IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 15.11.2018 || Najstarejši slovenski menedžer odhaja v pokoj  |  Ceneje.si proglasil najboljše spletne trgovine na "Ecommerce dnevu 2018" v Ljubljani  |  Danes v Ljubljani Ceneje.si razglaša spletne trgovce leta (VIDEO)  |   21. Slovenski festival vin jutri in v petek  |  Coles pripravlja avtomatizirane distribucijske centre  |  Amazonu pripada skoraj tretjina vseh nakupov prek spleta  |  Ruske sankcije ne vplivajo na ukrajinski prevzem Perutnine Ptuj  |  ZANIMIVOST: Kava pomaga blažiti alzheimerjevo in parkinsonovo bolezen  |  Po 1.beograjskem sejmu visokokvalitetne hrane   |  Nemški Tönnies prelaga prihod  |  ZANIMIVOST: Azijec za tartuf odštel 85.000 evrov!  |  MHP kooperantom Perutnine Ptuj obljublja nadaljnji razvoj  |  Lidl učinkoviteje z (ne)uporabo plastike  |  Evropski teden zmanjševanja odpadkov   |  Za 5. beograjsko FMCG konferenco revije InStore, ki bo 22. novembra, že 380 rezervacij  |  Amazonov drugi dom bo razpet med New Yorkom in Arlingtonom  |  Skupina Kofola v devetih mesecih povečala prihodke in dobiček  |  Bayer (po prevzemu Monstanta) s stabilnim poslovanjem  |  Mlekarna Mihajlović lansirala novo blagovno znamko   |  Tradicionalni slovenski zajtrk kot priložnost za osveščanje  |   ||
   

Slovenija: Danes na Pogačarjevem trgu Žitov kruhfest

13.10.2018
Ljubljanska družba Žito je v okviru praznovanja 70. obletnice, odkar so začeli peči kruh, ta konec tedna pripravila poseben dogodek, posvečen kruhu.
 
Na Žitovem Kruhfestu, ki ga je bilo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani mogoče obiskati do 14. ure, je bilo možno izvedeti marsikaj zanimivega o kruhu, ga seveda tudi poskusiti, pripravili pa so tudi gledališko predstavo in otroške delavnice.
 
Med obiskovalce so delili največji hlebec kruha pri nas. To je bil Jelenov kruh velikan in tudi sicer je bilo mogoče poskusiti številne vrste Žitovega kruha in pekovskega peciva.
 
 Žito je eno največjih slovenskih živilskih podjetij in kot največji odkupovalec v Sloveniji pridelane pšenice pomemben člen slovenske žitne verige. Začetki družbe, ki je danes v lasti hrvaške Podravke, segajo v leto 1947, s pekarstvom so se začeli ukvarjati leto pozneje.
 
Govorili so: Adela Pukl in Miha Špiček iz Slovenskega etnografskega muzeja ter gostitelja: Janez Bojc (generalni direktor) in Rok Cankar (vodja kategorije pekarstva) iz Žita.
 
 
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top