IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 14.12.2018 || Protimonopolni urad preložil prvo sodbo o zadevi Sainsbury's-Asda  |  Sindikat delavcev Colruytu preprečil uvedbo nočnih izmen  |  Lastnikom Perutnine Ptuj pred prodajo petkrat višje izplačilo  |  V Prekmurju začeli proizvajati konopljin med  |  Tesla Voda kmalu v trgovinah (tudi na tujem)  |  Lidl v Ilirski Bistrici odprl novo trgovino, 55. po vrsti  |  Tesco bo za božič okrepil ponudbo vegetarijanske hrane  |  Klet Vinakoper predstavlja novo linijo penin Capris Marine  |  Izjemno zadnje četrtletje za Ocado  |  General Mills imenoval direktorja za Azijo in Latinsko Ameriko  |  Coca-Cola postavlja proizvodni obrat v Gentu  |  V Radovljici spomladi nov trgovski center  |  Agrokor novembra ustvaril 2,7 milijarde evrov prihodkov  |  BAT nadaljuje z naložbami   |  Kitajska odkupila pol milijona ton ameriške soje  |  V Kopru in Novi Gorici kmalu novi poslovalnici Lidla  |  Po potrošnji in BDP (na prebivalca) pod povprečjem EU  |  Kupci ocjenjujejo lastne znamke trgovcev  |  Potencialnim kupcem Vinaga poziv k zvišanju ponudb  |  Ministrica Pivec se je sestala z vodstvom TZS  |   ||
   

Svet: Ali ste vedeli, kako izdelujejo gumijaste bonbone? (VIDEO)

13.11.2017
Želatina je sestavina brez okusa, ki jo uporablja živilska industrija, naredijo pa jo večinoma z vretjem odpadnih kož, hrustanca in kosti živali, običajno prašičev in krav.
 
To je informacija, ki bo najbrž zaskrbela določene ljubitelje gumijastih bonbonov, zlasti tiste, ki mesa ne uživajo. V spodnjem video posnetku je prikazana postopek izdelave želatine, sestavine, ki jo najdemo v številnih sladkih izdelkih, tudi v pudingih, sirih, jogurtih, juhah, uporabljajo jo tudi v kozmetiki.
 
 
Posnetek z naslovom Resnična zgodba o želatini je pred desetimi dnevi na Facebooku objavila belgijska filmarka Alina Kneepkens . V tem času si ga je ogledalo 12 milijonov ljudi, delilo pa ga je kar 150 tisoč uporabnikov Facebooka.

Nazaj
 


 
 
 
back to top