IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 24.10.2017 || Jutri 11. Strateška konferenca o trgovini TZS  |  Danes 3. FMCG Summit Zagreb   |  Pojutrišnjem Sarajevo Marketing Summit   |  Aldi predstavil linijo božičnih dobrot z alkoholom  |   KOMENTAR: Ob nedeljah samo še v majhne trgovine?  |  Hedis se vrača  |  Dm lani prvič s prihodki nad 10 milijardami evrov  |  Gorivo opolnoči nekoliko cenejše  |  Hrvaška izdala mednarodno tiralico za Ivico Todorićem, ki naj bi bil v Švici  |  Stoti Spar v Štepanjskem naselju nared za četrtkovo otvoritev  |   Gomex prispel tudi v Bački Gračac  |  Podjetje Maister z novo pivovarno v Kamniku  |  Poraba mineralnih gnojil upada  |  Kupci v Continenteju navdušeni nad trgovinskimi znamkami  |  Carrefourju mednarodni nagradi za dve trgovini   |  ZANIMIVOST: Delhaize odprl vrt na strehi svoje trgovine  |  Beenius in iPROM v partnerstvo za oglaševanje na digitalni televiziji  |  4. in 11. novembra že 15. Martinovanje v Ljubljani  |  Kostić kupuje Mercator-S?  |  Ljubljanske mlekarne lani povečale dobiček  |   ||
   

Slovenija: Agrobiznis: "Naj" inovativno živilo so medenjaki Perger 1757

19.06.2017
Najbolj inovativno živilo, ki ga je izbral portal Agrobiznis, je medeno testo za hitro pripravo medenjakov, ki ga delajo v družinskem podjetju Perger 1757 iz Slovenj Gradca. 
 
"S sestro in bratom smo deveta generacija, ki se v naši družini ukvarja z medenjaki. Priložnost smo videli v razvoju izdelkov, ki bodo nosili avtohtono slovensko zgodbo, a ne bodo ostali v preteklosti. Takšno je inovativno medeno testo, iz katerega v petih minutah spečete ekološke medenjake. Ker so naravni in zdravi, bi radi kupce prepričali, da bi jih jedli vse leto," pravi Lucian Perger, direktor podjetja Perger 1757.
 
Družinsko podjetje iz Slovenj Gradca je letos dalo na trg medeno testo za hitro pripravo ekoloških medenjakov v domači kuhinji. Edini na svetu delajo medenjake tudi s pravim matičnim mlečkom, cvetnim prahom in propolisom. 
 
Koroška družba je letos prvič nastopila tudi na 22. Gulfoodu, enem največjih sejmov za hrano in pijačo, ki se je končal 2. marca v Dubaju v Združenih arabskih emiratih (ZAE).
 
Za podjetnost, ki jo izkazujejo z dimljenim oljčnim oljem, je Agrobiznis nagradil ekološko kmetijo Jenko iz Bertokov nad Koprom, v spletnem glasovanju pa so zmagale unikatne čilijeve omake Pekočko in postale najboljše domače živilo po izboru porabnikov.

Nazaj
 


 
 
 
back to top