IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 16.10.2019 || Tretjina mlajših otrok po svetu podhranjena ali s prekomerno težo  |  Jutri 13. Strateška konferenca TZS o trgovini   |  V Unileverju obljubljajo "rezanje" plastike do leta 2025   |   Brez Irene Weber na položaju izvršne direktorice Fortenove   |  Potrjene spremembe v upravi Atlantic Grupe  |  Visoke ameriške carine za evropske izdelke (tudi slovenske)  |  Agrokorju 53,9 milijona evrov kazni glede Costelle  |  Zajtrk je nov Žitov kruh  |  Sainsbury's od velike četverice z najboljšim začetkom jeseni   |  Danes gasilska vaja "Henkel 2019"  |  Bizjakova in Posedi o aferi "mleto meso"  |  Italija ohranja prvo mesto po proizvodnji vina  |  ZANIMIVOST: Pica iz čričkov  |  Tuševa oblačila za najmlajše v celjski bolnišnici  |  Cena svinjine "skočila" že skoraj za 70 odstotkov  |  Trgovino brez blagajn odprl tudi Pingo Doce  |  Don Don zagnal proizvodnjo v Žitoprometu  |  Manner s kakavom vstopa v (novo) staro kategorijo  |  Totem parfumskih stekleničk iz Steklarne Hrastnik  |  Intermarche bo umaknil 140 aditivov  |   ||
   

Nizozemska: Albert Heijn preizkuša nov sistem nižanja cen živil

10.07.2019
Trgovinska veriga Albert Heijn preizkuša sistem spremljanja živil na način, da se pravočasno prepreči metanje hrane stran z opozarjanjem pred iztekom roka trajanja.
 
To skušajo doseči s pomočjo umetne inteligence (beri tehnologije), ki "spremlja" življenjsko dobo živil na policah glede na številne dejavnike, ki lahko vplivajo na pokvarljivost hrane. To so: lokacija, temperatura, vreme...
 
Sproti ter sorazmerno z iztekanjem roka se niža tudi cena izdelkov.
 
Najprej ta način preizkušajo na perutnini in ribah. V praksi je to tako, da so na izdelkih začetne cene v trgovinah Albert Heijn označene elektronsko in da se potem cena sproti niža glede na različne dejavnike...
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top