IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 16.01.2019 || Delo o ideji o odkupu Mercatorja   |  ZANIMIVOST: Trump nogometaše Clemsona pogostil s hitro prehrano  |  Močno zastopstvo pivovarjev na "Zelenem tednu" v Berlinu  |  Pri Sparu usmerjeni k varstvu okolja  |  Prepoved dodanega sladkorja v sokovih  |  Amazon uničuje na milijone ton neprodanega blaga  |  Lindt prodajo povečal za dobrih 5 odstotkov  |  Direktorica družbe METSPA odslej Anita Belak Bradač  |  Proizvajalci prek Spara izvozili za 68 mio. evrov blaga  |  Na Gorenjskem zagnali projekt Od pridelka do izdelka  |  Kmetje še ta mesec do prvih neposrednih plačil za 2018  |  Regulirana bencin in dizel spet nekoliko dražja  |  Nestlé zapira tovarno v Temišvarju  |  Kosovo omililo pogoje za odpravo carin na srbsko blago  |  Despar zagnal projekt za boj proti debelosti  |  Rok za odkup deleža v Intereuropi podaljšan na začetek februarja  |  Izdelki Whole Foods kmalu tudi na celinskem delu Evrope  |  Konzum (še zmeraj) najuspešnejše podjetje Agrokorja  |  V Tušu še naprej podpirajo mlade smučarske upe  |  Nova trgovina Mercator Levstikov trg v Ljubljani širi koncept trgovin Minute  |   ||
   

Slovenija: Danes na Pogačarjevem trgu Žitov kruhfest

13.10.2018
Ljubljanska družba Žito je v okviru praznovanja 70. obletnice, odkar so začeli peči kruh, ta konec tedna pripravila poseben dogodek, posvečen kruhu.
 
Na Žitovem Kruhfestu, ki ga je bilo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani mogoče obiskati do 14. ure, je bilo možno izvedeti marsikaj zanimivega o kruhu, ga seveda tudi poskusiti, pripravili pa so tudi gledališko predstavo in otroške delavnice.
 
Med obiskovalce so delili največji hlebec kruha pri nas. To je bil Jelenov kruh velikan in tudi sicer je bilo mogoče poskusiti številne vrste Žitovega kruha in pekovskega peciva.
 
 Žito je eno največjih slovenskih živilskih podjetij in kot največji odkupovalec v Sloveniji pridelane pšenice pomemben člen slovenske žitne verige. Začetki družbe, ki je danes v lasti hrvaške Podravke, segajo v leto 1947, s pekarstvom so se začeli ukvarjati leto pozneje.
 
Govorili so: Adela Pukl in Miha Špiček iz Slovenskega etnografskega muzeja ter gostitelja: Janez Bojc (generalni direktor) in Rok Cankar (vodja kategorije pekarstva) iz Žita.
 
 
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top