IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 21.01.2021 || V boju proti koronavirusu prvič uvajajo policijsko uro  |  Delo: "V Ikeo po nakupih konec februarja" (VIDEO)  |  Nov Gomex v Banatskem Karlovcu odpirajo jutri  |  BTC-jev pospeševalnik lani s startupi zbral več kot 4,8 milijona evrov  |  ZRS Koper opozarja na nevarnost zaprtja inštituta za oljkarstvo  |  Procter & Gamble v trimesečju z rastjo prihodkov in dobička  |  S prihodnjim tednom odprti servisi in nekatere vrste trgovin  |  Albert Heijn tržni delež povečal na 35 odstotkov  |  EIB svari pred krčenjem investicij  |  V Mariboru zaživela preoblikovana podravska regionalna razvojna agencija  |  Dobri poslovni rezultati verige DIS v letu 2020  |  Aldi zapira štiri regionalna podjetja  |  FedEx bo v Evropi odpustil do 6300 ljudi  |  ČZS in podjetje Kinézika razvila kozmetični izdelek BeeCare  |  V Lidlu po 200 dolarjev vsakemu, ki se cepi  |  Ruski diskonter Mere nadaljuje z odpiranji   |  Sainsbury's bo odprl prvo trgovino v Katarju  |  Nove izjeme pri ponujanju blaga in storitev s soboto  |  Podaljšali nekatere protikoronske ukrepe in priporočila  |  GZS-ZKŽP: "Odločitev za bolj uravnoteženo prehrano nikoli lažja"  |   ||
   

Francija: Carrefour nadgradil standarde za piščančje meso

03.12.2020
Največji francoski trgovec Carrefour najavlja še višje standarde pri vzreji piščancev, kar se bo poznalo pri kvaliteti njihove lastne blagovne znamke piščancev, ki trgu zaenkrat ponuja 19 izdelkov s piščančjim mesom.

Kot del kvalitetnejših pogojev se omenja povečanje življenjskega prostora za 30%, življenje piščancev v naravni svetlobi, hrana brez GSO, poboljšanje pakiranja itd.S tem bodo na ocenjevalni lestvici skrbi za živali AEBEA (Association Étiquette Bien Être Animal)prešli z E (minimalno ok) na C (precej dobro) in to je najboljša možna ocena za piščance, ki jih redijo v koncentriranih "gojiščih". V prihajajočih mesecih nameravajo odpreti prva "organska bivališča" za piščance.

Nazaj
 


 
 
 
back to top