IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 20.08.2019 || Šarec s predstavniki sindikata kmetov o problematiki zveri  |  Inšpektorji ugotovili pomanjkljivosti pri obvladovanju tveganj transmaščob  |  Carlsbergu rezultate okrepila premium piva  |  Sinagoga prihodke povečala za 14 odstotkov  |  Kantar:" Lidl ima že 5,9% tržni delež"  |  Orbico prevzel prodajo izdelkov SC Johnson  |  V Dornavi Lükarski praznik  |  Dober odziv na ločeno zbiranje odpadnega olja na Ptuju  |  Gorenje (tudi) v Velenju gradi in išče delavce za proizvodnjo  |  Logistični center družbe Cargo-partner na Brniku pod streho  |  Henkel objavil letošnje poslovne rezultate  |  100 milijonov evrov za nov upravno-logistični center Mercatorja  |  Soustanovitelj Alibabe Tsai bo edini lastnik Brooklyn Nets  |  Po OBI-ju prihodnjo pomlad nov Eurospar v Trstu  |  DSV za 5 milijard evrov prevzel logistično skupino Panalpina  |  Slovenska viljamovka prejela izjemno priznanje   |  Podražili so se kruh, zelenjava, sokovi, cenejše so cigarete  |  V Osojanu odprli sušilnico sadja z zmogljivostjo 800 kilogramov  |  Minister Šarović omejuje uvoz perutnine iz Turčije  |  Spar odprl svojo šesto trgovino na Reki  |   ||
   

Nizozemska: Albert Heijn v svojih proizvodih ukinja dodano sol

13.06.2019
Iz nizozemske trgovinske verige Albert Heijn so objavili, da so umaknili dodatno sol iz njihovega konzerviranega sadja in zelenjave med katero je tudi različen fižol: črni fižol, cannellini fižol in Borlotti.

Izločili bodo tudi dodani sladkor iz devetih sort omake iz jabolk.

Ta poteza bo zmanjšala porabo za najmanj 4,5 milijone sladkornih kock na letni ravni.

Proizvodi bodo nosili oznako "0% dodanega sladkorja" ali "0% dodane soli", je rekel trgovec.

Trgovec želi spodbuditi kupcem da se vakodnevno odločaju za bolj zdravo hrano.

V zadnjih letih so v Albert Heijnu znižali količino sladkorja, soli in zasičenih maščob v mnogih prehrambenih proizvodih na način, da ne "ogroća" okusa.


Nazaj
 


 
 
 
back to top