IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 22.05.2019 || GZS bo tudi naslednji dve leti predsedoval Boštjan Gorjup  |  Tradicionalni dm tek letos poseben s "koraki in vrečkami"  |  Prvi mož FAO s pomočjo čebel do slovenskega državnega priznanja  |  Tuš ob svetovnem dnevu čebel izpraznil nekatere police  |  Skupina LVMH odkupila vinsko klet Chateau du Galoupet  |  Coop iz sadja in zelenjave odstranjuje pesticide  |  Violeta vzpostavila sodelovanje z vodilnim distributerjem v Srbiji  |  Vajda odpira posodobljen obrat v Čakovcu  |  Spar International lani zabeležil 36 milijard evrov prihodkov  |  Barcaffèju nagrada za najbolj zaupanja vredno blagovno znamko kave   |  Rast PL-a zasenčila uveljavljene blagovne znamke  |  Dia vendarle dosegla dogovor z bankami  |  Prijave za natečaj Barcaffè Barista Cup do 25.maja  |   2. FMCG SUMMIT revije InStore v Ljubljani ima spletno stran  |  Pri Edeki več kot pol sadja in zelenjave brez plastičnega pakiranja  |  Festival testenin Pašta Fešta vabi v Ajdovščino   |  Mondelēz želi do leta 2025 proizvajati le še trajnostno čokolado  |  EKSKLUZIVNO: Revija InStore na sejmu PLMA v Amsterdamu  |  ZANIMIVOST: Iz tovornjaka izginilo 1700 kg kave (za 20.000 evrov!)  |  Agrokomerc po več kot 20 letih zagnal živinorejo  |   ||
   

Slovenija: ČZS promovira pitje kave in čaja z medom

15.03.2019
Ob odprtju 4. Festivala kave Slovenija, ki se je na celjskem sejmišču začel danes, je čebelarska zveza predstavila projekt Pijemo kavo in čaj z medom, ki ga bo promovirala tudi v času sejma ApiSlovenija konec tega tedna.
 
 
Čebelarska zveza spodbuja pivce kave in čaja, naj si ju namesto sladkorjem sladkajo z medom.
 
"Uživanje medu namesto sladkorja priporočajo tudi nekateri zdravniki. V belem sladkorju je namreč samo disaharid saharoza, v medu pa je poleg sladkorjev še več kot tisoč drugih snovi, skoraj vse, kar potrebuje človeško telo, zato ima med posebne lastnosti, ne le sladkosti," sporoča ČZS.
 
Po njihovem mnenju med ne sodi le v čaj, temveč tudi v kavo. Z medom kave ne bomo le sladili, temveč bo dobila tudi posebno aromo.

Nazaj
 


 
 
 
back to top