IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 24.06.2019 || Jagros v petek odpira nov center v Šentjurju  |  Odprta dva nova Gomexa v Čačku in Banatskem Novem Selu  |  ZANIMIVOST: Kelogg's žitarice spremenil v pivo  |  Jumbo razkril prve lokacije trgovin v Belgiji  |  Pernod Ricard prevzel blagovno znamko gina Malfy  |  Carrefour prodaja milijardni (80 %) del poslovanja na Kitajskem  |  Predstavitev idrijskih žlikrofov na Češkem  |  Podgoršek: "Živilstvo je pomembna panoga, ki jo moramo krepiti"  |  Dogoš pri Mariboru z novo prodajalno zelenjave   |  Visoka kakovost mleka LM omogoča uspešne domače in izvozne projekte  |  Študija:"Ni značilnega geografskega vzorca o razlikah v sestavi živil"  |  Ali bo Johnson&Johnson moral plačati (nove) odškodnine?  |  Po ugotovitvah uprave za varno hrano pristna kava  |  Tržnica Idea Italia na Pogačarjevem trgu v Ljubljani konec tedna  |  Costco avgusta prihaja še na Kitajsko  |  Na trg vstopil AC Food iz Velike Kladuše  |  Kuhar: "Povprečen Slovenec je še vedno naiven kupec"  |  GSK prodaja znamke v skupni vrednosti 1,1 milijarde evrov  |  Tesco se pripravlja na odprtja trgovin Finest  |  IGD: "Do leta 2023 največji trg trgovine na drobno!"  |   ||
   

Nizozemska: Albert Heijn v svojih proizvodih ukinja dodano sol

13.06.2019
Iz nizozemske trgovinske verige Albert Heijn so objavili, da so umaknili dodatno sol iz njihovega konzerviranega sadja in zelenjave med katero je tudi različen fižol: črni fižol, cannellini fižol in Borlotti.

Izločili bodo tudi dodani sladkor iz devetih sort omake iz jabolk.

Ta poteza bo zmanjšala porabo za najmanj 4,5 milijone sladkornih kock na letni ravni.

Proizvodi bodo nosili oznako "0% dodanega sladkorja" ali "0% dodane soli", je rekel trgovec.

Trgovec želi spodbuditi kupcem da se vakodnevno odločaju za bolj zdravo hrano.

V zadnjih letih so v Albert Heijnu znižali količino sladkorja, soli in zasičenih maščob v mnogih prehrambenih proizvodih na način, da ne "ogroća" okusa.


Nazaj
 


 
 
 
back to top