IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 15.11.2019 || Borza lokalnih živil danes v Ljubljani  |  Tosama od nedelje do torka na sejmu PLMA V Chicagu  |  Po zaključku 66.Gostinsko turističnega zbora Slovenije  |  Odstopil predsednik uprave Unileverja  |  X5 Retail odprl ogromen distribucijski center v Tatarstanu  |  Danes in jutri 22. Slovenski festival vin v Cankarjevem domu  |  Jutri odprtje trgovinskega centra Bingo Živinice  |  10 let Argeta Exclusive okusov  |  MOL zaključil nakup družbe Aurora Group  |  Lani smo pojedli več sadja  |  Alibaba z uvrstitvijo na hongkonško borzo zbrala 12 milijard EUR  |  Mlinotest bo lahko odkupoval lastne delnice  |  Priznanje za vrsto Artisan Kratošija vinske kleti Brzanov  |  Šaranovič še zmeraj odlaša s ponudbo za prevzem Kraša  |  Hoferjevih 37.740 litrov vode za dober namen  |  Danes Pošta Slovenije zaključuje nakup večinskega deleža Intereurope  |  Gebrüder Weiss z novim direktorjem v Srbiji in gradnjo terminala na Hrvaškem  |  BTC City Ljubljana je prejemnik priznanja Kristalni Triglav 2019  |  Henkel bo odkupil blagovno znamko za nego las DevaCurl  |  V petek Dan slovenske hrane in tradicionalnega slovenskega zajtrka  |   ||
   

Nizozemska: Albert Heijn preizkuša nov sistem nižanja cen živil

10.07.2019
Trgovinska veriga Albert Heijn preizkuša sistem spremljanja živil na način, da se pravočasno prepreči metanje hrane stran z opozarjanjem pred iztekom roka trajanja.
 
To skušajo doseči s pomočjo umetne inteligence (beri tehnologije), ki "spremlja" življenjsko dobo živil na policah glede na številne dejavnike, ki lahko vplivajo na pokvarljivost hrane. To so: lokacija, temperatura, vreme...
 
Sproti ter sorazmerno z iztekanjem roka se niža tudi cena izdelkov.
 
Najprej ta način preizkušajo na perutnini in ribah. V praksi je to tako, da so na izdelkih začetne cene v trgovinah Albert Heijn označene elektronsko in da se potem cena sproti niža glede na različne dejavnike...
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top