IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 18.01.2018 || Mercator s skakalci spodbuja zdrav slog življenja (VIDEO)  |  Obrat Mipa v Kromberku (dokončno) kupuje Pivka Perutninarstvo  |  Sodišče priznalo za 4,1 milijarde evrov terjatev do Agrokorja  |  Prodaja avokada se utegne letos podvojiti  |  Trgovec Iceland do leta 2023 brez plastičnih pakiranj  |  Ferrero postaja tretji največji svetovni proizvajalec čokolade  |  Manj ovir za GSO  |  Tuševa zvezdica se je danes začela v Ljubljani   |  Družba Mlino 77,6-odstotna lastnica Mlinotesta  |  Sejmi v organizaciji Pomurskega sejma leta 2018...  |  Pivovarni Laško in Pristopu priznanje PRO PR Awards  |  Evropska komisija predstavila strategijo za boj proti plastičnim odpadkom  |  Prihaja Dindr - aplikacija za iskanje partnerja prek hrane  |  Zaživel zakon o prepovedi oglaševanja alkohola  |  Skopski pazar nič več v poslovanju z marketi  |  Hrustljava novost - Manner Knuspino  |  Trgovina Snage brez embalaže bo na ljubljanski tržnici  |   EU za promocijo evropskih kmetijskih proizvodov 169 milijonov evrov  |  Gorivo se je podražilo  |  Izvoz iz evroskupine - prva ZDA, druga Kitajska  |   ||
   

Slovenija: Agrobiznis: "Naj" inovativno živilo so medenjaki Perger 1757

19.06.2017
Najbolj inovativno živilo, ki ga je izbral portal Agrobiznis, je medeno testo za hitro pripravo medenjakov, ki ga delajo v družinskem podjetju Perger 1757 iz Slovenj Gradca. 
 
"S sestro in bratom smo deveta generacija, ki se v naši družini ukvarja z medenjaki. Priložnost smo videli v razvoju izdelkov, ki bodo nosili avtohtono slovensko zgodbo, a ne bodo ostali v preteklosti. Takšno je inovativno medeno testo, iz katerega v petih minutah spečete ekološke medenjake. Ker so naravni in zdravi, bi radi kupce prepričali, da bi jih jedli vse leto," pravi Lucian Perger, direktor podjetja Perger 1757.
 
Družinsko podjetje iz Slovenj Gradca je letos dalo na trg medeno testo za hitro pripravo ekoloških medenjakov v domači kuhinji. Edini na svetu delajo medenjake tudi s pravim matičnim mlečkom, cvetnim prahom in propolisom. 
 
Koroška družba je letos prvič nastopila tudi na 22. Gulfoodu, enem največjih sejmov za hrano in pijačo, ki se je končal 2. marca v Dubaju v Združenih arabskih emiratih (ZAE).
 
Za podjetnost, ki jo izkazujejo z dimljenim oljčnim oljem, je Agrobiznis nagradil ekološko kmetijo Jenko iz Bertokov nad Koprom, v spletnem glasovanju pa so zmagale unikatne čilijeve omake Pekočko in postale najboljše domače živilo po izboru porabnikov.

Nazaj
 


 
 
 
back to top