IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 21.10.2020 || Strateška konferenca o trgovini TZS in EF ob 10.uri prek spleta  |  Oktobrska (93.) številka revije InStore tudi na spletu  |  Zastoj v pogajanjih o brexitu ostaja  |  Počivalšek: "Gospodarstvo je zgled odgovornega ravnanja"  |  InStore Srbija 29. oktobra organizira “FMCG Brand Forum ONLINE” z govorniki neposredno iz studia   |  Trgovci zaradi policijske ure prilagajajo delovni čas  |  Prihodnost v gojenju kulturnih rastlin s slano vodo?  |  Monstat: "V mleku vedno več maščobe"  |  Koding Gorska – prva tovarna v regiji z "zeleno" proizvodnjo  |  Blagovna znamka KitKat praznuje 85 let  |  Podelili Petine nagrade za najboljše veganske izdelke   |  ZANIMIVOST: Goveja juha v steklenici  |  Perutnina Ptuj v Bački Topoli gradi nove hleve   |  Andrej Dean novi predsednik uprave Belja plus  |  Konzum in Uber predstavljata skupno storitev dostave živil  |  Zaradi pandemije uvaja najstrožje ukrepe v Evropi  |  X5 Retail kmalu s "hard" diskont verigo  |  Zenica z dvema novima trgovinama  |  Dnevnik:"V destilacijo sedem milijonov litrov vina"  |  Preskrba s hrano med epidemijo po zagotovilih ministrstva ni ogrožena  |   ||
   

Slovenija: Brezglutenski kruhi BeFree iz Žita so inovativna rešitev

18.09.2020
V Žitu so z mislijo na razvoj odličnih brezglutenskih pekovskih izdelkov, ki so po kakovosti in okusu primerljivi s klasičnimi, zasnovali nove brezglutenske kruhe in pekovsko pecivo BeFree. Tako kot prvi in edini potrošnikom ponujajo sveže pečene in dišeče brezglutenske izdelke na mestu nakupa v vseh večjih trgovinskih verigah.

Koncept brezglutenskih izdelkov temelji na varnosti izdelkov pred kontaminacijo z glutenom.Izdelki BeFree so namenjeni predvsem posameznikom s celiakijo, tistim, ki so intolerantni na gluten oz. se mu v svoji prehrani izogibajo.
 
Na voljo so tudi javnim ustanovam in kupcem iz segmenta Horeca ter seveda vsem, ki radi uživajo v kakovostnih kruhih in pekovskem pecivu. Tako jim v Žitu ponujajo kakovostno rešitev za enostavno prehranjevanje in hkrati uživanje ob okusnem kruhu.
 
"Izdelki BeFree so narejeni ročno v Žitovi pekarni v Trbovljah, kjer se pripravljajo samo brezglutenski programi. Ker so to izdelki dopeke, jih naši peki skrbno zamesijo, deloma spečejo, potem pa v posebni embalaži globoko zamrznejo. Taki potujejo na mesto nakupa, kjer jih v isti embalaži spečejo in ponudijo na trgovske police. Za 100 % varnost za posameznike s celiakijo, ki jo dokazuje tudi prejet certifikat brez glutena Gluten free, uporabljamo namreč tudi inovativno embalažo, ki prenaša tako zamrzovanje kot peko. Skupaj z izdelki BeFree smo namreč razvili tudi inovativno rešitev pečenja v embalaži, ki omogoča 100% brezglutenske izdelke na prodajnem mestu. Zavedamo se namreč, da je svežina in topel, pravkar pečen kruh za kupce najpomembnejši dejavnik nakupa," pojasnjuje Rok Cankar, direktor marketinga za pekarstvo v Žitu.

Ročna izdelava brezglutenskih izdelkov zagotavlja še posebej mehko testo z naravnim okusom. Pečeni hlebčki imajo hrustljavo skorjo in sočno sredico, ki se ne drobi. Izdelki so hkrati zasnovani tako, da ohranjajo dolgotrajno svežino.

Skrbni so bili tudi pri izbiri sestavin za BeFree brezglutenske izdelke. Poleg tega, da so izdelki vir vlaknin, ravno teh namreč pogostokrat primanjkuje v prehrani ljudi s celiakijo, so tudi brez konzervansov, alkohola in arom. Prav tako so se izognili uporabi sestavin, ki so lahko alergene. Tako Žitovi BeFree izdelki ne vsebujejo mleka, jajc in soje. Pri vsebnosti soli in sladkorja so upoštevali tudi prehranske standarde Evropske unije; tako je njuna vsebnost minimalna. Veseli so, da kakovost brezglutenskih kruhov potrjujejo tudi prejeta zlata odličja Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.

Nazaj
 


 
 
 
back to top