IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 06.04.2020 || Fructal doniral etilni alkohol za pripravo razkužil  |  Orban uvaja davek za mednarodne banke in trgovce  |  Manj povpraševanja po rezanem cvetju, zanimanje predvsem za sadike vrtnin  |  Hisense Gorenje bo delo začelo v petek  |  ZANIMIVOST: V Gazi nek slaščičar izumil "koronsko torto"  |  Petrolova prodaja ponekod nižja za več kot 50 odstotkov  |  RAZISKAVA (Nielsen): "Nadpovprečna rast prodaje pri skoraj vseh blagovnih skupinah"  |  V zadnjem mesecu izvozili skoraj štiri milijarde mask  |  Največje svetovno ocenjevanje vina Decanter preloženo na september  |  Tudi v FJK v trgovino samo z zaščitenim obrazom  |  Med živili z največ vitamina C v uvozu prve limone  |  83. številka revije InStore tudi na spletu  |  Tikveš prihodke lani povečal za dobra 2 milijona evrov  |  Zakaj ne bi smeli nositi (umazanih) rokavic v trgovinah  |  V Konzumu prost velikonočni ponedeljek in višji praznični dodatek   |  Policijska ura kar cel vikend, upokojenci v trgovino ob 4. uri zjutraj  |  NA KRATKO: Trgovci od vsepovsod...  |  ANALIZA: Kdor bo ujel pravi trenutek s pravimi sporočili bo veliki zmagovalec krize  |  Ranljive skupine od danes še (zadnjo) uro dlje v trgovinah  |  Kobal:"Zaradi krize s koronavirusom se draži proizvodnja"  |   ||
   

Slovenija: 90 odstotkov potrošnikov slovensko hrano ocenjuje kot kakovostno

24.11.2017
Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so ta teden dobili nove rezultate pregleda mnenja slovenskih potrošnikov o lokalni hrani. 
 
90 odstotkov slovenskih potrošnikov meni, da je slovenska hrana kakovostna, 86 odstotkov pa, da je ta hrana vredna zaupanja, je rezultate na žitni konferenci v Ljubljani včeraj predstavil kmetijski minister Dejan Židan.
 
Prepoznavnost znaka Izbrana kakovost Slovenije se je v zadnjem letu povečala na 76 odstotkov. Samo promocijo v okviru omenjene sheme sta zaznali dve tretjini sodelujočih, 66 odstotkov ljudi tudi navaja, da pogosteje kupujejo živila slovenskega porekla.
 
Za dobro polovico vprašanih velja, da vedno preverjajo, ali je živilo slovenskega porekla. Židan je rezultate ocenil kot dobre, poudarja pa, da obstaja še prostor za napredek.
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top