Novice -
Slovenija
 | 12.06.2022 Delodajalci že aktivno iščejo sezonske delavce. Po podatkih portala MojeDelo.com se jih največ išče v gostinstvu, in sicer je bilo od 1. maja do danes objavljenih 368 oglasov za kuharje in natakarje, med njimi 16 oglasov za šefa kuhinje.
|
 | 11.06.2022 Nov minister za finance Klemen Boštjančič je, med ostalim, zaradi boja proti inflaciji, napovedal tudi pritisk na vse trgovce in ne samo tiste z naftnimi derivati. Da bodo morali znižati marže ali pa se soočiti z nepričakovanim davkom, kot se je izrazil. Reagirali so tudi na TZS (Trgovinski zvezi Slovenije) in se postavili za svoje člane. |
 | 11.06.2022 Na ljubljanski biotehniški fakulteti bo potekalo 31. strokovno izobraževanje Bitenčevi živilski dnevi z naslovom:"Živila, hranila in prehrana prihodnosti." |
 | 11.06.2022 Priljubljena pevka Nina Pušlar je danes v okviru že 16. dm teka za ženske postregla z brezplačnim nastopom v parku Tivoli. |
 | 10.06.2022 Nadzorni svet družbe Nama je na včerajšnji seji za predsednico uprave družbe ponovno imenoval Simono Kozjek. Novo petletno mandatno obdobje bo nastopila 3. februarja 2023, je družba objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze. |
 | 10.06.2022 Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) se distancira od vsakršnih neetičnih in neodgovornih ravnanj delodajalcev, so se na razkritje hude kršitve pravic delavcev v podjetjih Marinblu in Selea iz Kozine danes odzvali na GZS.
|
 | 10.06.2022 Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) se je s kmetijskim ministrstvom ter Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja dogovorila za poenostavitev postopka uveljavljanja višje sile pri kmetijah, ki jih je prizadela toča.
|
 | 10.06.2022 Zadružniki so na kongresu Zadružne zveze Slovenije v Ljubljani obeležili 150-letnico zadružništva in 50-letnico ponovne ustanovitve ZZS. Slovensko zadružništvo bo napredovalo, se razvijalo in bo še naprej pomembno gonilo razvoja. |
 | 10.06.2022 V zadnjih letih smo imeli zgodovinsko gledano najnižje cene hrane, kar pa ni bilo vzdržno, ocenjuje agrarni ekonomist Aleš Kuhar. |
 | 10.06.2022 Ljudi je treba opolnomočiti, da bodo razumeli vzroke za podnebne spremembe in lahko spremenili svoje ravnanje, da bi prispevali k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, med drugi pri pridelavi hrane, so ugotavljali na današnji okrogli mizi v organizaciji slovenskega dela evropske pobude za zdravo in trajnostno hrano EIT Food. |
|
|
|