IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 22.03.2019 || Danes že 150. Odprta kuhna v Ljubljani  |  Čokolada in vino? Zakaj pa ne!  |  Mercator zmanjšal naročila pri družbah pod Agrokorjem  |  Veropoulos v Beogradu odprl prenovljeno trgovino Super Vero  |  Predsednik svetovalnega odbora v skupini Oetker bo Rudolf Schweizer  |  Na svetovni dan poezije lahko kavo "plačate" s pesniškimi verzi  |  Paviljon Čebelji svet odslej v Muzeju Lojzeta Slaka v Mirni Peči  |  Edeka v projekt ekoloških trgovin  |  Walmart praznuje 25 let delovanja v Kanadi  |  Trgovec Tuš lani z manj prihodki in nižjim dobičkom  |  X5 Retail lani zabeležil 10-odstotni tržni delež  |  Delničarji prižgali zeleno luč za ruski prevzem španske verige DIA  |  "Pivara Tuzla" letos v znamenju naložb  |  Vrednost minimalne potrošniške košarice februarja znašala 639 evrov  |  European Food Summit zaprl vrata   |  Računsko sodišče z negativnim mnenjem Občini Ajdovščina glede pridobivanja delnic Mlinotesta  |  Bayerjeva vrednost na borzah pada zaradi afere z (Monsantovim) herbicidom   |  Mercator nadaljuje s poslovanjem po lex Mercator  |  Lahko "poroko" Sainsbury's - ASDA reši milijardno znižanje cen?  |  Metro kitajski del posla prodaja za 1,76 milijarde evrov  |   ||
   

Slovenija: Danes na Pogačarjevem trgu Žitov kruhfest

13.10.2018
Ljubljanska družba Žito je v okviru praznovanja 70. obletnice, odkar so začeli peči kruh, ta konec tedna pripravila poseben dogodek, posvečen kruhu.
 
Na Žitovem Kruhfestu, ki ga je bilo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani mogoče obiskati do 14. ure, je bilo možno izvedeti marsikaj zanimivega o kruhu, ga seveda tudi poskusiti, pripravili pa so tudi gledališko predstavo in otroške delavnice.
 
Med obiskovalce so delili največji hlebec kruha pri nas. To je bil Jelenov kruh velikan in tudi sicer je bilo mogoče poskusiti številne vrste Žitovega kruha in pekovskega peciva.
 
 Žito je eno največjih slovenskih živilskih podjetij in kot največji odkupovalec v Sloveniji pridelane pšenice pomemben člen slovenske žitne verige. Začetki družbe, ki je danes v lasti hrvaške Podravke, segajo v leto 1947, s pekarstvom so se začeli ukvarjati leto pozneje.
 
Govorili so: Adela Pukl in Miha Špiček iz Slovenskega etnografskega muzeja ter gostitelja: Janez Bojc (generalni direktor) in Rok Cankar (vodja kategorije pekarstva) iz Žita.
 
 
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top