IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 25.01.2020 || NA KRATKO: Trgovci od vsepovsod...  |  Počivalšek:" Zakonodajo je treba spoštovati!"  |  P&G povečal prodajo in dobiček ter dvignil celoletno napoved  |  Za gradnjo Emonike na mizi tri različne arhitekturne ideje  |  Dela proste nedelje v ustavno presojo  |   Mandl:"Rojstni dan Europarka v velikem slogu"  |  Škof:"Okus je vedno lokalna stvar"  |  ZANIMIVOST: Hlebec kruha za 1380 evrov (VIDEO)  |  Tikveš osvojil nagrado na tekmovanju na Kitajskem  |  Ustrelili bodo 10.000 kamel, ker pijejo preveč vode  |  Britanci uzakonili izstopni sporazum z EU (31. januarja)  |  Drugi Gomexov objekt v Čačku  |  Ali Tesco odhaja (tudi) iz Azije?  |  V Gorenju manj delavcev v proizvodnji  |  Rastoder kupil letalska dovoljenja Adrie Airways  |  Izvršni direktor Coupe zapušča Sainsbury's  |  Aldi in Lidl na Nizozemskem izgubila (!) tržni delež  |  Badel 1862 prevzema žgane pijače od Dalmacijavina  |  Uspešen zaključek Acronove dobrodelne akcije: "Darilo za prijatelja"  |   V znamenju podgane in pljučnice neznane  |   ||
   

Nizozemska: Albert Heijn preizkuša nov sistem nižanja cen živil

10.07.2019
Trgovinska veriga Albert Heijn preizkuša sistem spremljanja živil na način, da se pravočasno prepreči metanje hrane stran z opozarjanjem pred iztekom roka trajanja.
 
To skušajo doseči s pomočjo umetne inteligence (beri tehnologije), ki "spremlja" življenjsko dobo živil na policah glede na številne dejavnike, ki lahko vplivajo na pokvarljivost hrane. To so: lokacija, temperatura, vreme...
 
Sproti ter sorazmerno z iztekanjem roka se niža tudi cena izdelkov.
 
Najprej ta način preizkušajo na perutnini in ribah. V praksi je to tako, da so na izdelkih začetne cene v trgovinah Albert Heijn označene elektronsko in da se potem cena sproti niža glede na različne dejavnike...
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top