Novice -
Slovenija
 | 15.02.2021 Sodobni čas postavlja proizvajalce živil pred vedno nove izzive, zaznamovane z visokimi pričakovanji potrošnikov, močno mednarodno konkurenco, trenutno pa tudi nastalo epidemiološko situacijo. Inovativnost domačih živilskih podjetij je že sedmo leto zapored ocenjeval Inštitut za nutricionistiko. |
 | 15.02.2021 V podjetju Don Don je pustni čas najpomembnejši del leta, saj takrat prodajo 40 odstotkov vseh napečenih krofov. Načrtujejo, da bodo letos prodali 10 milijonov krofov, za katere sta glavna trga Slovenija in Hrvaška, vedno več pa jih izvozijo v Srbijo, Bosno in Hercegovino ter Bolgarijo. |
 | 15.02.2021 Bohinjski občinski svet je na prejšnji seji sprejel strategijo razvoja kmetijstva, s katero želijo v bohinjski občini znova okrepiti kmetijsko dejavnost, ki je v minulih letih vse bolj ugašala, tudi na račun preoblikovanja kmetijskih objektov v turistične.
|
 | 15.02.2021 Vlada je na seji 11. februarja sprejela spremembe odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. |
 | 15.02.2021 Tik pred valentinovim so v Gmajnicah gostili posebne obiskovalce – znana vplivneža Cool Mamacita in Cool Fotr sta se z otroki odpravila v Zavetišče Ljubljana in v imenu podjetja Spar Slovenija tamkajšnjim kosmatincem dostavila posebno presenečenje. |
 | 15.02.2021 Naravna kozmetika in dišave Atelier Rebul bodo kmalu dosegljive tudi v Citycentru Celje.
|
 | 15.02.2021 V okviru mednarodne raziskave Food-Covid-19 Inštitut za nutricionistiko izvaja obsežno raziskavo o vplivu epidemije na prehranjevalne navade prebivalcev Slovenije. Rezultati raziskave potrjujejo, da se nekatere navade potrošnikov utegnejo spremeniti tudi dolgoročno, zato na tem področju na Inštitutu za nutricionistiko načrtujejo še dodatne raziskave. |
 | 15.02.2021 Povprečna bruto plača za december 2020 je bila v zasebnem sektorju nižja od plače za november 2020, in sicer za 2,9 %. |
 | 14.02.2021 V Muzejih radovljiške občine so epidemijo covida-19 in s tem povezano zaprtje razstavnih prostorov izkoristili za celovito prenovo čebelarskega muzeja.
|
 | 13.02.2021 Zveza potrošnikov Slovenije opozarja na prevelike porcije pri pripravi kosmičev. V spletni anketi so ugotovili, da le 12 odstotkov vprašanih dosledno upošteva priporočeno porcijo 30 gramov.
|
|
|
|