IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 18.06.2018 || Ministri EU o proračunu za kmetijsko politiko po letu 2020  |  Zadrugam v pomoč aplikacija za skupno nabavo repromateriala  |  Eurospin kmalu odpira trgovino v Sežani  |  Podravki nagrada CROPAK za Dolcelo Cake2Go  |  Aktivno ob otvoritvi nove dm prodajalne v Ribnici  |  Carrefour v sodelovanje z Googlom?  |  Kmalu višji davek na dodano vrednost  |  Ali drži pravilo petih sekund o hrani na tleh in ali imajo testenine rok uporabe?  |  Trgovina na drobno maja navzgor  |  Tržnica Idea Italia na Pogačarjevem trgu v Ljubljani do torka  |  Potapljači (s Sparom) očistili reko Savo 10 kilogramov smeti   |  Paloma z "bodi fit" programom podprla skakalke"  |  Danes odprta obnovljena dm prodajalna v Sežani   |  Varuh Podgoršek poziva k nakupu domače zelenjave  |  Jutri (poletna) Ljubljanska vinska pot   |  Tudi druga Petrolova trgovina z živili HopIN v Ljubljani, od danes - "živi"   |  Hofer za dobrodelnost  |  Odprta stota BIPA poslovalnica  |  V Petrolove trgovine HopIN po vse, razen naftnih derivatov  |  Radenska za trojčke  |   ||
   

Svet: Ali ste vedeli, kako izdelujejo gumijaste bonbone? (VIDEO)

13.11.2017
Želatina je sestavina brez okusa, ki jo uporablja živilska industrija, naredijo pa jo večinoma z vretjem odpadnih kož, hrustanca in kosti živali, običajno prašičev in krav.
 
To je informacija, ki bo najbrž zaskrbela določene ljubitelje gumijastih bonbonov, zlasti tiste, ki mesa ne uživajo. V spodnjem video posnetku je prikazana postopek izdelave želatine, sestavine, ki jo najdemo v številnih sladkih izdelkih, tudi v pudingih, sirih, jogurtih, juhah, uporabljajo jo tudi v kozmetiki.
 
 
Posnetek z naslovom Resnična zgodba o želatini je pred desetimi dnevi na Facebooku objavila belgijska filmarka Alina Kneepkens . V tem času si ga je ogledalo 12 milijonov ljudi, delilo pa ga je kar 150 tisoč uporabnikov Facebooka.

Nazaj
 


 
 
 
back to top