||
   

Slovenija: Danes začetek tradicionalnega ribolova cipljev

01.12.2020
Danes se začenja tradicionalen organiziran ribolov zimskih jat cipljev in drugih belih rib v strunjanskem in portoroškem rezervatu; enajst istrskih ribičev z 12 barkami, ki so se prijavili na javni poziv ministrstva za kmetijstvo, bo tudi letos vodil Matjaž Radin, poročajo Primorske novice.
 
 
Ribiči si že ogledujejo, ali se ciplji zbirajo v rezervatih. Do konca aprila lahko na skupinsko polaganje mrež odplujejo desetkrat. Pri izlovu morajo upoštevati pravila o dolžini mrež, velikosti očes na mrežah, ne smejo se preveč približati ribogojnicam in školjčiščem.
 
Bolj kot izkupiček je pomembno ohranjanje tradicije skupinskega izlova, ki ga zgodovinski viri v zalivu prvič omenjajo pred skoraj 850 leti. Največji del ulova gre v domače ribarnice. Zaprte gostilne v času epidemije niso ovira, saj ciplji za gostilne niso zanimivi. Se pa ribiči v mrežah nadejajo tudi orad, brancinov, in ribonov ter drugih pridnenih rib.

Nazaj
 


 
 
 
back to top