IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 16.01.2018 || Gorivo se je podražilo  |  Izvoz iz evroskupine - prva ZDA, druga Kitajska  |  Mlekarna Krepko odprla mini mlekarno za otroke  |  Lenta lani odprla 89 novih trgovin  |  Tudi francoska štruca na seznam Unesca?  |   Gomex načrtuje odprtje 30 novih prodajaln  |  Pão de Açucar uvaja nov model trgovin  |  Kaufland vstopa v Moldavijo  |  Trgovina prehitela avtomobilizem z največ prikazanimi oglasi v digitalnih medijih  |  Prepoved provizij za plačila s karticami "v zamudi"  |  Med ponudniki za gradnjo v Emoniki oz. Kolizeju (spet) tudi Spar?  |  Vinska kraljica za leto 2018 je Katarina Pungračič iz Zavrča  |  Lactalis odpoklical 12 milijonov škatel mleka v prahu  |   Kolid S Team ekskluzivni distributer Belja  |  V Agrokorju demantirali prodajo Konzumovih trgovin v BiH  |   DIA v Madridu preizkuša koncept trgovin v sklopu bencinskih črpalk  |  Dietna Coca Cola s štirimi novimi okusi in oblikami pločevink  |  Rožič: "Ob nedeljah bodo plače vsaj 9 evrov bruto na uro oz. lahko višje!"  |  ZANIMIVOST: Prepovedali kuhanje živih jastogov  |  Cene proizvajalcev decembra navzdol   |   ||
   

Svet: Ali ste vedeli, kako izdelujejo gumijaste bonbone? (VIDEO)

13.11.2017
Želatina je sestavina brez okusa, ki jo uporablja živilska industrija, naredijo pa jo večinoma z vretjem odpadnih kož, hrustanca in kosti živali, običajno prašičev in krav.
 
To je informacija, ki bo najbrž zaskrbela določene ljubitelje gumijastih bonbonov, zlasti tiste, ki mesa ne uživajo. V spodnjem video posnetku je prikazana postopek izdelave želatine, sestavine, ki jo najdemo v številnih sladkih izdelkih, tudi v pudingih, sirih, jogurtih, juhah, uporabljajo jo tudi v kozmetiki.
 
 
Posnetek z naslovom Resnična zgodba o želatini je pred desetimi dnevi na Facebooku objavila belgijska filmarka Alina Kneepkens . V tem času si ga je ogledalo 12 milijonov ljudi, delilo pa ga je kar 150 tisoč uporabnikov Facebooka.

Nazaj
 


 
 
 
back to top